Orion E.C.E.
Back to Brajl, urządzenia brajlowskie i lektorskie#21 Adasadula
Wictora to ja miałem. Szerokość tego to około iPhone SE pierwszej generacji. Wysokość tego to jak 2/3 smartphony położone na sobie. Jak chcesz to ci zmierzę mojego readera ale to już jutro.
#22 pates
Chodzi mi tylko o taki wymiar do ręki, to znaczy mniej więcej do czego wielkościowo podobny właśnie.
#23 Adasadula
Reader jest dość mały, więc w ręce się mieści bez problemu. Szerokościowo jak już mówiłem iPhone se 1. Wysokościowo to trochę tródno określić.
#24 Numernabis
wielkościowo to jak kompaktowy telefon komórkowy.
#25 pates
Ale o którym mówisz @Numernabis
#26 Numernabis
Oba są podobnej wielkości
#27 Numernabis
Wymiary Victora:
Wymiary: 114 x 62 x 18 mm
#28 pates
No to taki wsumie iphone se i se2, coś pomiędzy. Ostro myślę nad wyborem, wiadomo, to też zależy częściowo od tego ile mi kasy dadzą bo wchodzi jeszcze linijka, no ale właśnie oba wydają się ciekawe.
#29 misiek
No to nazwa adekwatna, prawdziwa blaza :D
-- (Numernabis):
No tak, Victor, zapomniałem, tak Blaze również, ale o tym nie myślałęm bo to jest porażka za 4000 zł
--
#30 Numernabis
Pates, jeśli aktywny samorząd to przecież linijka pójdzie z innej puli bo to sprzęt brailowski, a na to dają ponad 20 tysięcy, a Victor czy orion to ze sprzętu podstawowego, a na to dają 8 tysięcy.
#31 pates
@Numernabis zależy od województwa właśnie. W tamtym roku na brajlowski u mnie mieli 15, a na pozostały 4, więdz to nie jest stałe. Jeśli by dali ponad 20k na brajlowski to chyba bym poleciał np z papenmejerem.
#32 KaelaMensha2000
Pytanie do użytkowników oriona:
Chodzi o wi-fi wiem, że można w pliku wpisać hasło, czy da się wpisać więcej niż jedno hasło do innej sieci, drugi plik tego nie rozwiąże chyba, że ktoś mi napisze jak ręcznie wpisać hasło
#33 Pitef
Odezwij się do mnie na priw, pomogę.
#34 KaelaMensha2000
Już mi się udało sprawę ogarnąć, ale bardzo dziękuję za chęć pomocy.
#35 KaelaMensha2000
Witajcie,
Coś się porobiło ze stacjami radiowymi w vtunerze, czy można je ręcznie zaktualizować, a jeśli tak to w jaki sposób?
#36 daszekmdn
Wrzuć sobie pliki PLS. Polecam tą bazę.
https://rstreams.ovh/pl
#37 KaelaMensha2000
Witajcie,
Czy można dotrzeć do zawartości folderu vTuner
#38 markus1234
Dzisiaj widziałem Oriona E.C.E. u Pana z Fundacji Ikar w Lublinie. Nawet mi się ten Orion podobał. Czy warto go jeszcze kupić, czy lepiej poszukać jakiejś nowszej wersji tego odtwarzacza?