A ja uważam, iż się nie zakończyła, bo o to nadszedł czas, by publicznie się wypowiedzieć, biorąc na siebie wszelkie konsekwencje tej wypowiedzi.
Osobiście uważam, iż posunięcie Administracji było po prostu, w miarę możliwości neutralne, natomiast ze swojej strony chcę powiedzieć, iż dnia 11.06.2024., jeszcze przed włamem na konto Gabi, po przemyśleniu całej sytuacji, postanowiłam wraz z użytkownikiem matid25 napisać pismo do jednego z moderatorów Polskiej Społeczności Eltena, tj. cinkciarzpl, którego treść on przeczytał i w związku z samym tym faktem, proszę o wzmiance o tym w podsumowaniu roku 2024, iż spełniliśmy na tyle, na ile się dało obowiązek stanięcia w obronie czyjegoś imienia. Nie oczekujemy nagród, medali, a zwykłego "Dziękuję", bo nie wierzę w to, że ktokolwiek, znający użytkownika Violinist by tak postąpił, gdyż jest on obiektem, z którego cała społeczność się śmieje, czy słusznie? Tego nie jestem w stanie osądzić, gdyż jaki kraj, taki obyczaj.
Niemniej jednak, to postępowanie było po prostu karygodne. I piszę to tu, mając świadomość tego, co za chwilę się wydarzy.
Ale uważam, iż nie mam już nic do stracenia, a też nie może być tak, że ktoś sobie robi, co chce, a inni są pomijani, mimo swoich starań.
Pozdrawiam,
Tyle chciałam od nas.