Sprzedam odtwarzacz Xduoo X3
Back to Elektronika#1 pates
Witam! Do sprzedania posiadam dość ciekawy sprzęt, jakim jest Xduoo X3. Jest to tzw. DAP Digital audio player, czyli w dużym uproszczeniu, odtwarzacz mp3, a więc sprzęt pozwalający nam na odtwarzanie wszelakiej maści plików w formatach mp3, mp4, wav, flac, aiff, ape czy jakich tam można sobie jeszcze chcieć. Jest to także propozycja o tyle ciekawa zwłaszcza dla nas, że można na nim zainstalować oprogramowanie rockbox, zyli dość znane pośród użytkowników oprogramowanie z odtwarzaczy takich, jak Sansa clip plus clip zip. Tutaj mamy jednak w pewnym sensie większe pole do popisu, ponieważ odtwarzacz ten gra jeszcze lepiej od wspominanych wyżej. Wyposażony jest w 2 złącza na karty micro sd, co już samo w sobie pozwala na zabranie pokaźnej kolekcji muzycznej ze sobą, no i ewentualne jej szybkie wymienianie. Co prawda urządzenie nie posiada własnej pamięci i system instalujemy na jednej z kart, ale to nie ogranicza go w żadnym przypadku. Wyjścia 3,5mm jak także mamy dwa, jedno typwo słuchawkowe, drugie zaś ma stałą moc 1,5 wata i służy do podłączania wzmacniaczy, lub urządzen wymagających wysokiej mocy, choć nawet ten jack słuchawkowy zdolny jest do npędzenia wielu słuchawek dzięki DACowi firmy Cirus Logic, która jest raczej znana. Bateria w urządzeniu ma pojemność 2400 MAH i wystarcza na plus minus 10 godzin grania ale to wartości mocno uśrednione, realnie będzie tego mniej. Urządzenie ma aluminiową obudowę i zasilane jest przez micro usb. Stan generalnie bardzo dobry, może są jakieś ślady używania których nie mogę zauważyć, niemniej jednak wygląda to dobrze. Cena 350 zł do negocjacji. Polecam!
#2 misiek
Jak 10 h na 2400 to słabiutko
#3 pates
Pamiętaj, że tam też wzmak musi swoje zjeść. To nie jest sansa tylko bardziej pro odtwarzacz, z resztą, urządzenia pokroju FiiO M 21, HiBy r4 i podobne też trzymają max naście godzin.
#4 daszekmdn
Ma radio fm?
#5 pates
To nie jest bajerek, tylko audio player. To ma grać, nie robić kawę. Jest odtwarzacz plików z mocnym dacem i wzmacniaczem. Radio masz w Sansie np która oczywiście jst dobra, ale tutaj masz jeszcze lepszą jakość audio, wykonania, i generalnie, plus większą elastyczność.
#6 Adasadula
Nie no, w takim playerku radio FM jest rzeczą całkiem przydatną
-- (pates):
To nie jest bajerek, tylko audio player. To ma grać, nie robić kawę. Jest odtwarzacz plików z mocnym dacem i wzmacniaczem. Radio masz w Sansie np która oczywiście jst dobra, ale tutaj masz jeszcze lepszą jakość audio, wykonania, i generalnie, plus większą elastyczność.
--
#7 daszekmdn
Audiofil się znalazł :P
Jak dla mnie radio fm nie jest żadnym bajerem.
przydatne. Skoro nie ma już w tel, to w mp3 chociaż bywało.
Prosty przykład?
Znudzi Ci się playlista, albo dzieje się coś ważnego i chcesz po prostu posłuchać wiadomości.
Jak by było radio FM to bym się nad tym zastanowił. Tak mam Plextalka i to mi wystarczy jako niezaawansowany prostacki player do MP3. Ja żadnego DAC nie potrzebuję, bo i tak głuchy jestem :D. I tak używam okazjonalnie tego Plextalka.
#8 pates
No i spoko, ja w Hiby mam co prawda radio ale tam to nawet mam rds i mogę sobie zobczyć co leci, bo to android jest. Kto co woli i kto co potrzebuje.
#9 daszekmdn
Nie chcę robić offtopu, ale to jest dotykowe to na Androidzie?
#10 Adasadula
Nie jest dotykowe chyba ;), na rockboxsie jak sobie postawisz
-- (daszekmdn):
Nie chcę robić offtopu, ale to jest dotykowe to na Androidzie?
--
#11 pates
Na androidzie jest dotykowe ale masz fizyczne przyciski poprzedni następny play pauza, do tego wielofunkcyjny switch na którym można wybrać sobie npnagrywanie.