[18 plus] Eltenowy Hydepark (Wątek ogólny, wszystkie chwyty dozwlone)
Back to Integracja Eltenowiczów#181 Zuzler
Znajdź kogoś, komu możesz po prostu o tym opowiedzieć, ale takiego, co Cię wysłucha. Czasem samo opowiedzenie o problemie na głos sprawia, że pojawia się rozwiązanie. Niekoniecznie chodzi o kogoś, kto doradzi, to ostatecznie Ty dokonujesz decyzji.
#182 Postukujacy
TO po co ja tutaj to napisałem niby złota pani? :D
#183 Zuzler
No ale to trochę inaczej. Zresztą, proszę bardzo, opisz temat obszerniej. Wypisanie się też pomaga wyklarować i ustawić sprawy w odpowiednich rządkach.
#184 Postukujacy
W sumie to bardziej liczyłem na januszy, którzy mają, montowali i zechcieliby się tu powymądrzać, co robić a czego nie robić. Ale równie dobrze może ich tu nie być. I gadam dla gadania.
Ileś dni temu poszedłem na konsultację do specjalisty z OpenAI, żeby podpowiedział jakieś rozwiazania. I coś tam podpowiedział, wraz z cennikami przykładowych modeli. Tylko z nimi to tak, z tymi specjalistami, co chcesz to ci powiedzą i podkoloryzują. W końcu muzą coś sprzedać, żeby klient był zadowolony. Trochę światła rzucił na temat i wyprowadził mnie przynajmniej z błędnego myślenia, że to koszt 5 tysięcy. Zamiast tego wyśrubował mi budżet 3 albo i 4 razy tyle :/
#185 mustafa
A jak byś zrobił bez pytania, zrobił taką która nie hałasuje to co. Kazaliby zdemontować?
ok, to trzeba wyczaić co na to wspólnota lub spółdzielnia. U nas na przykład się nie zgodzili, a ćwierć balkonu nie chcę zawalać jednostką zewnętrzną.
--
Te a jak byś zrgboił bez
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#186 Postukujacy
Może by karę jakąś nałożyli. W sumie szydera byłaby, jakby kazali to ustrojstwo odinstalować. I zostajesz z dziurą w ścianie, nieszczelnością do zamurowania :D
#187 MarOlk
Robili ostatnio ocieplenie, a to jest jednak ingerencja w elewację.
#188 MarOlk
Google Gemini z uporem maniaka nadal twierdzi, że Chuck Norris żyje i ma się dobrze...
#189 Adasadula
Twierdzi też, że prezydentem Polszy jest na dzień dzisiejszy Andrzej Duda.
-- (MarOlk):
Google Gemini z uporem maniaka nadal twierdzi, że Chuck Norris żyje i ma się dobrze...
--
#190 iwkan
Ale zacofany. To on się nie uczy? Pewno nie ma tego programu kto uczyć :D
#191 djsenter
Gemini ostatnio jest takim idiotą, że więcej czasu zajmuje mi wyjaśnianie jego głupich założeń, niż otrzymywania satysfakcjonujących odpowiedzi.
#192 Postukujacy
Ja go nie lubię do opisywania rzeczywistości. Też stula byzydury. I to im bardziej w las, tym więcej takich bredni.
#193 Julitka
Ale GPT jeszcze głupszy.
-- (djsenter):
Gemini ostatnio jest takim idiotą, że więcej czasu zajmuje mi wyjaśnianie jego głupich założeń, niż otrzymywania satysfakcjonujących odpowiedzi.
--
#194 Julitka
Kto nie lubi Wielkiej Nocy? Ja pomijam wymiar duchowy, to indywidualna sprawa, ale tak ogólnie pytam.
#195 MarOlk
Ja lubię. Kulinarnie.
#196 zbyszko
Jeden dzień więcej wolnego, to zawsze na plus. Zjeść też sięzje coś innego niż na codzień, więc chyba lubię xD
#197 Pitef
Zadzwoń, zapytaj wspulnoty. Jeśli twoje mieszkanie, to starałbym się forsować możliwość posiadania klimy wszelkimi możliwymi sposobami. Latem jest to wybawienie zwłaszcza, jeśli wracając z roboty, możesz sobie ją zdalnie włączyć, i zchłodzić chawirę.
#198 Pitef
No to kolejny krok, to łażenie parę kroków/ parę metrów przed staruszkami tak, żeby rozumieli, że chcesz się usamodzielnić. Warto byłoby też skomunikować ich z jakimś środowiszczaninem, co to żyćko ładnie ogarnia. Warto, żeby taki ogar niewidomy powiedział i pokazał im na przykładach, że się da. Delikatnie trzebaby im dać do zrozumienia, że wiecznie żyć nie będą, i że warto byłoby ci umożliwiać wszelkimi dostępnymi sposobami usamodzielnienie się.
#199 MarOlk
Bym se dziabągnął kieliszeczek jakiejś swojskiej naleweczki...
#200 daszekmdn
Mi się właśnie śniło, że zrobiłem bimber, i był dobry nawet :D