Międzynarodowość na Eltenie
Back to EltenLink#21 adelcia
nie no może az ja tworzenie językowych społecznośćy to nie jestem, bo rzeczwiśćie tych ludzi tu dużo niema.
#22 Siciliano
Niestety chyba nie.
#23 Zuzler
I potem mówcie, że to tylko polskie środowisko takie beee.
#24 balteam
Jeśli to jest grupa językowa, to oczywiście, żę tak, nawet nasza grupa polska była kiedyś nie tak aktywna.
#25 adelcia
ja właśnie nie wiem jaka ona jest, czy społeczna czy nie, ale niech jest jakakolwiek, ciesi mnie, że ona jest, mimo że nas w niej bardzo nie wiele.
#26 papierek
W sumie racja, chociaż ne trudno ukryć, że w pierwszej kolejności elten powstał od polaka dlapolaków, jak to mówią
-- (balteam):
Jeśli to jest grupa językowa, to oczywiście, żę tak, nawet nasza grupa polska była kiedyś nie tak aktywna.
--
#27 Zuzler
Trzeba by mieć Papierku na pewno kogoś z tych języków, kto monitorowałby czy tę grupę warto rekomendować.
#28 balteam
Nie jest rupą społeczną, adelcia chodź na konferencje to ci wytłumaczę co i jak
#29 mucha
a kogo mamy od angielskiej społeczności?
#30 Tygrysica
Bardzo bym chciała, żeby powstała grupa hiszpańska, bo uczę się tego języka i możliwość rozmawiania byłaby miła.
#31 Monte
Zawsze możemy po prostu wchodzić na konferencje innych grup, słuchać ich albo po prostu pisać z użytkownikami z zagranicy.
#32 Tygrysica
No tak, ale ja bym chciała tu hiszpanów.
#33 Monte
A może są jacyś?
#34 Tygrysica
A może są, ale skąd mam to wiedzieć?
#35 magmar
Może Pajpper wie, spytaj go.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#36 balteam
Tygrysica, jeśli znasz hiszpański i angielski, to stwórz taką grupę, znaczy napisz, że chcesz. Jeszcze jak byś przynajmniej eltena przetłumaczyła na hiszpański, sam program, to by można ludzi pościągać, Hiszpanie niekoniecznie znają angielski tak globalnie.
#37 magmar
A może niech Nuno sprowadzi ludzi z CHin byłoby ciekawie.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#38 Monte
Ja tak się czasem zastanawiam, czy nie wejść na angielskie konferencje i nie pogadać z tymi ludźmi, ale boję się, że mój angielski okaże się bardzo zły.
#39 Tygrysica
Nie znam hiszpańskiego tak dobrze, żeby eltena tłumaczyć. Właśnie uczyć bym się chciała od Hiszpanów.
#40 balteam
Powiem tak, jak jesteś na poziomie komunikatywnym, to do Pajpera możesz napisać, że chcesz prowadzić grupę społecznościową. Może obracasz się w jakichś grupach niewidomych hiszzpańskojęzycznych, zaprosisz ich tu kilku i się rozpocznie coś dziać, ale i tak bum będzie jak ktoś po pierwszze przetłumaczy program, a po drugie jak popisze o eltenie na serwerach teamtalkowych, grupach fb itd.
Dzisiaj jedna osoba swoją drogą powiedziała, że o eltenie z tt się dowiedziała.