Nie znalazłam nic w tym temacie, więc pozwoliłam sobie założyć wątek, chciałabym zrobić kurs kadry i płace, ale teraz pozostaje kwestia czy programy, których HRowcy używają są w ogóle dla nas dostępne?
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Raczej ogólne póki co. Wolę najpierw ustalić, za nim wpakuję kasę w jakiś kurs, którego defacto nie ukończę przez brak dostępności.
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Dobra, zatem jedynie z własnego doświadczenia, więc różne softy w różnym czasie zwiedzane.:
Dostępna jest Optima, lecz jak wyżej powiedziano jest to dostępność pokraczna, z tendencją do niewygodna. Niedostępny jeszcze jakieś 3 lata temu był Rewizor i w zasadzie wszystko od INSertu.
Płatnik da się, ale chyba z dwojga złego wolałbym iść na Jasną Górę z czeską laską z PZN, chociaż ani z tego typu Laską, ani z pielgrzymowaniem mi nie po drodze.
Jeśli mówimy o małej działalności, Fajny, bo swój rodowód w czasach głębokiego dosa ma Smallbusiness od symplexu. Nie jest t wzorowa dostępność, ale wystarczająca bym zrozumiał, jak w podstawowym zakresie prowadzi się książkę przychodów i rozchodów. atutem jest w pytę skrótów klawiszowych, więc proste fakturki i takie księgowanie "dla sportu" mogę robić często na pamięć, jeśli tylko znam wartości z kolumn. Symfonia, z Jawsem sporo udawało mi się zrobić, ale żebym mógł powiedzieć o tym, że jestem niezależny, no, to za dużo powiedziane.
Liznąłem jeszcze całego, wielkiego kombajnu Enova, ale tu bawiłem się naprawdę krócej niż godzinę, więc za mało mam danych. o wierzchu kontrolki widoczne, ale czy to jest używalne, tego nie wiem.
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
Nie wspomniałęm o całym środowisku SAP, do którego wiem, że do Jawsa są stale rozwijane przy współpracy z twórcami skrypty, ból, - o ile pamiętam skrypty były jedynie niemieckojęzyczne.
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
Całkiem prawdopodobne będzie również to, że jakaś platforma do HR, która jest oparta na SalesForce np. Flair okaże się dostępna. Podstawowy minus, kto tego w Polsce używa?
This site uses cookies to enhance your experience.