śmieszne nazwy dań i ciast oraz sałatek i tym podobne
Back to Humor, gry i zabawy#61 bratczyk96
Dobry wieczór! Może i to nie jest jakaś śmieszna nazwa, ale się dowiedziałem, że istnieje takie ciasto jak biskup. Z tego co wiem to można na nie znaleźć przepis w internecie. Takie ciasto kupię na próbę w bielskim sklepie Bielkur.
#62 bratczyk96
Dzień dobry! Ostatnio przeglądając sobie różne artykuły na internecie trafiłem na ciasta o nazwach duszek. prymus czy ruda wiewiórka. Mnie te nazwy na tyle się spodobały, że postanowiłem się nimi podzielić. W jednym swoim wpisie w tym wątku wspominałem, iż w sklepie Mazowsze jest ciasto o nazwie zemsta teściowej. Po rozmowie dowiedziałem się, iż jest to oficjalna nazwa. Te ciasto jest bardzo podobne do ciasta o przyjemnej nazwie malinowa chmurka z tym że w tej chmurce nie ma serka mascarpone, które różni te dwa ciasta. Jakiś czas temu z piekarni cymes wycofano takie ciasta jak: malinowa chmurka o której już pisałem, a także były kiedyś takie ciasta jak łabędzi puch czy leśny mech. Nie jestem pewien, ale chyba też kiedyś trafiłem na przepis na ciasto chatka puchatka. Ponadto w sklepach również można kupić takie ciasta jak balladyna czy schrek. Może to i nie są jakieś na prawdę śmieszne nazwy, ale na tyle mnie zaciekawiły, że postanowiłem się nimi podzielić.
#63 bratczyk96
Dzień dobry! Wczoraj oglądając na internecie rosyjskie kabarety na kanale STS w czasie przerw została wyemitowana reklama parówek. Parówki te nazywają się PAPAMOŻET co na polski się tłumaczy jako tata może. Mnie rozbawiła ta nazwa i aż mi ślinka pociekła na te parówki. Jestem po prostu ciekaw jak one smakują.
#64 monstricek
Nie powiedziałbym, że są dobre. Nie lubie ich.
#65 Monte
Będąc kiedyś u mojego narzeczonego jadłam ciasto o nazwie słodka rewelka.
#66 Monte
Malinową chmurkę też jadłam u cioci mojego narzeczonego. Wtedy pierwszy raz jadłam to ciasto.
#67 bratczyk96
Dzień dobry! Dzisiaj przeglądając nagłówki artykułów w chromie na moim telefonie wyskoczył mi nagłówek ze strony z przepisami kulinarnymi z przepisem na ciasto, które się nazywa: popapraniec. Jakiś czas temu również wyskoczyły mi propozycje artykułów na takie ciasta jak: opera oraz zakazana buchta.