FinalMUD

FinalMUD

Started by Postukujacy 135 posts last post 1 month ago Page 4 of 7

#61 Edited

Jak dobijesz 19 poziom broni duszy to wtedy będzie zablokowany dalszy przyrost expa broni duszy i informacja, by się wybrać do kapłanki po zadanie. Będzie ono wymagało reputacji na poziomie 10k, więc warto zacząć już budować reputację poprzez wykonywanie zadań. I nie chodzi tu o umiejętność z listy np. kostury, młoty, tylko o broń duszy. Umiejętność jako taka będzie sobie nadal rosła od jej używania.
INFP

Po wykonaniu tego zadania od kapłanki i odblokowaniu tier2, dostaniesz pasywną zdolność, jakieś plusy do atrybutów postaci itp.
INFP

Z każdym poziomem aspektu rośnie jego bonus. Na początku niewiele, ale z czasem zacznie to sporo dawać.
Po wbiciu poziomu 5, 10, 15, 20 itp. w jakimś aspekcie, będą ci przychodziły nowe umiejętności dla danego aspektu. Te rzeczy akurat często wymagają nauczenia się ich u trenera. Trochę to kosztuje, będzie na co zarabiać :)
INFP

Żałosne, jak zdechniesz to prznajmniej się powinno tracić wszystko, tak to w ogóle nie ma sensu. To tak jakbyś sobie tłukł młotem w ścianę a ściana niezniszczalna.

Ta, hardcore mode, do pierwszego zgona :D
Ciało zostaje u wroga, nie jest to łagodne aż tak, zwłaszcza, że bez gratów ciężko odzyskać swoje graty.
W sumie fajny by był tryb hardcora mode, 2 x szybszy exp, albo 3, taki nie dla botowych ludzi.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Jakimś zrządzeniem losu, mimo zaawansowanej automatyki, pewien gracz już 2 x stracił wszystko podczas zgonu, bo coś poszło nie tak ;)
Jak ktoś gra w mudy od końca lat 90 to po latach inaczej do tego podchodzi. Już nie bawi wtedy wieczne odexpianie. Liczy się, żeby rosło na licznikach.

Ze swojej strony rozumiem tych i tych, choć ja bardziej wolę się ostrożnie do przeciwnika zabierać, niż wiedzieć, że nie ryzykuję niczego. Inny poziom adrenalinki. Co nie znaczy, że brakuje sytuacji, w których lubię zostawić postać komuś na haku i iść porobić w życiu co innego. A mało to jest gier, w których gracze non stop robią sejvy i ukrywają swoje niepowodzenia? ;)

-- (zywek):
Żałosne, jak zdechniesz to prznajmniej się powinno tracić wszystko, tak to w ogóle nie ma sensu. To tak jakbyś sobie tłukł młotem w ścianę a ściana niezniszczalna.

--
INFP

No i teraz wprowadzone zmiany sprawiają np. to, że nie możesz wrócić do dungeonu i dołączyć do drużyny po zgonie. Reszta musi sobie poradzić w osłabionym składzie. Jest więc rosnące ryzyko niepowodzenia.
INFP

Ja też gram bez bota. Od wczoraj staram się robić questy, bić umarlaków itd zęby jakoś tą postać podexpić. I tak dalej mam drugi poziom aspektu strasznie wolno to wszystko idzie.

Najlepiej by cię ktoś przetargał po expie tu i tam. Mogę spróbować pomóc Za 15 minut.
Spotkajmy sie o 13:50 w Solgardzie w świątyni.
INFP

no ja to teraz z ożywieńcó tylko dużo dostaje i troli ale tam jeszcz enie byłem.

Także tak to wygląda. Nigdy nie tankowałem w więcej niż dwuosobowa drużyna. Nie wiedziałem, że moja postać nie może zasłaniać więcej niż jednej osoby. Któregoś z dwóch musiałem osłonić stąd ten zgonik. Ale jestem pewien, że profity są znacznie ciekawsze. No i macie swoją gildię rozbudowaną do 5 poziomu plus trochę kaski na start ;)
INFP

Panie, ja przez cały dzień grania tyle leveli nie wbiłem co przez te półgodzinyh dzisiaj.

A to akurat w każdej grze jak wiesz gdzie klepać, to kosisz levele.
A w tym mudzie da się jakoś zepsuć postać?
Na takiej studni dusz mogliśmy biegać z połową inteligencji, wtedy mniej many dostaliśmy co level, jak to tu wygląda?
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Podejrzewam z postów ze nie specjalnie.

strasznie ciężkie te starożytne zbroje, nie mam jak tego wszystkiego korde prrzenieść.

EJ można grać dwoma psotaciami na raz czy nie? żadnego regulaminu nie widziałem.

#77 Edited

System ci się nie pozwoli zalogować na drugą postać. Do tego jak ktoś gra z Twojego IP to nie lognie się nikt inny z drugiego konta, zanim tego nie zgłosisz i jakoś to tam wpiszą w bazę. Natomiast jak przepuścisz drugą postać z innego konta przez jakiś vpn, tunel czy coś, to da radę tak i nie jest to ścigane prawem z tego co wiem ;)
INFP

Chyba nie zepsujesz. Jedyne co możesz zrobić to wyśrubować cechy bojowe i jak będziesz chciał podnieść mentale to godni przeciwnicy będą za słabi. Nie wiem czy dostatecznie z nimi długo powalczysz, żeby coś poczarować. Ale to moje tylko teoretyzowanie. Na przykładzie postaci jaką mam, cechy bojowe są 3 do 1 względem mentali. Coś pograłem aspektami chowańców czyli jest tam magia przyzywania w akcji, ale ogólnie expię aspekt mnicha, a on jest bojowy i polega bardziej na staminie. Charyzmę natomiast wyexpiłem fajnie na sprzedaży surowców kopalnianych.

-- (balteam):
A to akurat w każdej grze jak wiesz gdzie klepać, to kosisz levele.
A w tym mudzie da się jakoś zepsuć postać?
Na takiej studni dusz mogliśmy biegać z połową inteligencji, wtedy mniej many dostaliśmy co level, jak to tu wygląda?

--
INFP

Nie ruszałem magii bojowej ani leczenia, nie wiem jak wtedy skaczą mentale od czarowania.
INFP

ja teraz z maliusem gram magiem żywiołów. tak o dla testu.