nasze nicki
Back to Integracja Eltenowiczów#181 misiek
Widać, słychać i czuć.
-- (wesolek):
Teraz moja kolej. ;) U mnie to nie "fizjologia", bo z jednej strony od nazwiska, z drugiej od usposobienia (choć tutaj to bardziej aktualnie można przypisać, bo dawniej raczej smutas byłem XD), a że ktoś kiedyś tak zarzucał różnymi kombinacjami gramatycznymi w w stronę mojego rodzeństwa i mnie samego, to padło akurat, żem jest Wesołek. ;) Tadaaaam! ;]
--
#182 Agata.d
No dokładnie.
#183 Julitka
Hm, skoro tak, to może się znamy? Jeżeli mnie kojarzysz (moje dane są w wizytówce), napisz na priv, bo nie chcę zgadywać Twoich tutaj, publicznie.
-- (wesolek):
Teraz moja kolej. ;) U mnie to nie "fizjologia", bo z jednej strony od nazwiska, z drugiej od usposobienia (choć tutaj to bardziej aktualnie można przypisać, bo dawniej raczej smutas byłem XD), a że ktoś kiedyś tak zarzucał różnymi kombinacjami gramatycznymi w w stronę mojego rodzeństwa i mnie samego, to padło akurat, żem jest Wesołek. ;) Tadaaaam! ;]
--
#184 Wiolinistka
A ja chciałam mieć coś muzycznego, żeby być identyfikowana jako osoba grająca, ale skrzypaczka brzmiało poważnie, poza tym samo to słowo jest dosyć, hmm, niemiło brzmiące. Skrzypaczek jest miliard, najczęściej z poprzyklejanymi, naszymi ulubionymi rzędami cyferek, więc jakoś szybko doszłam do tego, że Wiolinistka to będzie to ;) Miałam wtedy 15 lat i od tamtej pory, jak już dorobiłam się kompa, to zawsze i wszędzie Wiolinistka i jeszcze nigdy nie musiałam się posiłkować numerkami.
Mam jeszcze drugą ksywkę - Eithne, której używam najczęściej w moich ukochanych grach RPG, zdarzyła się też Lothia do tego samego zastosowania. Eithne - mały ogień, a Lothia - lecąca z wiatrem
#185 Zuzler
A czy to, że Ty Wiolinistka, a Linda Skrzypeńka ma cokolwiek ze sobą wspólnego, czy to były inicjatywy własne?
#186 Wiolinistka
Zupełnie własne, czego chyba nie mogę powiedzieć o Violiniście :D Po prostu obie gramy i obie chciałyśmy mieć coś skrzypaczkowego w nicku. Moja pani od fletu nieodmiennie na wszystkich koncertach mówiła o mnie skrzypaczko-flecistka ;)
#187 Zuzler
ALe to jest ciekawe, że Ci, co skrzypią tak się tym lubią w nickach chwalić, a jakoś np. TOmecki to Tomecki, nie realizator dźwięku, a Talpa to Talpa, nie organista, że o Piotrze nie wspomnę. Ciekawie się to złożyło, choć fakt, są na Eltenie nicki Frankosia Drummer i Marekorganista, ale to nie to samo jednak.
#188 Wiolinistka
Bo skrzypaczka to jednak skrzypaczka :D
#189 Wiolinistka
Ale Julitka to jednak Julitka ;) czy choćby Syntezator to, jakby nie patrzeć Syntezator :)
#190 Zuzler
Aa, w sumie racja, choć Syntezator też skrzypi, o ile wiem, więc w pewnym sensie zasada zostaje. :D
#191 Wiolinistka
Ej, no i Nikola, jak dobrze pamiętam, też gra na skrzypcach, a nick na to nie wskazuje. Obalam więc tę śmiałą i jakże krzywdzącą teorię hehehehe
#192 Zuzler
Nikola, czyli kto?
#193 Wiolinistka
Ale syntezator nie ma skrzypienia w nicku,
#194 Wiolinistka
Zaraz ją znajdę :D
#195 Zuzler
Ale ma muzykę bez dopisków.
#196 Wiolinistka
No tak, ale wystartowałyśmy z punktu, że skrzypkowie się chwalą skrzypieniem, więc tutaj nie pasuje
#197 Wiolinistka
Znalazłam grające na skrzypcach Lolę i Biedronę, a na altówce Nikę12. Poza tym jest jeszcze Siwy na wiolonczeli!
#198 Zuzler
O nieee, czyli moja piękna teoria upada. Łe tam.
#199 Wiolinistka
Hehe, no jednak troszkę tak, musiałam bronić honoru skrzypaczy :)
#200 Paulinux
To ja bym musiała chyba być pianlinux :D