nie w radiosure nie da się wyszukiwać stacji według państwa . jeśli dana stacja podaje informacje o utworach i wykonawcach to to jest dostępne dla NVDA
Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.
Wredny. Da się. Myszką nvda trzeba było doklikać się prawym przyciskiem na kolumnę country. Co do tytułów, jeśli stacja takowy podaje, to widzimy go w tytule okna.
Witajcie, mam pytanie do osób używających programu Radio Sure. Jak się pozbyć podczas odtwarzania na przykład stacji Weszło FM paska dźwiękowego z NVDA, jest to takzwany pasek postępu. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.
Cholera, nie dobrze. Dzięki za odpowiedź. Szkoda, że NVDA nie posiada funkcji, aby ustawiać sobie tą informacje o pasku postępu konkretnie pod daną aplikacje. Było by to idealne rozwiązanie. --Cytat (gumeczka3): nieda się musisz zaznaczyć żeby nvda nie sygnalizowało dźwiękiem paska postępu
Możesz stworzyć profil dla programu RadioSure ustawić autowyzwalanie i wyłączyć wtedy informowanie o pasku postępu. Wtedy w tym programie podczas korzystania będziesz miał spokój.
Mógłbyś bardziej rozwinąć swoją myśl? Powiem ci szczerze, że nie bawiłem się tymi profilami, więc nie wiem jak ustawić dany profil pod konkretną aplikacje. Pozdrawiam. --Cytat (stefan): Możesz stworzyć profil dla programu RadioSure ustawić autowyzwalanie i wyłączyć wtedy informowanie o pasku postępu. Wtedy w tym programie podczas korzystania będziesz miał spokój.
napiszę na przykładzie TapinRadio bo to mam, a ty sobie już na wybranej aplikacji zadziałasz analogicznie. 1. Odpalasz aplikację, gdy się w niej znajdujesz wciskasz NVDA+Ctrl+P, by otworzyć Profile konfiguracji 2. Tabem na Nowy i pojawia się okienko i wpisujesz nazwę profilu np. TapinRadio, potem tabem raz i strzałkami wybierasz Bieżąca aplikacja (tapinradio) przycisk opcji oznaczone. następnie raz Tab i na oK zatwierdzasz i masz profil utworzony do programu i będzie się automatycznie podczas pracy z programem uaktywniał. 3. Teraz przechodzisz do aplikacji wciskasz NVDA+U tyle razy by usłyszeć Nie sygnalizuj zmian na paskach postępu i gotowe, podczas korzystania z danej aplikacji paski nie będą oznajmiane. Można tak zmieniać różne inne opcje a nawet zmienić schemat głosu i wtedy w aplikacji gada nam innym. Tylko wszystkich zmian trzeba dokonywać podczas uruchomienia na pierwszym planie wybranej aplikacji. Na wszelki wypadek z menu zapisujesz konfigurację NVDA.
Dzięki wielkie. Właśnie Radio Sure teraz działa tak, jak chciałem. PZDR --Cytat (stefan): napiszę na przykładzie TapinRadio bo to mam, a ty sobie już na wybranej aplikacji zadziałasz analogicznie. 1. Odpalasz aplikację, gdy się w niej znajdujesz wciskasz NVDA+Ctrl+P, by otworzyć Profile konfiguracji 2. Tabem na Nowy i pojawia się okienko i wpisujesz nazwę profilu np. TapinRadio, potem tabem raz i strzałkami wybierasz Bieżąca aplikacja (tapinradio) przycisk opcji oznaczone. następnie raz Tab i na oK zatwierdzasz i masz profil utworzony do programu i będzie się automatycznie podczas pracy z programem uaktywniał. 3. Teraz przechodzisz do aplikacji wciskasz NVDA+U tyle razy by usłyszeć Nie sygnalizuj zmian na paskach postępu i gotowe, podczas korzystania z danej aplikacji paski nie będą oznajmiane. Można tak zmieniać różne inne opcje a nawet zmienić schemat głosu i wtedy w aplikacji gada nam innym. Tylko wszystkich zmian trzeba dokonywać podczas uruchomienia na pierwszym planie wybranej aplikacji. Na wszelki wypadek z menu zapisujesz konfigurację NVDA.