EltenLink

Jak zabić przeklętą muchę bez wzroku

Back to W domu

#41 pates

kabel morderca hehe. Kawa jak pisałem żadnej muszce nie da żyć, więc jest spokój.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2019-08-29 10:59

#42 Dominiczkin

Ja kiedyś, jak jeszcze dzieckiem byłem, to jak mucha była na szybkie, to jak tam brzęczała, to wodziłem po szybkie za nią ręką, a jak już ją zapędziłem w przysłowiowy kozi róg, to zgniatałem ją w ręce, ale kiedyś jak tak robiłem, to mój tata zwrócił mi uwagę, że jak to będzie osa, to mnie użądli, ale teraz odróżniłbym brzęczenie muchy od osy, czy od innego owada, tylko, jakoś jak byłem mały, to nie odróżniałem, ale teraz z tymi muchami to tak nie robię, że je zgniatam, bo się po prostu najzwyczajniej w świecie brzydzę. Parę razy zdarzyło mi się zabić w locie również muchę tak zwaną końską, bo ona głośno brzęczy, jak leci, a i osę zdarzyło mi się w locie zabić i nie zdążyła mnie użądlić, a tak poza tym to jakoś sposobu innego na to nie mam. Najbardziej wkurzające są muchy te mniejsze. Siada to to na tobie, a jak próbujesz je zabić, to nie zdążysz tego dopaść, bo ci ucieknie.

2019-10-18 07:06

#43 Julitka

Ja kiedyś tak zgniotłam coś, co w teorii było muchą, a to coś walczyło i walczyło, a w przedśmiertnym akcie desperacji mnie użarło i to chyba nawet nie była osa, bo palec mi mocno spuchł, a po osach mi tak nie puchną.

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2019-10-18 09:29

#44 mucha

@ balteam mnie nikt mnie trafiali ale nie zabijali bo za duży jestem

2019-10-18 12:36

#45 balteam

To ja tylko wyjaśnie, Mucha dostał ode mnie wzmiankę żeby sięwypowiedział w tym wontku, bo powinien mieć doświadczenie od drugiej strony barykady;D

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-10-18 12:39

#46 Zuzler

Ooookeeeeeej... Mucho, a jakie były wrażenia?

2019-10-18 13:56

#47 tomecki

Pewnie pszczoła. Podobno są w stanie udziabać również martwe. Wystarczy nacisnąć gdzie nie trzeba i...

2019-10-18 14:19

#48 misiek

Zdechła osa też ugryzie. Jest jakaś odmiana much gryzących. Nie wiem czy to nie są te końskie. Może jeszcze trzmiel?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-10-19 00:14

#49 mucha

muchołapka tak troszkę bolało jak mnie balteam prubował zabić

2019-10-21 14:25

#50 skrzypenka

O, ja nie umiem, no nie umiem zabijać much, jak mam możliwość, werbuję kogoś widzącego. Jest jeszcze to takie co do kontaktu się podłącza i ma wkłady, to fajnie zabija komary, ale nie wiem, czy mucha by się dała na to złapać. Olbas fajnie działa na komary też, ale cholerka, na muchy to nie wiem, niestety.

Große Operndiva?
2019-12-09 14:55

#51 misiek

To elektryczne urządzonko na muchy nie działa niestety.
--Cytat (skrzypenka):
O, ja nie umiem, no nie umiem zabijać much, jak mam możliwość, werbuję kogoś widzącego. Jest jeszcze to takie co do kontaktu się podłącza i ma wkłady, to fajnie zabija komary, ale nie wiem, czy mucha by się dała na to złapać. Olbas fajnie działa na komary też, ale cholerka, na muchy to nie wiem, niestety.

--Koniec cytatu

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-12-09 17:54

#52 skrzypenka

Uuu no to widzisz, mam odpowiedź. Szkoda

Große Operndiva?
2019-12-09 18:45

#53 balteam

Mam nadzieję, że nie pisałem tego, ale takie lepiące coś na muchy działa, tylko, że trzeba to wymieniać co jakiś czas.
To jest hmm jakby karta lepiąca, no i mucha do niej się przylepia po prostu.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-12-10 16:42

#54 misiek

Ja o tym pisałem.
--Cytat (balteam):
Mam nadzieję, że nie pisałem tego, ale takie lepiące coś na muchy działa, tylko, że trzeba to wymieniać co jakiś czas.
To jest hmm jakby karta lepiąca, no i mucha do niej się przylepia po prostu.

--Koniec cytatu

2019-12-11 17:38

#55 Mulka

Można zrobić miksturę:trochę octu, kropelka płynu do naczyń i odrobina cukru. Nie pamiętam, czy wlewa się wodę. U nas nieźle się to sprawdziło.

2019-12-12 15:56

#56 damianzegarek

No to u mnie różnie bywa z tym zabijaniem raz na kilkanaście się uda. Ale podam Wam skuteczny sposób na komary i sprawdzony mianowicie olejek waniliowy i po problemie. A może się przydać, bo jeśli zima będzie taka wiosenna jak obecnie, to w ecie robactwo nas zeżre.

2019-12-18 22:20

#57 misiek

I co, wysmarować się tym olejkiem czy jak? I czy w ten sposób nie przybędzie do nas plaga innych owadów, mianowicie os?
--Cytat (damianzegarek):
No to u mnie różnie bywa z tym zabijaniem raz na kilkanaście się uda. Ale podam Wam skuteczny sposób na komary i sprawdzony mianowicie olejek waniliowy i po problemie. A może się przydać, bo jeśli zima będzie taka wiosenna jak obecnie, to w ecie robactwo nas zeżre.

--Koniec cytatu

2019-12-18 23:52

#58 Zuzler

No właśnie, tym się smarować, wystawić to gdzieś daleko, żeby one do tego leciały, nie do nas czy co z tym robić?

2019-12-19 01:12

#59 damianzegarek

No więc tak wciera się trochę olejku waniliowego w take najbardziej newralgiczne miejsca. Dobry jest też cynamon. A żeby nie stresować się osami można taki olejek rozrobić z wódką lub wodą. W przypadku wody do pół szklanki wody wkrapiamy 30 kropel olejku. Ewentualnie jak już się tak obawiamy można użyć zwykłej świeczki zapachowej o zaapachu wanilii. Co do tego gdzie najlepiej wcierać taki olejek to nadgarstki przede wszystkim i miejsca w okolicach i za uszami.

2019-12-19 11:37

#60 strowbery

ja to muchy zabijałam kapciem naprzykład

<3 :* <3
2020-01-30 19:17