Jaki telefon aktualnie posiadasz?
Back to android#161 CzarnyPies
A35 kupiony w marcu szprechał po naszemu, tak jak i A56 z października i S25 z przed dosłownie tygodnia, wszystkie z normalnych sklepów.
#162 adelcia
od wczoraj mam samsung galaxy a36.
jak wcisnełam obie głośnoścy przy ppierwszym uruchomieniu, to rozgadał mi się po angielsku.
więc przezłam na języky,przełączyłam się na polski, i na szczęście gadał dalej, więc to dowodzi, że głos polski bynajmniej w tych nowych telefonach już offline jest.
#163 DJGraco
Od wtorku posiadam Pixela 10 pro.
Konfiguracją zająłem się dzisiaj na dobrą sprawę.
Jeśli chodzi o niewidomkową konfigurację to w moim przypadku bez włożonej karty sim wszystko miałem po angielsku. Na początkowym ekranie nie było j. polskiego do wyboru. Dopiero kiedy przeszedłem przez cały proces, logowanie się do konta google, zezwolenie, akceptacja regulaminów wszedłem do settings, system, language and region i dodałem polski.
Na razie jeszcze nie skonfigurowałem całkowicie ale powoli już przenoszę co niektóre aplikacje. Wiadomo że ze sklepu play mógłbym sobie wszystko zainstalować to co miałem, lub z kopii zapasowej konta google na dysku.
Wcześniej próbowałem przenieźć wszystko z mojego Xiaomi poprzez kopiowanie danych z telefonu, na Xiaomi mi wyskoczyło powiadomienie, skopiój dane na Pixel 10 pro, ale zrezygnowałem bo mnóstwo syfu z miui chciało mi kopiować. Dlatego wolę se poustawiać od podstaw niektóre rzeczy.
#164 pates
Oby Exynosopodobny twór nie sprawiał problemów.
#165 DJGraco
Skoro eksynopodobny to nie wiele lepiej byłoby jak bym wziął Szajsunga. Na razie działa jak złoto i CSR śmiga na nim szybciej nawet niż na xiaomi.
#166 pates
Nieeee, bo możesz kupić Samsunga ze Snapem, jak np s 25 czy zflip 6, one mają Snapy.
#167 DJGraco
No tak.
Jednak mój wybór był jak najbardziej świadomy i wiedziałem co kupuję.
Puki co jestem bardzo zadowolony, ale zobaczymy dalej.
Punkt widzenia też zależy od punktu siedzenia. Nie miałem Samsunga żadnego na dłużej w łapie, ale na pewno muszę powiedzieć że chodzi szybciej od mojego xiaomi. Czy się grzeje, ciężko powiedzieć, jak pobiera np aktualizacje ze stora to troszeczkę się nagrzewa ale mój Xiaomi na snapie też tak robi więc to raczej normalne.
#168 pates
Grzać się wszystko jakoś tam będzie. Ogólnie pixela kupuje się głównie dla aparatu i AI bo do tego procesor jest najlepszy, ponoć robią bardzo dobre zdjęcia jak na androidy taka konkurencja dla Japple trochę. Ale generalnie działać będzie xd
#169 misiek
Pokonać kilkuletniego Xiaomi w szybkości działania żadna sztuka. Pates z tego co pamiętam Pixele lekko odstają aparatem od konkurencji. I co to teraz za argument kupuje się to do zdjęć? To nie 2006 r i nie Se k800.
#170 DJGraco
No właśnie, ja nie kupiłem tego dla zdjęć ale głównie myślałem o czystym androidzie. Bo telefonów z partnerstwa Android One z tego co już wiem nie ma.
Ale mogę się mylić.
Z Xiaomi dostałem mnóstwo syfu na starcie i to mnie zraziło. Może w Szajsungu nie dostajemy syfu zainstalowanego, w każdym razie w Pixelu takich numerów nie ma. A jak są jakieś niepotrzebne appki to jest ich kilka i wywalenie tego to najmniejszy problem. A Xiaomi to czyściłem długo bo tam tyle tego było nawalone że hej.
Mówcie co chcecie ale jakoś mnie Szajsung nigdy nie zachęcał. Może to tylko jakieś moje wewnętrzne dziwne przekonanie ale jednak.
#171 pates
Paradoksalnie, czysty Android nigdy czysty już nie będzie, bo Google też swoje pcha. Także, to nie jest Japple
#172 Monia01
Ja tam mam Pixela i sobie chwalę. :) Zwłaszcza że robię dużo zdjęć i tutaj AI bardzo mi pomaga :)
🇺🇦 🇵🇱
#173 DJGraco
No dokładnie, każdy ma jakieś swoje preferencje. Ja coświęcej o Pixelu mógłbym powiedzieć no, może po miesiącu albo przynajmniej po dwuch tygodniach, jeszcze zbyt krótko go mam
#174 misiek
Mam to samo, ale z Xiaomi syfiarze reklamiarze. Nigdy już nic od nich nie kupię już nigdy.
-- (DJGraco):
No właśnie, ja nie kupiłem tego dla zdjęć ale głównie myślałem o czystym androidzie. Bo telefonów z partnerstwa Android One z tego co już wiem nie ma.
Ale mogę się mylić.
Z Xiaomi dostałem mnóstwo syfu na starcie i to mnie zraziło. Może w Szajsungu nie dostajemy syfu zainstalowanego, w każdym razie w Pixelu takich numerów nie ma. A jak są jakieś niepotrzebne appki to jest ich kilka i wywalenie tego to najmniejszy problem. A Xiaomi to czyściłem długo bo tam tyle tego było nawalone że hej.
Mówcie co chcecie ale jakoś mnie Szajsung nigdy nie zachęcał. Może to tylko jakieś moje wewnętrzne dziwne przekonanie ale jednak.
--
#175 zywek
NO to rzeczywiście, ja zdjęć nie robię. Ale kupować telefon tylko dla zdjęć,bo się wlecze to jednak raczej średnio.
#176 Monte
Jak dla mnie Samsung i tylko Samsung.
#177 mucha
ja też jestem tim samsung może nie jestem zaawansowanym użytkownikiem, jednak dla laika technologicznego samsung to coś co po prostu działa bez problemów
#178 pates
Pixele niestety odwiecznie borykają się z masą problemów pobierające kosmiczne ilości energii wyświetlacze, żułknące wyświetlacze, padające baterie potem sztucznie ograniczane w sofcie przez Googla żeby cokolwiek działało, ja trochę jednak unikam.
#179 zywek
No akurat nie potwierdze z tymi bateriami, 1,5 roku telefon nadal trzyma tak, jak powinien, dłużej niż mój roczny samsung.
#180 Monia01
Szczerze nie zauważyłam, żeby mi się jakoś szczególnie mocno wlókł. Ma inne błędy, ale tego nie widzę. Może jakaś mało wymagajaca jestem albo coś. W każdym razie jestem całkiem zadowolona.
-- (zywek):
NO to rzeczywiście, ja zdjęć nie robię. Ale kupować telefon tylko dla zdjęć,bo się wlecze to jednak raczej średnio.
--
🇺🇦 🇵🇱