EltenLink

Jaki telefon aktualnie posiadasz?

Back to android

#41 Numernabis

Tak, o tym też myślałem, ale wyleciało mi z głowy podczas pisania, życzę powodzenia w pisowni brajlem z kablem jack wpiętym do gniazda.

No, ale będzie bez opóźnień :D

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Edited 2024-09-11 19:32

#42 balteam

ja piszę z kablem podpiętym na luzie :)
pisanie w stylu co zrobisz jak nie będzie takich telefonów jest dziwne, na razie są.
Z resztą nie wiem czy to między innymi ty Numerabis kiedyś nie narzekałeś jak to źle, że takie małe telefony już nie są, tu jest sytuacja taka sama, tylko, że jeszcze jest wybór.
a no i ja akurat lubie minijacki i wybrał bym je, jeśli by galaxy je miał, ale asus zenfone 10 generalnie zajebisty telefon, więc nie wiem o jakim ograniczaniu nawet mowa.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2024-09-11 20:57

#43 guliwer

Pytanie jak pytanie:) Nie jest dziwne, nigdy nie zadawałeś pytań w stylu co będzie jak coś?:)
Taki zajebisty że ABK na nim nie działa do końca?:)
Zaprzeczasz sobie, zdanie po zdaniu..
Wybór jest.. ale gdyby Samsung miał jacka to bym go wybrał, zaje.. wybór:)
Czyli widzisz jednak to ogranicza mocno wybór, bo wybrałeś Asusa bo Galaxy nie ma minijacka, a gdyby go miał to byś wybrał Galaxy.

-- (balteam):
pisanie w stylu co zrobisz jak nie będzie takich telefonów jest dziwne, na razie są.
Z resztą nie wiem czy to między innymi ty Numerabis kiedyś nie narzekałeś jak to źle, że takie małe telefony już nie są, tu jest sytuacja taka sama, tylko, że jeszcze jest wybór.
a no i ja akurat lubie minijacki i wybrał bym je, jeśli by galaxy je miał, ale asus zenfone 10 generalnie zajebisty telefon, więc nie wiem o jakim ograniczaniu nawet mowa.

--

-- (balteam):

--

2024-09-11 21:33

#44 balteam

Nie byłem pewien czy ABK tam będzie działać, z resztą akurat nawet nie miałem 100 procent szans, że na s24 też będzie, tak samo jak SBK, tak samo ABK u niektórych działa, u innych nie i w sumie nie wiem dokładnie od czego to zależy.
Jeśli nie chcesz sobie wyboru ograniczać, to po prostu bierz każdy telefon jak leci, wtedy masz wszystkie telefony dla siebie.
Podałem argumenty dlaczego minijack jest fajną rzeczą, nie każdy używa słuchawek z bluetoothem, nie każdy lubi większe lagi na pracy bez kabla. Można kupić przejściówki, ale akurat mi też szybko się zepsuła, fakt, że miałem ją 4 lata temu w xiaomi albo czymś podobnym.
Dla mnie priorytety to mały telefon, czyli wymiary takie maks jak galaxy s24 i minijack, jeśli za 5 czy 7 lat będą tyko większe telefony bez minijacków, to nie będę siedzieć na jakimś starym telefonie, ale dalej w moich preferencjach te 2 parametry pozostaną pewnie na bardzo długo.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2024-09-11 21:48

#45 guliwer

Strasznie nie trafiony argument:)
Dlaczego mam brać każdy telefon jak leci?
Ja właśnie przez to że mam wybór we wszystkich telefonach, biorę sobie dokładnie taki telefon jaki chcę, patrzę na to co mi pasuje a co nie. Wy przez to że musicie mieć minijacka macie właśnie mega ograniczony wybór, ja nie mam tego ograniczenia.

-- (balteam):
Nie byłem pewien czy ABK tam będzie działać, z resztą akurat nawet nie miałem 100 procent szans, że na s24 też będzie, tak samo jak SBK, tak samo ABK u niektórych działa, u innych nie i w sumie nie wiem dokładnie od czego to zależy.
Jeśli nie chcesz sobie wyboru ograniczać, to po prostu bierz każdy telefon jak leci, wtedy masz wszystkie telefony dla siebie.
Podałem argumenty dlaczego minijack jest fajną rzeczą, nie każdy używa słuchawek z bluetoothem, nie każdy lubi większe lagi na pracy bez kabla. Można kupić przejściówki, ale akurat mi też szybko się zepsuła, fakt, że miałem ją 4 lata temu w xiaomi albo czymś podobnym.
Dla mnie priorytety to mały telefon, czyli wymiary takie maks jak galaxy s24 i minijack, jeśli za 5 czy 7 lat będą tyko większe telefony bez minijacków, to nie będę siedzieć na jakimś starym telefonie, ale dalej w moich preferencjach te 2 parametry pozostaną pewnie na bardzo długo.

--

2024-09-11 21:57

#46 balteam

no bierzesz dokładnie taki jaki chcesz, to jest tylko możliwe jeśli nie masz żadnych oczekiwań.

2024-09-11 22:12

#47 guliwer

To co napisałeś jest totalnie nie logiczne:)
Jak moge brać taki jaki chcę skoro nie mam oczekiwań? Jak nie mam oczekiwań to biorę byle jaki a nie taki jaki chcę.
Jeśli biorę taki jaki chcę, to właśnie dlatego że mam oczekiwania. Mam wybór we wszystkich telefonach, dlatego wybieram dokładnie taki jak mi odpowiada.

-- (balteam):
no bierzesz dokładnie taki jaki chcesz, to jest tylko możliwe jeśli nie masz żadnych oczekiwań.

--

2024-09-11 22:28

#48 balteam

bożż, no to ja też mogę napisać, że wybieram taki jaki hce tylko z minijackiem, albo taki jaki chce tylko do 6,2 cali, jak masz preferencje, to automatycznie sobie ograniczasz wybór, oczywiście czasami bardziej, czasami mniej, no ale to wiadomo.

2024-09-11 23:02

#49 tomecki

jeśli nie będzie możliwości podpięcia zwykłych słuchawek no to trudno. Korzystałem już z bt, aczkolwiek staram się kupować słuchawki z trybem gracza. Dość często takie coś znacznie obniża opóźnienie. Nie jest to jeszcze tak, jak po kablu, ale generalnie jakoś się da już z tym pracować nawet pisząc.

2024-09-11 23:16

#50 adelcia

Sszkoda że ten temat tak się rozjechał od podstawowej nazwy ale okey. nie jestem adminem więc nie mogę nic.

2024-09-11 23:35

#51 guliwer

Oczywiście że możesz, tylko nie napiszesz:) Bo sam napisałeś przedtem że wziąłbyś Galaxy, ale dlatego że chcesz minijacka to nie weźmiesz chociaż Galaxy to lepszy telefon niżAsus.
Na siłę szukanie telefonu z minijackiem, jak można mieć wybór we wszystkich telefonach tylko dokupić trzeba adapter.
EOT

-- (balteam):
bożż, no to ja też mogę napisać, że wybieram taki jaki hce tylko z minijackiem, albo taki jaki chce tylko do 6,2 cali, jak masz preferencje, to automatycznie sobie ograniczasz wybór, oczywiście czasami bardziej, czasami mniej, no ale to wiadomo.

--

2024-09-11 23:39

#52 misiek

No właśnie się ograniczam wybierając Samsunga galaxy s24+ bez minijacka, ale jakoś z tym żyję, a jak niema trudno się mówi. Nie płaczę z tego powodu.
-- (guliwer):
Jeśli wolisz się ograniczać w wyborze sztucznie do telefonów z jackiem, niż mieć możliwość zakupu dowolnego telefonu, no cóż każdy ma jakieśswoje dziwactwa. Dobrze że nie szukasz telefonów które mają w zestawie ładowarki:) Ja wolę mieć dowolność w kupnie telefonu, niż jakieś sztuczne ograniczenia, poza tym co zrobisz jak już nie bedzie telefonów z jackami?:)
-- (misiek):
A taki, że wzmacniacza bt nie mam, a przejściówek nie ma w zestawie.
-- (guliwer):
Ja sobie podłączam normalnie przez BT czy to do wzmacniacza słuchawkowego, czy to wzmaka audio. Poza tym są adaptery usb-c- jack, więc jaki problem widzisz? Bo ja żadnego.

-- (misiek):
To ciekawe jak sobie podłączysz do zewnętrznego wzmacniacza.
-- (Numernabis):
Ja się tak zastanawam co Wy macie z tym jackiem?
Kabel się tylko plącze, z dzisiejszym bluetooth 5, jakość dźwięku nie ma już takich strat, a i przecież telefon to nie odtwarzacz DAC więc i tak nie napędzi pożądnych słuchawek, a do codziennych zadań bluetooth w zupełności wystarczy.

--

--

--

--

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2024-09-12 02:23

#53 misiek

No i co? Z czym ty masz problem? Może niech każdy używa czego chce i co mu się podoba. Z resztą Asus nie jest apsolutnie złym wyborem i wstydu w żadnym wypadku nie ma. A dla Balteama jak widać jest lepszy pod pewnymi względami niż Samsung.
-- (guliwer):
Oczywiście że możesz, tylko nie napiszesz:) Bo sam napisałeś przedtem że wziąłbyś Galaxy, ale dlatego że chcesz minijacka to nie weźmiesz chociaż Galaxy to lepszy telefon niżAsus.
Na siłę szukanie telefonu z minijackiem, jak można mieć wybór we wszystkich telefonach tylko dokupić trzeba adapter.
EOT

-- (balteam):

--

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2024-09-12 02:29

#54 guliwer

No właśnie w tym rzecz że ja nie mam żadnego problemu:) To Ty miałeś problem z tym jak sobie ktoś kto używa telefonu bez minijacka podłączy go do wzmacniacza. Podałem Ci rozwiązania Twojego problemu:)
Chciałeś odbić piłeczkę? Musisz się bardziej postarać.
Tak Baltim wybrał Asusa z jednego powodu bo ma minijacka, tak by wybrał Galaxy. Czytaj ze zrozumieniem:)

-- (misiek):
No i co? Z czym ty masz problem? Może niech każdy używa czego chce i co mu się podoba. Z resztą Asus nie jest apsolutnie złym wyborem i wstydu w żadnym wypadku nie ma. A dla Balteama jak widać jest lepszy pod pewnymi względami niż Samsung.
-- (guliwer):
EOT

-- (balteam):

--

--

--

2024-09-12 10:29

#55 balteam

precyzując, myślałem o galaxy s24 i asus zenfone 10, w obu telefonach nie byłem pewien jak działa ABK i SBK, chociaż przypuszczałem, że w galaxy s24 będzie raczej działać, tak na 90%, w asusie różne osoby różne miały doświadczenia, z tym, że ludzi z s24 też nie znałem, więc i tak to było trochę kupowanie w ciemno.
Oba telefony są tak samo małe, ale galaxy ma jeszcze z 5 lat jak nie więcej aktualizacji, asus pewnie z dwie.
Ostatnio kupiłem słuchawki z bluetoothem, więc aż tak minijack teoretycznie nie jest mi potrzebny, więc po podsumowaniu wszystkiego, wybrałem galaxy, ale jak już pisałem, jeśli za kilka lat będą podobne telefony, to kupię raczej z minijackiem, na pewno będę mocno patrzeć na rozmiar.
Osoby z asusem 10, dajcie znać tak z ciekawości jak u was ABK i SBk,

2024-09-12 11:54

#56 misiek

Nie ja miałem problem dzbanie, tylko przytoczyłem jaka tego wada. Gdyby to był mój problem nie wybrał bym tego modelu.
-- (guliwer):
No właśnie w tym rzecz że ja nie mam żadnego problemu:) To Ty miałeś problem z tym jak sobie ktoś kto używa telefonu bez minijacka podłączy go do wzmacniacza. Podałem Ci rozwiązania Twojego problemu:)
Tak Baltim wybrał Asusa z jednego powodu bo ma minijacka, tak by wybrał Galaxy. Czytaj ze zrozumieniem:)

-- (misiek):
-- (guliwer):
EOT

-- (balteam):

--

--

--

--

2024-09-12 17:14

#57 guliwer

Jeśli ktoś tu jest dzbanem to Ty:)
Przytoczyłeś jaka tego wada, nie wiedziałeś jak ten problem rozwiązać, więc Ci napisałem dzbanie jakie jest rozwiązanie Twojego problemu:)
I nie dziękuj, zawsze chętnie pomogę pustym dzbanom.
Jeszcze czegoś nie rozumiesz? Chętnie pomogę:)

-- (misiek):
Nie ja miałem problem dzbanie, tylko przytoczyłem jaka tego wada. Gdyby to był mój problem nie wybrał bym tego modelu.
-- (guliwer):

-- (misiek):
-- (guliwer):
EOT

-- (balteam):

--

--

--

--

--

Edited 2024-09-12 18:04

#58 balteam

Panowie na spokojnie, nawet jak ktoś uważa, że drugiej strony argumenty są beznadziejne, to nie znaczy, że trzeba personalnie atakować.

2024-09-12 21:30

#59 longshoot

Słuchawek na bluetooth nie używam, tylko najnowszych apple earpodsów na usb c. czy na iphone 15 pro max, czy na samsungu, działa wszystko, nawet zgłaszanie i ściszanie.

2024-09-13 01:45

#60 adelcia

aktualnie mam od 23:12.2024 xiaomi redmi13.

2025-01-08 00:08