Co roku Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej (NAWA) organizuje letni program stypendialny, który umożliwia osobom uczącym się języka polskiego na całym świecie naukę języka i kultury polskiej w Polsce. Przygotowuję się do złożenia aplikacji na to stypendium. Mój nauczyciel języka polskiego powiedział, że NAWA zapewnia dziesięć miejsc dla Wietnamu i że może umieścić mnie na liście gwarantowanej. Zapytał mnie, którą uczelnię chciałabym wybrać.
Przejrzałam listę uniwersytetów oferujących krótkoterminowe letnie kursy i wybrałam dwa: Uniwersytet im. Adama Mickiewicza oraz Uniwersytet Wrocławski. Nadal się waham, którą uczelnię wybrać, ponieważ nie wiem, która z nich oferuje lepsze wsparcie dla osób niewidomych i niedowidzących. Czy moglibyście mi doradzić? Dziękuję!
Przejrzałam listę uniwersytetów oferujących krótkoterminowe letnie kursy i wybrałam dwa: Uniwersytet im. Adama Mickiewicza oraz Uniwersytet Wrocławski. Nadal się waham, którą uczelnię wybrać, ponieważ nie wiem, która z nich oferuje lepsze wsparcie dla osób niewidomych i niedowidzących. Czy moglibyście mi doradzić? Dziękuję!