Listen S D R
Back to inne#1 sanklip
Duet składający się z radiowca hobbysty i sztucznej inteligencji stworzył ciekawą i w pełni dostępną appkę, opis wklejam poniżej, nie jestem w tych tematach biegła ale widzę, że program się rozwija i działa nie źle, przeklejam opis:
Wypróbuj Listen SDR:
Szybkie strojenie, zakładki i presety, nagrania lokalne oraz natywna obsługa FM-DX Webserver, KiwiSDR i OpenWebRX.
iPhone / iOS: Publiczny TestFlight
https://testflight.apple.com/join/bbTvprWc
Android: Podpisany APK
https://github.com/kazek5p-git/listen-sdr-ios/releases/latest/download/ListenSDR-android-release.apk
2026-04-05 21:47:07
Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.
Heilung -
"Norupo".
#2 balteam
Zupełnie nie moje klimaty, ale podobno dobre.
#3 daszekmdn
Na Androidzie testowałem sporo, pomagałem trochę przy niektórych poprawkach i polecam. Kawał dobrej roboty.
#4 daszekmdn
Dorzucam rozbudowany opis z grupy Radio:
Aplikacja Listen SDR umożliwia korzystanie z serwerów FMDX Kiwi SDR oraz Open Web RX w wygodny sposób.
Możemy wybierać między setkami odbiorników dostępnych w katalogu, lub ręcznie wprowadzić dane ulubionego niedostępnego na liście.
Dodatkowo do dyspozycji mamy funkcję nagrywania aktualnego serwera bez względu, czy sam tuner w przeglądarce ma dodaną wtyczkę Record audio oraz dodawanie własnych presetów z ulubionymi częstotliwościami w przystępny sposób.
W appce znajdziecie również historię ostatnio przeskanowanych częstotliwości, inteligentny skaner radiowy i wiele więcej fajnych funkcji.
W przypadku FMDX program naprawia również problemy ze zrywaniem audio oraz dużym obciążeniem urządzenia mobilnego które występują w przeglądarkach.
Aplikacja jest stosunkowo nowa, napisana z użyciem Codexa, więc mogą występować jeszcze problemy z jej użytkowaniem. Gdyby coś się zepsuło, polecam wysłać zgłoszenie z poziomu programu (Ustawienia sekcja Diagnostyka).
#5 pates
No to jeszcze dać na windowsa jak nie ma, może maca, i kompleto dla tych, co używają.
#6 daszekmdn
Na Windowsa postaram się ogarnąć. Generalnie mam cały zamysł na UI, tylko muszę siąść którejś nocy i napisać.
#7 DJGraco
No i oczywiście to nie jest takie hop siup że będzie od razu gotowe.