Chrome czy Firefox?
Back to Oprogramowanie#41 misiek
Ale co control tab? Tak czy tak nic to nie robi.
#42 papierek
ctrl+strzałka w lewo?
#43 djsenter
Kontrol tab przemieszczasz się pomiędzy otwartymi kartami, a żeby przejść wstecz, naciskasz alt i strzałkę w lewo, jak napisał Papierek.
#44 misiek
Ja wiem, tylko na niektórych stronach przykładowo na takim Allegro zwyczajnie to nie działa.
#45 magmar
Dlaczego w Mozilli gdy wchodzę na YT muszę wciskać odtwórz, a w chromie ładuje się automatycznie?
Gdzie szukać menu w chromie?
Chrome jest dobry to tzw. zadań specjalnych, gdy inne przegląarki zawodzą.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#46 balteam
Cytat z Pajpera aby bekspejs działał w mozillli i po problemie, z automatycznym odtwarzaniem też już ktoś pisał tu na forum, ale nie chce mi się szukać, pewnie też w configu to było, albo wygooglujcie.
Wybaczcie, umknął mi ten temat, a instrukcja jest dość banalna.
Wchodzimy na stronę
about:config
W polu wyszukiwania wpisujemy
browser.backspace_action
W wynikach wyszukiwania pojawi się browser.backspace_action z ustawieniem na 2. Wciskamy "Edytuj", zmieniamy na 0 i zapisujemy. Gotowe.
2 użytkowników lubi ten wpis
#47 misiek
Ale to do tego by działał wstecz w Chrome, czy odtwarzanie w Firefoxie, bo już się pogubiłem.
-- (balteam):
Cytat z Pajpera aby bekspejs działał w mozillli i po problemie, z automatycznym odtwarzaniem też już ktoś pisał tu na forum, ale nie chce mi się szukać, pewnie też w configu to było, albo wygooglujcie.
Wybaczcie, umknął mi ten temat, a instrukcja jest dość banalna.
Wchodzimy na stronę
about:config
W polu wyszukiwania wpisujemy
browser.backspace_action
W wynikach wyszukiwania pojawi się browser.backspace_action z ustawieniem na 2. Wciskamy "Edytuj", zmieniamy na 0 i zapisujemy. Gotowe.
2 użytkowników lubi ten wpis
--
#48 balteam
No, na bekspejs.
#49 Numernabis
Ja tylko i wyłącznie Firefox.
Jedno co uważam że popsuli to pobieranie, skrót do zapisz to alt+z i nieraz kiedy pokaże się okienko dialogowe z zapytaniem gdzie zapisać wystarczy jeden raz kliknąć alt+Z, a czasami muszę kliknąć ten skrót 6 razy zanim rozpocznie pobieranie i tego nie rozumiem. Pobieram z tej samej strony bo np. z DZDN, pobieram kilka tytułów i klikam pobierz plik i jest jak wyżej opisałem.
#50 misiek
No dobra, sprawdzę.
#51 balteam
Znowu testuję firefoxa, jakoś przyspieszył, jako że chrom będzie blokować różne ublocki to pewnie to będzie domyślna przeglądarka