Forum

Seriale, książki, filmy.

Kultura i sztuka (forum mieszane]

1 / 2 Next

lukasz1993258

#1 ·

Transcription

Witam Was w kolejnym nowym wątku, który będzie tym razem dotyczył tego co najbardziej lubicie oglądać i co najbardziej lubicie, że tak powiem czytać. Więc jeśli chodzi o mnie i o książki, które ja lubię, no to najbardziej ja lubię czytać książki w szczególności kryminalne Agaty Hrystyn. Lubię też bardzo czytać książki autorstwa Stephena Kinga. Czasami tam sobie, rzadko kiedy, bo rzadko, ale sobie poczytam jakąś fantastykę. Jeśli chodzi o filmy, takie typowe filmy, to jakoś, w sumie to jakoś i komedię lubię, i thrillery lubię, i lubię horrory, ale tak jakoś nie mam za bardzo im zbyt, znaczy to powiem inaczej, nie mam ulubionego swojego filmu, którego mógłbym... który mógłbym się po prostu tutaj szczycić, że tak powiem. A jeśli chodzi o seriale, to mam, tak, jeśli chodzi o seriale kryminalne, no to najbardziej z seriali kryminalnych lubiłem dwa seriale, czyli Fala Zwrotni oraz Kryminalni. To były dwa moje najbardziej ulubione seriale, które kiedyś... oglądałem. Jeśli chodzi o seriale kryminalne, to najbardziej lubię Świat Wydług Kiepskich. Lubiłem oglądać Miodowe Lata, Sąsiadów i Lokatorów, co było już dawno, dawno temu, na przełomie chyba 2004 i 2005 roku, aczkolwiek w tej kwestii mogę się mylić, więc przepraszam za błędy. I czekam na Wasze nagrania w tym wątku. Pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

daszekmdn

#2 ·

1 likes
Transcription

Co do mnie i seriali, gatunku seriali i tak dalej, no przede wszystkim seriale oglądam, gdy mi się nudzi i nie mogę sobie znaleźć innego zajęcia. Lub czasami, gdy coś jem. Co do gatunku, lubię właśnie takie seriale trochę kryminalne, typu takie oczywiście polskie, typu jakieś Policjanci i Policjantki, Gliniarze, Mananowski, etc. No i Jeszkę na Sygnale. A co do filmów, to bywa różnie. Najczęściej oglądam komedię. Ulubionym moim kiedyś filmem był Dzień Świra i uważam, że warto to obejrzeć. Tak samo warto obejrzeć Chłopaki Nie Płaczą i Poranek Kojota, czyli generalnie te klasyki. Bo są to filmy, moim zdaniem. Fajne. Na adapterze oczywiście wszystko jest audiodeskrybowane, więc jest git. Co do książek, generalnie nie mam jakiegoś konkretnego wyboru, ale lubię książki typu Felix Netanyika, w takim kontencie trochę. I generalnie creepypasty, czyli takie krótkie, straszne jakieś tam opowiadania na YouTubie, tudzież gdzieś na jakichś stronach krzytuję lub słucham, jeżeli są w audio. I to tyle.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#3 ·

Transcription

Dlatego, że Maranowscy już od tamtego roku nie są nakręcani, ale też bardzo lubiłem to oglądać.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

biedrona333

#4 ·

Transcription

Witajcie! Co do seriali, to ja lubię takie polskich oczywiście seriali. Ja lubię medyczne seriale, kryminalne też. Z medycznych no to Na Sygnale, Na Dobre i Na Złe. Z takich obyczajowych to Barwy Szczęścia, Na Wspólnej, Przyjaciółki. No a z takich kryminalnych to Ojca Mateusza, Policjantki i Policjanci, Grymiarze, Sprawiedliwy Wydział Kryminalny. I to wszystko.

ninka

#5 ·

Transcription

Witajcie! Jakoś tak przeoczyłam ten wątek, to znaczy widziałam go wcześniej, ale cały czas zapomniałam się w nim tutaj nagrać, więc nadrabiam straty. Seriali, które oglądam aktualnie, to są moje seriale dwa, na dobre i na złe, i mój ukochany serial na sygnale. Wszyscy mi mówią, którzy mnie znają, że jestem nienormalna z tego względu, że bardzo się wczuwam w bohaterów i jak coś się z nimi dzieje, komukolwiek, to ja po prostu to przeżywam, jakby się działo komuś z moich bliskich, więc pod tym względem jestem nienormalna. Kiedyś oglądałam Drugą Szansę, ale po śmierci pewnego bohatera przestałam i namawiała mnie koleżanka, żeby zacząć przyjaciółki, więc chyba zacznę w najbliższym czasie. No i ostatnio zaczęłam oglądać W Rytmie Serca, czyli też koleżanka. Kolejny serial medyczny, więc ja jestem, mimo że nie wybieram się na medycynę, bo trochę by mi było ciężko, bo jednak do niektórych rzeczy potrzeba wzroku, mimo że, że no właśnie, że bardzo by się chciało, że tak powiem. No, w każdym razie, ale uwielbiam czytać książki jakieś medyczne, takie, takie, hmm. Z konkretnymi przypadkami, że tak powiem, z, które były na faktach, typu opisy jakichś tam o operacji i, i tak dalej, i tak dalej. No i, no i właśnie seriale. Co do książek, bo tutaj jest wątek o książkach, nie czytałam w wątku, tylko czytałam wpis poprzedniczki, więc przepraszam, jeżeli, jeżeli, jeżeli coś pokręcę. Moje książki, to tak jak już wspomniałam, medyczne, których, no, których tak właściwie przeczytałam, w sumie z medycznych jedną, przyznam się uczciwiale, ale to już było dawno, więc, więc, a przede wszystkim czytam książki takie lekkie, obyczajowe, czasami jakiś kryminał z fantastyki, tylko Weronika Roof. Hmm, no i właśnie tutaj pewne osoby mnie namawiają na Harry'ego Pottera. I pewne osoby, które, jeżeli czytają ten wątek, to wiedzą kto, takie pewne dwie osoby, bo bardzo mi polecają Pałac Północy, więc, więc być może, być może się w końcu do niego niedługo zabiorę, ale, ale, no, tak jak mówię, w końcu jak najda chwilkę. Hmm, no i tyle. Pozdrawiam Was serdecznie.

wojtas

#6 ·

1 likes
Transcription

Witam. Ja kiedyś, jak jeszcze nie mieszkałam w internacie, to często oglądałam seriale, a to w południe, a to wieczorem, a to kiedyś, bo miałam na to więcej czasu. Teraz robię to mniej, ale jeśli zobaczę w telewizji jakiś zwiastun, że mnie jakiś serial interesuje i na przykład w tygodniu jest jeden odcinek emitowany, to potem nadrabiam straty w internecie oglądając. Lubię też takie trochę kryminalne, typu właśnie Policjantki, Policjanci, Malanowski i te inne. Lubię też takie paradokumentalne, jak Trudne Sprawy, Ukryta Prawda, Dlaczego Ja. Lubię jeszcze takie polskie opowiadające o takie obyczajówki, typu M jak Miłość, ale to te stare odcinki, bo te nowe są żałosne. Lubię Rańczą, całe obejrzałem, calutkie. Każdy odcinek widziałam. Jeśli chodzi o to jeszcze jakie lubię, lubię Diagnozy, taki nowy, fajny serial, bardzo ciekawy, dużo tam jest akcji. Właśnie, ale a propos takich starych, takich na dobre i na złe, bo to taki dosyć stary serial wyemitowany w listopadzie 99 roku, czy M jak Miłość, ja na pewno wolę te odcinki starsze, bo tam... Podobało mi się wszystko, lepsze było, muzyka była lepsza. Akcje, wydarzenia, bohaterowie, których już niestety nie wszystkich nie ma, znaczy nie wszyscy są. Z na dobre i na złe jest identycznie. Odeszli najlepsi bohaterowie, teraz to... O! I muzyka ta fajna, naprawdę, naprawdę wy na dobre i na złe w latach tych... do 2010-2012... do 2010-2012.. ta muzyka była super. Języka była przepiękna w Nadobwej Nazwy, a teraz zrobiło się z tego jedno wielkie drewno. Na Signale nie oglądam. No i to chyba tyle. Mam dla Was takie pytanie. Wy wolicie, jeśli chodzi o takie stare filmy, typu właśnie długo idące tasiemce, wolicie takie teraźniejsze odcinki, czy te, które były wyemitowane kiedyś?

kmicic92

#7 ·

Transcription

cześć albo na przykład ten trzynasty posterunek pamiętacie też no albo jeszcze z tych lubię starszych to Anoślika jeszcze na przykład też to jest dobre no i tak to tych co teraz są to jakoś nie lubię za bardzo seriali no i tak to i tak to

lukasz1993258

#8 ·

Transcription

Trzynasty posterunek, to ja bardzo dobrze pamiętam, też był bardzo fajny, potem na TVNie był emitowany trzynasty posterunek dwa, pamiętam i też bardzo dobre opinie miałem na temat tego serialu. No szkoda, że już nie nakręcają od paru bardzo ładnych rad, już go nie nakręcają, szkoda, szkoda, bardzo szkoda. Pozdrawiam.

kmicic92

#9 ·

Transcription

A nie, to na TVN-ie to ja nie pamiętam. Na Polsacie to było, ale na TVN-ie. Polsat 2 później to też, ale na TVN-ie to ja nie pamiętam, żeby to... To na Polsacie było.

lukasz1993258

#10 ·

Transcription

Tak, 13 posterunek 2, bo tak się nazywał, był emitowany na TVN-ie. Można nawet to sprawdzić bodajże na Wikipedii. Tam to jest dokładnie napisane. Jeszcze pamiętam, że kiedyś były wydawane kasety VHS, wideo właśnie z 13 posterunkiem. Nawet jest tam spis odcinków. Podejrzewam, że nawet na YouTubie chyba jakieś odcinki kiepskich są. Aczkolwiek można to sprawdzić, ale chyba podejrzewam, że są, więc... Więc... No, tak to wygląda. Dziękuję.

lukasz1993258

#11 ·

Transcription

W sorki chodziło mi o 13 posterunek na YouTube, a nie o kiepskich.

kmicic92

#12 ·

Transcription

No tak, dzięki, sprawdzę. Na YouTubie z 13. posterunku odcinki wiem, że były, bo brat mój oglądał. Nie wiem, sprawdzę, czy są, bo oni blokują te filmy. Czasami można znaleźć cały film właśnie. Kiedyś było więcej tego, a oni teraz to blokują, bo naruszenie praw, bo takie tam ble, ble, ble i takie inne, wiesz. No i tak to jest właśnie. Dziękuję.

lukasz1993258

#13 ·

Transcription

No tak, filmy blokują takie normalne seriale, ale parodii to jakoś dziwnym trafem nie blokuje.

kmicic92

#14 ·

Transcription

No tak, dojdzie do tego, że niedługo w ogóle nie będziesz miał tam oryginałów, tylko jakieś tam przeróbki, które fani zrobili, bo takie to mogą tam być, ale jak spróbuj wrzucić jakiś oryginał, to już, że coś, to już będzie, że no, że tam usunięty, bo to, bo tam, to będzie coś takiego później. Tak samo był, są, były też całe koncerty tam, niektóre są jeszcze do tej pory, jakoś się nie czepiają, ale, no, ale kiedyś jednego, jeden koncert znalazłem i też później się wkurzyłem, normalnie się tak wkurzyłem, bo też usunięty. Jak sobie pobierzesz, to masz, przynajmniej. Nawet jak później usunął, to, to ty to masz. Także, wiesz. To cześć.

lukasz1993258

#15 ·

Transcription

Raz faktycznie miałem taki przypadek, że jakąś muzykę pobrałem i niestety po jakimś czasie to usunęli, ale ja na szczęście miałem kopię tej muzyki gdzieś w dydysku, więc udało mi się to odzyskać. Niestety tak jest, że usuwali to po prostu z jakichś przyczyn, tyle. Pozdrawiam.

kmicic92

#16 ·

Transcription

No tak, mnie już się tak nie raz zdarzyło, że... no. Po prostu kiedyś coś było, a teraz już nie mogę tego znaleźć, także... Nie wiem nawet gdzie. Szkoda, bo to fajne rzeczy były. Łukasz, nie blagą ci aby... Łukasz...

lukasz1993258

#17 ·

Transcription

Kiedyś się fajnie wyszukiwało z wrzuty, ale niestety już tego serwisu nie ma, bo bywały takie przypadki, że na wrzucie było więcej jakichś fajnych utworów czy jakichś fajnych remiksów niż na YouTubie. I osobiście ubolewam nad tym, że już tego po prostu nie ma nigdzie. Że poza YouTubem praktycznie nie ma już skąd pobierać muzyki tak na spokojnie. Tak łatwo.

kmicic92

#18 ·

Transcription

Znaczy wrzuta niby jest, ale ja tam, tam nie wiem jak się to, ja tam sobie nie radziłem jakoś, tam, tam, tam posłuchałem coś sobie tylko, ale pobrać to tam nie wiem, teraz, teraz ten ulub jeszcze jest, nie, i ten, ja to jeszcze z tego songra teraz korzystam, nie, zresztą zrobiłeś tu gdzieś taki temat, nie, o tym.

wojtas

#19 ·

1 likes
Transcription

Ja jak mam problem z obejrzeniem jakiegoś serialu, to nie wiem, zależy na czym on jest, bo na przykład, jeśli to jest serial TVN-owski, to TVN Player, Downloader, a jeśli jest to IPLA, to IPLA Downloader, tylko że teraz te Downloadery różnie działają, więc jeśli, znaczy TVN-owski Downloader działają nawet fajnie, mniej się psują, ale IPLA się chyba już zepsuło, w sumie nie wiem, ale po prostu jak IPLA, to oglądam na stronie IPLA po prostu, a jak są seriale TVP, to zależy mi na pobraniu, to po prostu pobieram ponta z mediedą, no nie wiem.

kmicic92

#20 ·

Transcription

Trzeba po prostu wiedzieć, gdzie tego szukać wszystkiego, bo to też w niektórych serialach w ogóle jest ciężko znaleźć.

1 / 2 Next