Humor, gry i zabawy

Zabawne dzieciaki

Started by Mimi 175 posts last post 1 year ago Page 7 of 9

#121 2 likes

Pięć lat temu moja siostra-bliźniaczka jechała w góry i poprosiła mnie o pożyczenie suszarki od babci. W tym samym czasie starsza siostra miała oglądać ze szwagrem i moim siostrzeńcem, który miał wtedy prawie 4 lata program "Rolnik szuka żony". Poszłam do babci, wzięłam suszarkę, wchodzę na korytarz na górze, a tu z pokoju wychodzi mój siostrzeniec i odzywa się do mnie: "Iza, a wiesz co? Będziemy oglądać "Rolnik orze żonę". Nie było siły, moja starsza siostra, szwagier i ja ryknęliśmy śmiechem. Jak później opowiedziałam to mamie, też się śmiała. Kiedy wróciłam do szkoły i opowiedziałam to koleżankom i wychowawczyni, to cała grupa pękała ze śmiechu.
Give me a sign.

#123 1 like

Organizujemy w mojej pracy warsztaty dla przedszkoli. Oczywiście nie łazimy z tymi dzieciakami do ciemnicy, robi się zajęcia w naszej sali warsztatowej w takim półnroku. Opowiadamy też o życiu osób niewidomych w sposób dla dzieci zrozumiały. Przyszło do nas kiedyś jedno przedszkole i pytamyy dzieci czy widziały kiedyś osobę niewidomą i po czym poznały, że nie widzi. Jedno z dzieci odpowiada. No bo taka osoba ma niewidome oczy.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

Święta racja.
Give me a sign.

#126 1 like

Hehe no albo na pytanie, gdzie widziały os n (w domysle na ulicy, czy w przychodni ) -
pada nieśmiertelna odp:
W Krakowie!
:D
Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".

Ooo tak to też było dobre.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

#128 1 like

To mój brat jak był mały to mama powiedziała o jakichś ciuchach, że pujdą do lamusa a brat się spytał na jakiego lamusa one będą dobre d.

Albo mówił cit oren zamiast Citroen. Citroen synku. Cit, oren, polubisz każdą drogę!

#131 Edited

Moja ciocia kiedyś mi opowiadała, że miała następującą sytuację: spodziewała się wizyty księdza, bo była kolęda. Wszystko było posprzątane i gotowe na jego przyjście. Przyszedł ksiądz, no wiecie, w butach, a mój brat cioteczny, wtedy kilkulatek, odzywa się do mojej cioci: "Mama, siąt buta sied". Ksiądz nie mógł w ogóle zrozumieć, co mój brat powiedział, a ciocia roześmiała się i odpowiedziała, że mojemu bratu chodziło o to, że ksiądz w butach wszedł i to właśnie próbował przekazać. I to pokazuje, jak bardzo spostrzegawcze potrafią byćdzieci.
Give me a sign.

Moja rodzina nie może się nadziwić, jak bardzo spostrzegawcza potrafi być moja mała siostrzenica, która niedługo skończy dwa lata. Ona już tyle rozumie, że jakby mogła, to wszystko by zauważyła i powiedziała, a że jeszcze nie może wszystkiego wysłowić, to pokazuje. Niestety ja bardzo często nie wiem, o co chodzi. :)
Give me a sign.

Ciekaw jestem, kto z was zgadnie, co wg wówczas 2-letniej córki znaczyło stwierdzenie "wydublać zimność"?

#134 2 likes

To było też, jak Daria miała coś około 2 lat. |Patrzy się ona na żylaki na nogach mojej żony i nagle stwierdza --

Mamo, jakie ty masz stare nogi.

#135 1 like

Pojęcia nie mam. Ale za to kiedyś wiozę mojego dwuletniego siostrzeńca w wózku i nagle on zaczyna krzyczeć. Siutataładejko, siutataładejko! No i kto odgadnie o co chodziło?

#136 3 likes

Ateraz stwierdzenie z przed paru dni, co prawda dziecko 15-letnie, ale to zawsze dziecko -

Dzięki filtrom Dafi szlak cię nie trafi.

Aż musiałem sobie przeliterować, bo nawet Natan nie dał rady :D
A dowiedziałaś się, czym owe siutadaładejko było?
-- (Agata.d):
Pojęcia nie mam. Ale za to kiedyś wiozę mojego dwuletniego siostrzeńca w wózku i nagle on zaczyna krzyczeć. Siutataładejko, siutataładejko! No i kto odgadnie o co chodziło?

--

#138 3 likes

Dowiedziałam się w końcu. Dziecie usiłowało mi przekazać, że ma rozwiązane sznurowadło.

Chcesz mi powiedzieć, że w wieku dwóch lat tak pięknie mówiła?
-- (RAFKIW):
To było też, jak Daria miała coś około 2 lat. |Patrzy się ona na żylaki na nogach mojej żony i nagle stwierdza --

--
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

Dokładnie.
-- (misiek):
Chcesz mi powiedzieć, że w wieku dwóch lat tak pięknie mówiła?
-- (RAFKIW):

--

--