Transcription
No cześć Markus, nie wiem czy to jeszcze aktualne z tym folderem sieciowym, bo właśnie mi się udało połączyć. Tylko, że ja mam ten stary Plextalk, ale to myślę, że u Ciebie powinno być łatwiej. I tak, po pierwsze to na pewno tam masz już wszystko skonfigurowane tak jak trzeba. Folder sieciowy musi być włączony w Plextalku. To już robiłeś zarządzanie nośnikiem. Folder sieciowy. No, połączenie poprawne. To tyle na Plextalku. Teraz na komputerze. Jaka była sprawa? Wpisywałam tak jak Ty te slash slash i tam tą nazwę ptp1 u mnie jest myślnik i te cztery cyfry. Wciskałam enter i od razu wyskakiwało, że nie może się połączyć, coś takiego. Natomiast jeżeli weszłam w program Plextalk Transfer i weszłam tam w ustawienia sieciowe i tam nazwa. I tą nazwę stamtąd skopiowałam. I no właśnie to samo te niby backslash backslash. Skopiowałam. Control. No, zaznacz i skopiuj. I wtedy znowu te Windows R i wklej. To wtedy u mnie zareagowało. U mnie wtedy wyskoczył komunikat, że problem z zabezpieczeniami. No i tam doszłam do tego, że trzeba włączyć funkcję. Że trzeba włączyć funkcję w Windowsie. Zaraz Ci powiem, jeżeli u Cię też wyskoczy problem z zabezpieczeniami, to będzie tak. Trzeba wejść w panel sterowania. W panel sterowania teraz programy i funkcje. Teraz trzeba znaleźć funkcję Windows. Zaraz zobaczę. O. Włącz lub wyłącz funkcję systemu Windows. Tabulatorem do tego przeszłam. Enter wciskam. I znowu tabulatorem. Jak będzie pomoc, to potem następny tabulator będzie. Drzewo. O. Drzewo. I tu wciskam dwa razy O. Obsługa udostępniania plików tam MBS czy SMB czy coś tam. I to trzeba zaznaczyć, bo to było odznaczone. Ja to zaznaczyłam tam. Wcisnęłam OK. To dosyć długo tam się przestawiało. Jakieś procenty szły. Zatrzymało na osiemdziesięciu iluś. Potem dalej. To będziesz te okienko mógł sobie podglądać wciskając Caps Lock i B. Jak już wszystko tam się zakończy. Tego OK trzeba będzie wcisnąć. I uruchomić ponownie komputer. No jak to się wszystko uruchomi. Cierpliwie trzeba tylko wszystko czekać aż to się tam wiesz te zmiany nastąpią. No i już po uruchomieniu potem. Już jak włączyłam sam ten program Plextalk Transfer. To od razu jak on się uruchomił to takie plum było. Już się połączyło od razu z tym folderem sieciowym. Ale to tak długo trwało i potem mi się zawieszał. Taka gadaczka nie działała. Także najlepiej to sobie tą nazwę skopiowaną. Wiesz z tego programu jak skopiujesz to sobie wklej gdzieś do pliku tekstowego. Żeby już nie wchodzić w ten program Plextalk Transfer. I sobie teraz tam z tych notatek skopiowałam. I teraz jak wklejam do uruchom. To od razu mi się łączy. Pokazuje mi całą moją kartę CD. Dobra. Znaczy otwiera się okienko i trzeba wybrać te CD memory. To co on tam mówił w tym podcaście. I jak to klikniesz. To już będziesz miał dostęp do swojej karty. Tylko tak. Nie wiem jak to jest. No bo to chodzi o zabezpieczenia. Czy jeżeli my włączymy tam w tym systemie Windows te jakieś.