Ja korzystam w androidzie i nie narzekam, owszem trzeba przełączać czytnik ekranu ale od tego jest szybki skrót. Jak zmienię telefon na nowszy to być może przesiądę się na klawiaturę TalkBacka i odpadnie potrzeba przełączania między czytnikami ekranu.
@Magmar też nie cierpię patelniofonów. Niewygodne to to, ciężkie i krowiaste. Wsumie to dla tego używam iphone se 2. Gdyby miał jeszcze jacka i lepszą baterię, no wtedy było by to bardzo dobre rozwiązanie. Obecnie jest dobrze, ale to tyle.
Do kogo był ten post? Niebardzo wiem w czym rzecz z tym TalkBackiem. Mam TalkBacka z klawaiturą brailowską w moim S8, ale nie ma tam języka polskiego i nie ma gestów wielopalczastych. Problem również z ustawieniami, nie da się odwrócić klawiatury do góry nogami tak jak to jest w SBK, a trzymając telefon między rękami w układzie klawiatury TalkBack zasłaniam głośniczek u dołu, nie słychać wówczas klikania i nie wiem co piszę. Znajomy ma S21 i tam po aktualizacji doszły wielopalczaste u mnie nie, najwyraźniej do starszych androidów nie idą wszystkie aktualizacje. A o ile mi wiadomo to mam TalkBacka z google, w samsungu oryginalnie miałem i mam jako główny Voice Assistant. Mam dokładnie "Ułatwienia dostępu na Androida"
-- (zywek): Odinstaluj talkbacka za pomocą adb tego samsungowskiego i zainstlauj tego od google
Wiem, ale o cośtam chodziło, dokładnie nie wiem o co i podobno od 11 są one dostępne w tb. Żeby nie było, że tylko gadam to sam mam s8, wgrany android 11 i to działa.
OK, a czy mając 11 przychodzą aktualizacje pod tą jedenastkę? Chodzi o zabezpieczenia itp. No i jak się sprawuje, w jedenastce nie ma już Voice Assistant, jest tylko TB czy działa identyfikacja połącznia oraz identyfikacja połączenia oczekującego w trakcie rozmowy? Jak z baterią, nie skraca to czasu pracy?
-- (Numernabis): OK, a czy mając 11 przychodzą aktualizacje pod tą jedenastkę? Chodzi o zabezpieczenia itp. No i jak się sprawuje, w jedenastce nie ma już Voice Assistant, jest tylko TB czy działa identyfikacja połącznia oraz identyfikacja połączenia oczekującego w trakcie rozmowy? Jak z baterią, nie skraca to czasu pracy?
@Numernabis w moim bateria jest już mocno wyeksploatowana więc na to pytanie ci nie odpowiem zbyt żetelnie. Aktualizacje, szczerze to sam nie wiem, czy przychodzą, aktualnie u mnie są z czerwca, to kto tam wie jak to z nim dalej będzie. Reszta ziała jak w tb poprostu.