FinalMUD

FinalMUD

Started by Postukujacy 135 posts last post 1 month ago Page 2 of 7

Polecam wiki, tam sporo informacji.
O broni duszy też.
Brak helpa do broni duszy polecam zgłosić, bo to dosyć spore niedopatrzenie jest, nie wiem z czego wynikające. Pamiętam, że help był. Claude code musiał coś zepsuć... Ach ten Klaudiusz nasz...
Emil nie napisał o jednej jeszcze aktywności, mianowicie łowiectwie. Można skorowac zwierzątka z ich skórek do czego, jak się zdaje, też Klaudiusz helpa nie napisał...

a można używać bota to automatycznego łowienia a jeśli tak to jak?

Można. Ustaw sobie timmer w swoim kliencie na ponowne zarzucanie wędki. Jeśli łowisz np. 15s to ustaw sobie na 17 i będzie śmigać.

no dobra ale narazie tego bota mam ustawionego na eksploracje

Nie mówię o bocie wbudowanym. Musisz użyć własnego klienta. Autor nie planuje dodać do bota czynnoci niebojowych.

aaa, no ja używam vip muda, i nie zbyt wiem czy tam można, a jesli można to jak to cokolwiek się ustawia. :D

Poszukaj w triggerach i zrób trigger, który aktywuje się na tekst o zarzuceniu wędki, czeka określoną ilośc sekund i zarzuca ponownie. Czasem trochę ciężko się z tego wyplątać, bo trigger w nieskończoność triggeruje i trzeba sprytnie przerwij, wyjdź z lokacji.

ChatGPT na pewno pomoże ci zrobić taki trigger gdy go o to zapytasz, podpowie gdzie co i jak. I daj mu znać, że pytasz z punktu widzenia niewidomego usera.
INFP

Ja na wipmudzie nie znam się kompletnie niestety, nie pomogę.

dzięki. Jakieś porady, co do broni, pancerzy itd? wole was zapytać, bo jednak gracz to gracz.

Na razie jest mało contentu. U kowala polecam. No i bronią duszy walczysz.

Czy da się sprawdzić statystyki broni lub zbroi nie kupując ich?

Nie, zgłos pomysł.

A widzisz, nie napisałem, bo sam o tym jeszcze nie wiem. Chyba za długo tkwię w czeluściach kopalnianych i mnie ominęło to to :)

-- (Rogan):
Polecam wiki, tam sporo informacji.
O broni duszy też.
Brak helpa do broni duszy polecam zgłosić, bo to dosyć spore niedopatrzenie jest, nie wiem z czego wynikające. Pamiętam, że help był. Claude code musiał coś zepsuć... Ach ten Klaudiusz nasz...
Emil nie napisał o jednej jeszcze aktywności, mianowicie łowiectwie. Można skorowac zwierzątka z ich skórek do czego, jak się zdaje, też Klaudiusz helpa nie napisał...

--
INFP

te skóry widziałem gdzieś na targu do kupienia, to może i sprzedać się da.

Da się, ale nie są za wiele warte. One w gildii potrzebne.

właśnie, do tych gildii to można jakoś dołączyć? Czy jak to działa?

AA i jeszcze czy jest jakiś quest z tymi bandytami?

Tak, z bandytami jest powtarzalny quest u piekarki w Mlynowej Gorce.
INFP

a da się gdzies trenowac umiejętności?

Nie trenujesz ich u trenera, uczysz się w praktyce każdej. Jak chodzi o gildie, trzeba z graczami rozmawiać.