Tematy zakazane na Eltenie w grupach rekomendowanych.

ZBanowano mnie niesłusznie w świetle tego, gdy kary za popełnione przestępstwo się daruje

Started by magmar 252 posts last post 7 days ago Page 12 of 13

#222 1 like

W punkt.
-- (misiek):
Jeśli matka nie broni swoich dzieci tylko przyzwalana przemoc jest tyle warta co ten ojciec, albo i jeszcze mniej.

--

#223 1 like

Chyba tego, że w końcu będzie musiała wziąć się do roboty, no ale jak widać znalazła sobie kolejnego idiotę, który będzie na nią pracował.
Byłem i niestety widziałem i mam nadzieję, że psa chociaż wykąpała i szkoda, że fundacje zajmujące się psami przewodnikami nie sprawdzają, co z tymi psami dalej się dzieje.
Wszyscy ci, tktórzy na siłę wpierdalają się do związków na trzeciego, mam nadzieję, że karma do was wróci.
-- (nuno69):
Matka moze sie bac.

--

#224 1 like

Z jedną mu nie wyszło, z drugą mu nie wyszło, no to zarwał do trzeciej, tylko czy to aby nie jest jakaś dewiacja, kiedy podobają mu się starsze panie?
Chciał bym cię widzieć drogi Nuno przy Dorocie za jakieś 20 lat
Tu tylko dobry seksuolog mógł by ewentualnie pomóc..
-- (magmar):
Nawet jeśli, już się nie będzie bać.
Dobrze, że ma przyjaciół, którzy potrafią obronić jej dzieci, czasem taka ofiara może potrzebować wsparcia, które dostała.
Rzadko się tak zdarza, bo ludzie wolą się nie wtrącać. Brawo Nuno!

--

Odezwał się co to się nie wpier*la na trzeciego. Najpierw muw za siebie a nie oceniaj kogoś, w tym przypadku nuna. Skąd macie pewność, że to próba rozwalenia związku. Przesłuchajcie nagrania a nie wypisujeciedyrdymały
May the force be with you!

Kolega chyba się za dużo filmów naoglądał. Ty się ciesz człowieku, że na kogoś takiego, jak Tomecki trafiłeś.
-- (nuno69):
A nie, w sumie ciekawi mnie post @193. Bo co pwiesz przed sedzia czy prokuratorem? Wyrazisz swoje ubolewanie nad tym ze mnie nikt nie zatlukl? xD

--

Ja też się boję. Co ja biedny teraz mam zrobić?
-- (misiek):
Uuu, strach się bać.

--

Do twojego poziomu chorągiewko się zniżać nie będę
-- (martinus):
Odezwał się co to się nie wpier*la na trzeciego. Najpierw muw za siebie a nie oceniaj kogoś, w tym przypadku nuna. Skąd macie pewność, że to próba rozwalenia związku. Przesłuchajcie nagrania a nie wypisujeciedyrdymały

--

Zamknąć się i nie wypisywać bzdór. Jeśli już bierzemy udział w dyskusji to chociaż podawajmy konkretne argumenty tak jak w poście nr. 193
May the force be with you!

Jakie to argumenty widzisz w poście 193? Wylistuj bez gpt z promptem "podaj argumenty we wpisie w którym ich niema" xd.

#232 2 likes

Co do starszych Pań o ile tak w ogóle można nazwać Dorotę, a raczej chyba nie można, ale pomijając to taka powiedzmy czterdziestka może nie rzadko zaskoczyć doświadczeniem, intelektem i dobrym seksem. Sam mam koleżankę po 50 i nikt, apsolutnie nikt nie daje jej takiego wieku w tym ja. Każdy da jej maksymalnie 30 lat, nie więcej. Figurę to ma dosłownie nastolatki.
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

O różnicę wieku między nimi mi chodzi.
-- (misiek):
Co do starszych Pań o ile tak w ogóle można nazwać Dorotę, a raczej chyba nie można, ale pomijając to taka powiedzmy czterdziestka może nie rzadko zaskoczyć doświadczeniem, intelektem i dobrym seksem. Sam mam koleżankę po 50 i nikt, apsolutnie nikt nie daje jej takiego wieku w tym ja. Każdy da jej maksymalnie 30 lat, nie więcej. Figurę to ma dosłownie nastolatki.

--

Ale co to różnica wieku? Czy psy na lata się gryzą? Może akurat potrzebuje młodego dwódziestoletniego ciała co w tym złego? I jakby dalej nie wiem ile ona ma lat i jak tam do końca sprawy wyglądają, ale przyjmując, że mężuś to słabeusz, bo ktoś kto wyładowuje swoje frustracje na najsłabszych siłowo, a od równemu sobie ucieknie jak pizda, bo tak to właśnie niestety działa to ja apsolutnie nie dziwię się kobiecie. Znaczy dziwię się po części, bo ja to bym takiego jegomościa kopnął w dupę po pierwszym podniesieniu ręki na dziecko.
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

No ale skoro masz z tego profity, no to prościej udawać, że czegoś nie ma nie?

Ale z was plotkarze. Na miejscu Tomka wziąłbym adwokata i skopał nunowi dupę tak żeby mu się odechciało takich szczeniackich zagrywek. Wiedząc o problemie powinien tylko poinformować odpowiednie służby i najbliższą rodzinę a on dokonał samosądu do tego jeszcze namawiając innych do ostracyzmu i linczu. Emocje go poniosły i za to powinien ponieść konsekwencje prawne. Nagrywanie rozmowy bez zgody drugiej strony jest w Polsce prawnie uregulowane i może mieć poważne konsekwencje prawne.
Dlaczego?
• Naruszenie prywatności: Nagranie rozmowy bez zgody jest bezpośrednim naruszeniem prawa do prywatności, które jest chronione przez konstytucję.
• Upublicznienie nagrania: Dodatkowo, publikacja nagrania w sieci z negatywnym komentarzem może naruszać dobre imię osoby nagranej i stanowić pomówienie.
Konsekwencje prawne:
• Wykroczenie: W zależności od okoliczności, osoba nagrywająca może zostać pociągnięta do odpowiedzialności za wykroczenie naruszenia nietykalności cielesnej lub spokoju osoby.
• Przestępstwo: Jeśli nagranie zawiera treści obraźliwe, poniżające lub narusza dobre imię osoby nagranej, może to stanowić przestępstwo zniesławienia lub pomówienia.
• Naruszenie RODO: Jeśli nagranie zawiera dane osobowe, może to być również naruszenie przepisów o ochronie danych osobowych (RODO).
Co możesz zrobić?
Jeśli znajdziesz się w takiej sytuacji, masz kilka możliwości:
• Zawiadomienie policji: Możesz złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa.
• Pozew cywilny: Możesz wytoczyć pozew cywilny o ochronę dóbr osobistych, żądając usunięcia nagrania z sieci i zadośćuczynienia za doznaną krzywdę.
• Zablokowanie treści: Możesz zwrócić się do serwisu, na którym zostało opublikowane nagranie, z prośbą o usunięcie treści.
Ważne:
• Dowody: Zbierz wszystkie dowody, które mogą potwierdzić naruszenie Twoich praw, takie jak kopie nagrania, zrzuty ekranu, itp.
• Konsultacja z prawnikiem: Przed podjęciem jakichkolwiek działań warto skonsultować się z prawnikiem, który doradzi Ci, jakie kroki podjąć w Twojej konkretnej sytuacji
Męszczyźni zdradzają a kobiety są tylko wierne w literaturze.

#238 1 like

Może nie doczytałeś:
Nagrywanie bez zgody innych uczestników jest dozwolone w celu uzyskania informacji nieprzeznaczonej dla tych osób, jeśli takie działanie jest konieczne do wykazania określonych okoliczności w postępowaniu karnym i sądowym. Przykładem może być nagrywanie rozmowy w celu wykazania popełnienia przestępstwa lub w celu obrony przed fałszywymi oskarżeniami.

Ok, jednak propagowanie tego w sieci to już kolejny element układanki.
-- (Adasadula):
Może nie doczytałeś:
Nagrywanie bez zgody innych uczestników jest dozwolone w celu uzyskania informacji nieprzeznaczonej dla tych osób, jeśli takie działanie jest konieczne do wykazania określonych okoliczności w postępowaniu karnym i sądowym. Przykładem może być nagrywanie rozmowy w celu wykazania popełnienia przestępstwa lub w celu obrony przed fałszywymi oskarżeniami.

--
Męszczyźni zdradzają a kobiety są tylko wierne w literaturze.

#240 Edited

Może nie doczytałeś, ale: "Istnieją jednak pewne wyjątki, które pozwalają na legalne nagrywanie rozmów, takie jak sytuacja, gdy osoba nagrywająca jest uczestnikiem rozmowy i dokonuje tego w celu wyłącznego dysponowania informacją. Niemniej jednak, naruszenie prywatności innych osób przez nagrywanie ich bez zgody może skutkować różnymi konsekwencjami. Do własnej dyspozycji. Może to napiszę wyraźniej: Do w ł a s n e j d y s p o zy c j i! A kolega nagrał i nie dość, że upublicznił, to jeszcze rozesłał to po znajomych w tym i do koleżanki Magmar. Tak postępuje tylko pusty kawał chuja jakim nuno jest bez wątpienia! o ile kiedyś go jakoś tam tolerowałem, tak teraz po prostu jest dla mnie nikim! i nawet niech nie próbuje do mnie wydzwaniać po raz kolejny. Na prawdę jestem ciekaw jaka zaraza dała mu mój numer telefonu. Chciałbym się dowiedzieć, kto to był, bo może wspólnie rozpiepszyli tę rodzinę. Pewnie taki sam chuj jak on sam. A tutaj masz pełną treść, żebyś bzdur nie wypisywał. https://prawnikzpolecenia.pl/nagrywanie-rozmow-bez-zgody-co-grozi/ Na przyszłość dobrze czytaj kolego sadula i nie piepsz bzdetów.

- (Adasadula):
Może nie doczytałeś:

--
Fiorda! to projekt dwójęzyczny, polsko-ukraiński. Fiorda, to "muzyka dla każdego o każdej porze nocy i dnia". Zapraszam do zapoznania się z tym projektem, a może znajdziesz tam coś dla siebie? http://dmsrv.pl:7181/fiorda To link do strumienia zapasowego, a główny strumień znajduje się pod adresem: http://radiofiorda.pl/stream Na razie pilot, w krótce audycje na żywo. strona projektu: https://radiofiorda.pl