Stacje radiowe

RMF MAXXX.

Started by DJGraco 185 posts last post 2 years ago Page 2 of 10

Transcription

i rzucone

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Ja zapytam, to ty to nagrywałeś, czy w internetu?

Transcription

Nie no, z internetu to ściągałem, ponieważ w 2008 roku raczej nie miałem internetu, więc nie miałbym nawet jak tego nagrać. A przełączenie było 25 lipca właśnie 2008 roku, wtedy kiedy SK Nord przekształcała się w RMF Max 2100. Natomiast co do RMF Maxy, Wrocław to miało miejsce z 11 na 12 listopada 2015 roku. No co prawda miałem internet wtedy, ale jednak nagrać tego też nie mogłem, ponieważ niestety, ale jak zapewne wiesz, w momencie przekształcania Radia Aplos w RMF Max Wrocław, RMF Max Wrocław przez jakiś tam krótki czas, nawet przez chyba miesiąc albo dwa miesiące miało streaming, po czym został wyłączony, więc dlatego z 11 na 12 listopada 2015 roku, kiedy to się przekształcało, nie byłem w stanie tego nagrać, ale w internecie, jak się pozwoliło, to było. Więc jak się postarasz, tak wszystko możesz wygrzewać. Także znalazłem to. Najciekniejsze było to, że następnego dnia, czyli 12 listopada 2015 roku, streaming Radiagra Wrocław już działał i była aktualizacja w lSoftie. Więc niestety, ale sam tego nie mogłem nagrać, bo tak jak mówię, nie było streamingu, a poza tym nawet nie wiedziałem aż do ostatniego momentu, że w ogóle RMF Max działa. Wrocław ma zniknąć właśnie z eternum.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Mam jeszcze takie pytanie, a z jakich stron te nagrania sięgałeś, bo na YouTube ja jak pisuję to nie widzę, więc nie wiem, albo z Radio Polski, albo z jakichś innych stron.

Transcription

Wiesz co, z Radio Polski, to raczej chyba tam nie ma tych nagrań, ale po prostu na YouTubie raz wpisałem frazę Radiogra Wrocław RMF Max Wrocław i mi wyskoczyło takie dosownie, chyba z min, nie no mniej, z 30 sekund to trwa, ale pod spodem była taka informacja z linkiem do dłuższej wersji i udało mi się tą dłuższą wersję ściągnąć, przy czym był mały problem, bo to jest jakaś taka dziwna strona internetowa, właśnie z której się za bardzo tego ściągnąć nie dało, a więc musiałem troszkę pokombinować w ten sposób, że musiałem po prostu podpiąć laptopa i przesłać. Przez takie wejście liniowe to nagrać po prostu, a potem musiałem to wyciąć po prostu, gadacza musiałem wyciąć, żeby to po prostu jakoś w miarę sensownie wyglądało, no i jak słychać, dobrze to poszło, bo się udało. Proszę powiedzieć, że przecież nie ma...

Transcription

No to można też się pobawić w kodzie strony, poszukać adresu URL, bo tak czasami.

Transcription

Tam niestety nie było w ogóle adresu URL, żeby był bezpośredni do tego pliku, więc musiałem inaczej wykominować, ale już jest wszystko zrobione, więc nie ma żadnego problemu, jeżeli chodzi o ten pliczek, który tutaj został wysłany.

Transcription

Wiem, ale to jest taki fajny sposób do wyciągania właśnie adresu URL, tylko że musisz mieć Firefoxa maksymalnie w wersji 56.02, ponieważ od wersji 57 dodatek się niestety dla nas przestał być dostępny. Pobierasz taki dodatek video download help i instalujesz wersję poprzednią, czyli tą do Firefoxa 56.02. Potem jak się zainstaluje to się w menu kontekstowym pojawi i powinno Ci się wykryć plik, dajesz więcej czynności, kopiuj adres URL. Bo jak zapisz, to on Ci wykryje to jako mpg, a nie mp3 czy wav. Ale to takich... Tylko nie wiem czy to będzie działać, bo ta stronka to ja patrzyłem, rzeczywiście na YouTube było takie nagranie. To typu SoundCloud, to raczej tego nie pobierzesz, ale próbuję jeszcze pobrać to jakimś programem typu 4K download jakiś tam. Na pewno się da gdzieś.

Transcription

Tyle, że ja mam jakąś nową wersję Firefoxa, tylko że troszkę inną, ze względu na wtyczkę Webvisum, która mi się bardzo często przydaje, bo niestety w normalnym Firefoxie ta wtyczka oczywiście już też niestety nie działa.

Transcription

Powiem tak, widzę, że się tutaj temat bardzo rozwinął, głównie pod koniec tego wątku są poruszone dwa tematy, i radia, i źródeł wrzuconych nagrań z Sunrise'u, czy jakichś tam głośnych radiowych, już się nie orientuję. A co do transmisji na RMF MAX, to tak jak mówiłem, też w listopadzie, w połowie listopada, czy na początku jest transmisja Made in Poland w katowickim spotu, jednak to nie jest zdecydowanie dla mnie. Muzyka? Tak, ponieważ to jest muzyka monotonna, nie lubię czystego techno, jak się to fachowo nazywa. Natomiast może założę osobny wątek na temat imprez na małą skalę, dużych imprez w muzyce elektronicznej. I może tu byśmy sobie tutaj poruszyli głównie ten temat, dlatego, że tu się zrobiło chyba, z tego wątku moim zdaniem, masło maślane. Chociaż nie chcę, nie chcę, nie chcę, że coś zrobię z głowy, ale zrobiło się masło maślane, no i wie, wiadomo, że to zaczęli Państwo mówić o transmisji Sunrise Festival. Tak, i... Jakby to off-topic tu nastąpił, ale to, słuchajcie, może ja tu wrzucę, przepraszam, nie wrzucę, założę nowy temat o imprezach i myślę, że dla czasów tej sytuacji, myślę, że będzie to dobry pomysł. Pozdrawiam serdecznie, Marcin. Powrót, powrót, przyjdź, zakończ.

Pieniądze to nie wszystko.

Transcription

Ja nie uważam, żeby to było u nas wymyślane, ponieważ jeżeli chodzi o Sunrise Festival, to to się tyczy RMF Max, ponieważ to emituje RMF Max, więc to jednak, ta impreza jest związana z RMF Max, tak? Bo gdyby nie emitowało tego RMF Max, to bym tego wątku tutaj w ogóle nie poruszył. A o tym, co mówiłeś Made in Poland w listopadzie, co leci, to jakoś tego nigdy nie zauważyłem, no ale skoro leci, no to lecić musi, no. Nie zauważyłem tego nigdy. Także tyle.

Transcription

... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Transcription

Jeszcze jeden post, bo mi się nastąpiła pewna opinia. Jak to zaczęło wszystko wkraczać do Polski? Tak, MF Max 2004 roku nie słuchałem. Nie miałem tego chyba na liście Stacji FM, S-ka była. Ale powiem sobie troszkę inny temat. Mogłem się zorientować, że na RLF odpowiedziało to samo. Mi się wydawało, że była inna muzyka i lepsza. To były moje czasy i tego mi się słuchało. To było na topie i myślałem, że to była inna muzyka. To też było Stacji FM. Ale to... Dwa lata czy rok czasu, później RLF zminiło mi się nowy RLF Max. Po dżinglu, który został puszczony na antenie. Przełącz się na Maxa bodajże. I też leciała zupełnie inna muzyka. I mi się wydawało, że to była lepsza muzyka. Wszelkiego rodzaju... Jakiś tam chędza był grany, czasami jakiś hałas, jakiś rock. Super. To było zupełnie inaczej. Chociaż te czasy... Lepiej wspominam. Trochę rapu było, bo się słuchało trochę rapu. Siedziałem trochę rapie. Od czasu do czasu się puścili fajnego. I mi się spodobało. Nawet na siłowni słuchałem RLF Max. To się fajnie ćwiczyło. Teraz... Teraz to co leci, od kilku razy razy, 3-4 razy. To jest jeden wielki kłam. Moim zdaniem, taka jest moja opinia. Wszystko leci na jedno kopyto. To samo. To samo. Chyba 5-6 razy po cząste ci... W ciągu dnia leci ten sam kanałek. Lista hop-bands. To samo. To sama muzyka. To samo. Moim zdaniem się to przejada. Pewnie jest to 10 lat temu. Czy tam 11. Ze czasów tak ewentualnych. Tak, że... A więc... Idziemy. Słowa Ibiza na Maxa. Była emitowana. Kiedyś. Nawet z kolegą rozmawiałem. Hej, to zapewne inne czasy były. Coś się wszystko pozmieniało. I moim zdaniem... Na gorsze. Dlaczego nie słuchał stacji komercyjnie? To jest taka moja opinia. Wolę muzykę niekomercyjną, wolę posłuchać czasami jakiejś muzyki elektronicznej, tylko biblical house'y, electro house'y i tym podobne. Niby komercyjne, ale nie płaszczane w radiach, w stacjach radiowych. A to, co płaszczają w radiu, wszystko jest na jednego pyto. I ten cały rap R&B, który puszczają, to nie jest to, co było kiedyś. Kiedyś zupełnie inaczej brzmiało, było to lepsze, było to mocniejsze, lepsze do tańca. A teraz jest takie sztuczne wszystko, moim zdaniem. Taka przynajmniej small opinia. To nie jest tak, że chcę coś narzucać. Każdy może mieć inne zdanie. Moim zdaniem jest takie... A nie, nie, to akurat nie zmienia faktu. Obrać się, może się nie będę rozgadywał. Na razie to tyle. Dziękuję.

Transcription

Wrocław wybrał najlepiej Hej, tu Ania, w programie mam Fiołasa Tu Fiołask, mam ten sam program i wszystko gra Przybierzcie najbardziej energetyczne popołudnie w RMF Max Jedynie słuszną, kultową listę hop-bands A wieczorem hity są wasze Słuchajcie RMF Max RMF Max, RMF Max Pamiętaj, od jutra RMF Max we Wrocławiu na 101 i 1FM

Transcription

Wrocław wybiera najlepszych od rana. Wstawaj, nie udawaj przed siódmą. Maciek Rok i Regia Kubek. Wybierzcie najgłośniejszych spedów odbudzania w RMF MAX. Smaczne sobotnie popołudnie z Showmancem. I niedzielny zestaw hitów na zamówienie. Słuchajcie RMF MAX. Teraz także na 101 i 1FM.

Transcription

To, co Wam wrzuciłem w tę noc, to były dwie reklamy w momencie, kiedy RMF Max Wrocław przestawało nadawać. Od listopada 2015 roku, że tak powiem, RMF Max Wrocław i Wałbrzych nadawały te same fresze. Z tego, co czytałem i nadawały... Nie, byli ci sami prowadzący, tylko na reklamach się rozszczepiali. W momencie, kiedy RMF Max Wrocław się przekształcało powoli w radiogra, już była ta informacja, którą już tutaj wrzucałem. Także na razie tylko to mi się udało zdobyć. A mam problem, żeby jeszcze z innych... Z innych przełączeń coś znaleźć, bo niestety, ale większość tych linków, które są podawane na stronach, na których ja tam sobie siedzę i sobie przeglądam, niestety jest, że tak powiem, nieaktualne. Nie da się tego pobrać za wszelką cenę. Szkoda, bo niektóre linki, które znalazłem, były bardzo ciekawe w sumie, ale no cóż, no przecież nic nie można zrobić, skoro ci wyskakuje nagle, że nie można... Wczytywania strony albo, że link wygasł. To, co na razie mogłem, to zdobyłem. Będę może za jakiś czas coś jeszcze tam szukał. Mam nadzieję, że ja coś znajdę. Bo, bo, bo, bo, bo, bo... No, bo generalnie ciekawie. Ciekawie, ciekawie, ciekawie. No także na razie pozdrawiam. I tyle.

Transcription

Dzisiaj mamy 18 grudnia, a ostatnia stacja pod szyldem RMF MAX została uruchomiona 15 maja 2015 roku. Już przez dwa lata nie ma w ogóle nowych nadajników uruchomionych, a przydałoby się na przykład w Łódzkim uruchomić, w Warmińsko-Mazurskim przydałoby się uruchomić i w Lubelskim by się przydało uruchomić. W dodatku trochę mnie dziwi, że w Toruniu nie ma RMF MAX, a myślałem, że będzie, bo tam radiogra Torun jakiś długi, długi czas emitowało listę hop-bands prowadzoną przez najpierw chyba Marcina, Martyna Wiśniewskiego, a potem przez Przemkę Grabowskiego, co dziwne, bo teraz jest... Jest tak, że w Toruniu w radiogra jest coś takiego, że od 17.00 do 21.00 właśnie tam jest Przemek Grabowski, tylko on chyba prowadzi program po godzinach, a radiogra Toruń nie przekształciło się w RMF MAX Toruń tylko dlatego, ponieważ radiogra chyba jest tam stacją bardzo... To znaną, no i niestety się nie przekształciło. No i tak... Trochę to tak dziwnie wygląda to wszystko. A ponadto chciałbym też, żeby chociaż na Śląsku coś z tym zasięgiem zrobili, ale pewnie nie zrobią, chociaż RMF MAX Śląsk wystosowało jakieś pismo odnośnie tego zwiększenia zasięgu, Ale to już było dwa lata temu A w ogóle chciałbym z całego serca Żeby wszystkie streamingi były powłączane Bo ja czasami sobie lubię Chciałbym posłuchać Lokalnego I wszystko gra Z innych oddziałów lokalnych Na przykład bym sobie Chciał też posłuchać RMF Max Pomorze Bo tam od dziesiątej Już jest program lokalny Do tej pory ponoć jest Nazywa się Byle do obiadu No także Także na razie tyle Pozdrawiam

Transcription

To prawda, RMF Max od dwóch lat jeszcze nie odbierał nowego nadanika i też swoją drogą też bardzo mi brakuje właśnie w województwie łódzkim, tym bardziej, że ja tam często jeżdżę. No a w rzeczywistości oczywiście nie mogę odbierać nic poza Koninem, bo tam niepozorkowy jestem. Jako taką mogę odbierać tam sygnał z Konina. Tam w innym wątku wspominałem, już sam nie wiem, czy wspominałem, ale wspominałem, że mam rogi... Chyba, bo nie jestem pewny. No ale... Tak. Tak. Yyy... Ja właśnie... Jestem trochę... Jestem... Trochę... No nie wiem... Brak mi... Trzeba bym powiedziała, że brak mi słów po prostu, bo... No chciałbym, żeby RMF Max częściej uruchamiał nadalniki, bo kiedyś to naprawdę się rozwijało, ale to wiadomo, się rozwijało, a teraz jest stabilny. Więc muszę powiedzieć, że nie oczekujmy, że co chwila będzie uruchamiany nowy nadalnik, bo... RMF Max jest jakby teraz taką stabilną. Teraz się można powiedzieć.

Transcription

Nie jednak ja uważam, że po prostu podstawowo powinni chociaż uruchomić RMF Max Lublin, RMF Max Łódź, RMF Max Olsztyn, no tego nie ma. No właśnie. Pozdrawiam.

Transcription

Więc obecnie jestem na Śląsku i robiłem sobie pewne takie porównanie, kiedy jechałem z Warszawy tutaj na Śląsk i muszę niestety stwierdzić, że nie wyszedł mi w wynik zadawający. Przede wszystkim zauważyłem, że RMF Max ma bardzo mało mocnodajników, które ograniczają się praktycznie tylko do jednego miasta. Żeby dojechać do miasta, w którym jestem, to trzeba przejechać przez Częstochowę, bo ja taką trasą jeżdżę. Więc na przykład między RMF Max... między Warszawą a Częstochową, bo jest RMF Max Warszawa i RMF Max Częstochowa, muszę przejechać jeszcze przez Pruszków, Piotrków, no Pruszków nie, Żyrardów, Skierniewice, Piotrków, Trybunalski, Koluszki i Radomsko. I co jest takiego niebywałego? W Radomsku... Też mi wyłapia RMF Max, ale na 101,1 i to jest chyba kielecki odciąg RMF Max, tylko że tam nagranik jest wyłączony. W każdym razie między Radomskim a Częstochową, no jestem gdzieś do pół godziny jazdy, żeby nie skłamać, tak mniej więcej się orientuję. No i tak. RMF Max Częstochowa łapie mi od praktycznie od dosłownie 10 minut przed Częstochową i zaczyna wyłapywać RMF Max Częstochowa. W Częstochowie mi bardzo ładnie łapie. I zaraz za Częstochową jest... yyy... yyy... wyszków, jak się nie mylę. I jeszcze przez jakieś 10-15 minut mi łapie RMF Max Częstochowa i to nawet bardzo ładnie mi łapie. Potem już ten RMF Max Częstochowa zanika. No i teraz yyy... jakieś pół godziny dopiero jazdy pociągiem. Ledwo, bo ledwo zaczyna wyłapywać RMF Max. RMF Max Częstochowa. Nadejnik RMF Max Częstochowa jest w Zabrzu, więc yyy... ja obecnie jestem chwilowo, no już powiem, wprost w Sosnowcu. yyy... czyli, no dobra, to może być Zagłębia, ale to jednak województwo śląskie, mniejsza oto. W każdym razie z Zabrza do Sosnowca, no ile może być? Gdzieś do pół godziny jazdy? Bo tak jak mówię, RM... yyy... nadejnik powinien być Katowice-Kosztowy. To by RMF Max Śląsk tutaj łapało idealnie, praktycznie, bez żadnych zatytułów. A żeby tutaj złapać RMF Max Śląsk, to ja muszę się tak agilnastykować, yyy... żeby to jakoś wyłapywało. yyy... jak mam na przykład MP3-kę w ręku normalnie i słuchawkami ruszą, to coś tam, coś tam łapie, ale to jest po prostu, no... trudne do wyłapania czegokolwiek. Trzeba się anteną nieźle nagimnastykować. A teraz zrobiłem taki numer, że wrzuciłem MP3-kę za łóżko, kabel od słuchawek puściłem za łóżko i idealnie RMF Max Śląsk łapie. No więc generalnie, mówiąc tak wprost, nic nie ma. Ja z tego nie rozumiem, bo to jest dziwne dla mnie. To jest dziwne. Właśnie jakiś czas temu RMF Max Śląsk wystosowało pismo do Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, żeby ten jednak zasięg wzmocnić, no bo tutaj w Sosnowcu, no nie jest za ciekawy odbiór, a już głośnik, w sumie radio, takie, które mam z anteną teleskopową, to już nie da się w ogóle tej stacji złapać. Nie da się. Podejrzewam, że jakbym pojechał do Zabrze, to idealny miałbym odbiór. Idealny miałbym odbiór i nie byłoby problemu. I teraz jeszcze mam do Was takie pytanie. Chciałbym się dowiedzieć od Was, jeśli się orientujecie, jakich macie lokalnych prowadzących po południu RMF Max między 15 a 19? Bo tak, z tego co wiem, w Poznaniu jest nim Niwal, tak samo jak w ogólnym RMF Max, w Warszawie jest Dawid Miązek, a tu na Śląsku jest to Konrad Bogusz. Bardzo bym się chciał dowiedzieć, jak to jest w... jak to wygląda w resztach, w reszcie miastach, gdzie nadaje RMF Max, bo mnie to po prostu ciekawi. Kto jest właśnie, jasne są lokalni prowadzący, właśnie te popołudniowe, Was mam między 15 a 19. No to także raczej tyle. No i pozdrawiam Was wszystkich bardzo serdecznie.