EltenLink

#121 Numernabis

To dziwne, ale dzięki za sprawdzenie.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-08-22 20:40

#122 Numernabis

Otrzymałem v2.0 rev. 2 i tu już problem z brakiem dźwięku przy usypianiu i wieszającym się Menadżerem plików rozwiązany.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-08-25 12:21

#123 KaelaMensha2000

Szkoda tylko, że nie chcą zrobić porządku z tymi cholernymi pauzami w plikach tekstowych.

2023-08-25 14:33

#124 Adasadula

To jest wina wersji vocalizera. Oni niamają tu raczej nic do zrobienia. Poprostu vo w tej wersji robi takie pałzy.

-- (KaelaMensha2000):
Szkoda tylko, że nie chcą zrobić porządku z tymi cholernymi pauzami w plikach tekstowych.

--

2023-08-28 08:46

#125 Numernabis

Dopóki nie zrobią czegość z tymi plikami txt pozostaje jedynie przeróbka, można tak jak pisałem przy użyciu Notepad++, ale jest szybszy sposób i mniej zabawy, można tego dokonać przy użyciu programiku Notepad2 PL, ja akurat tego używam zamiast notatnika systemowego.
Poniżej jak to zrobić właśnie przy użyciu Notepad2 PL:
W tym celu otwieramy książkę txt, zaznaczamy cały tekst skrótem Ctrl+a, z górnego menu wybieramy:
Edycja, tutaj wybieramy pozycję:
Wiersze, rozwijane,
po rozwinięciu wybieramy opcję:
Połącz wiersze.
Po połączeniu wciskamy Ctrl+H, w polu Szukaj wpisujemy
-
(spacja minus spacja),

W polu zamień na, wpisujemy:
, -
(przecinek spacja minus spacja)

Teraz tylko tabulatorem do przycisku:
Zamień wszystko.
Po chwili otrzymamy komunikat o ilości dokonanych zmian.
Teraz tylko zapisujemy zmiany i gotowe.

Ze sposobem z Notepad++ bywają problemy, nie wiem czym to spowodowane, ale niektóre książki tak poprawione nie chcą mi się odtwarzać w SensePlayer, a sposobem z Notepad2 PL wszystko śmiga. W takiej formie da się już słuchać książkę, a sama przeróbka trwa dosłownie minutkę.

2023-08-29 16:36

#126 KaelaMensha2000

Super, dziękuję, a skąd pobiorę tą konkretną wersję?

2023-08-29 16:39

#127 Adasadula

https://www.google.com/search?q=Notepad2+PL&oq=Notepad2+PL&aqs=chrome..69i57j0i22i30l9.154j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

-- (KaelaMensha2000):
Super, dziękuję, a skąd pobiorę tą konkretną wersję?

--

2023-08-29 17:33

#128 KaelaMensha2000

Dziękuję

2023-08-29 17:48

#129 Numernabis

Proszę bardzo:
64 bitowy:
https://www.dropbox.com/scl/fi/fyqij9u0ph97dy7ik96q2/Notepad2-PL.7z?rlkey=lomnvhnojcj2brbcmlmlyi5mt&dl=1

Można go ustawić, że będzie naszym domyślnym notatnikiem i wszystkie pliki txt jak w nie klikniesz uruchomią się w tym programie.
Zajrzyj z górnej belki do ustawień, tam jest sporo opcji, można sobie skonfigurować według własnych potrzeb.
Jedyne co mnie akurat denerwuje to nie można go zamknąć skrótem Ctrl+W jak systemowy, ale za to ten skrót szybko ustawia zawijanie wierszy lub nie zawijanie.
Programik ma bardzo duże możliwości, a co istotne to go nie instalujemy.
Aha, jeśli Ci się nie spodoba i chcesz, aby znowu systemowy notatnik był domyślnym to tak jak zaznaczałaś opcję w ustawieniach tak teraz po prostu ją odznaczasz i po kłopocie.
Co istotne tam w ustawieniach jest opcja aby zapisywał zmiany przy wyjściu, ja tą opcję wyłączyłem, zapisuję sobie ręcznie z ustawień, bo gdybym coś namieszał w ustawieniach przez przypadek to wystarczy zamknąć i uruchomić ponownie.

2023-08-29 17:49

#130 Numernabis

Jest nowe oprogramowanie, kilka poprawek, narazie nic nowego, prznajmniej nic nie zauważyłem, ale jest progres, bo już podczas aktualizacji nie resetuje ustawień, co po każdej aktualizacji zgłaszałem, że po aktualizacji trzeba od początku konfigurować SensePlayera, po tej aktualizacji już nie, mimo, że jest komunikat o przywracaniu ustawień domyślnych programów to tego nie robi..
Aha, na stronie E.C.E. tam gdzie info o SensePlayer jest plik instrukcji już do wersji v2.0 jest do pobrania.

Edited 2023-09-05 21:03

#131 Numernabis

Dzisiaj pojawiło się kolejne oprogramowanie i już poprawili czytanie txt, nie ma przerw na końcach lini.
Teraz czyta miodzio.

2023-09-06 19:06

#132 mateponczas

Cześć.
Poniżej przesyłam link do podcastu porównującego dwa odtwarzacze. Victor i sense player:
https://tyflopodcast.net/pobierz.php?id=6958&plik=0

2023-09-25 06:10

#133 Numernabis

Dzięki za link.
Teraz już mam stuprocentową pewność, że zrobiłem przez przypadek, ale jednak, dobry wybór kupując SensePlayer, mimo, że nie posiada głosu Ania, Victor wypada słabiutko w porównaniu z SensePlayerem

2023-09-25 16:12

#134 Wilkutvsat

Witam, jeśli ktoś jest niezadowolony z działania funkcji OCR na senseplayerze to polecam zainstalowanie Envision AI i zalogowanie się poprzez adres email i hasło, ze zrozumiałych względuł logowanie poprzez konto Google nie działa, po pierwszym uruchomieniu może się wyświetlić komunikat że aplikacja wymaga działających uslug google ale dajemy ok i to ignorujemy. dziala szybkie skanowanie w locie, działa także rozpoznawanie otoczenia, do tego drugiego trzeba mieć połączenie z internetem.
A i jeszcze jedno nie ponoszę odpowiedzialności jeśli ktoś sobie zablokuje urządzenie poprzez wgranie pliku z niewiadomego źródła, ja wersję apk pobrałem ze strony pureapk.

2023-10-10 12:53