Forum

Świat według Kiepskich

Kultura i sztuka (forum mieszane]

1 / 10 Next

lukasz1993258

#1 ·

Transcription

Witam. W tym wątku udzielmy się odnośnie serialu Świat według kiepskich, który jest emitowany od 16 marca 1999 roku w telewizji Polsat. Ja powiem tak. Serial jest dobry, bo utrzymuje się do dnia dzisiejszego, ale nigdy nie zapomnę odcinków granych z Rosalią Kiepską, czyli tzw. Krystyną Ferdman w Świętej Pamięci. Bardzo ten serial lubię. I czekam na Wasze wpisy.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Celtic1002

#2 ·

Transcription

Rozalia Kiepska, tak! Rozalia Kiepska to jest przebojowa kobieta, ty kanalio! Tak, ona jest przebojową kobietą i zawsze mnie odcinki z nią w roli głównej bawiły, tak samo jak z panem Edziem Listonoszem, już świętej pamięci panem Bordanym Smoleniem. Ale jaja! Tak, i w ogóle odcinki są dobre. Nie widziałam wszystkich, natomiast widziałam... ...Edziem Listonoszem, już świętej pamięci panem Bordanym Smoleniem. Ale jaja! Tak, i w ogóle odcinki są dobre. Nie widziałam wszystkich, natomiast widziałam... ...kilkadziesiąt, które mi się naprawdę podobały. W tym odcinek podejrzewam... ...te, że siedemdziesiąty albo siedemdziesiąty pierwszy, jak... ...Walwek wlazł do lustra, znaczy zalał się po drugiej stronie lustra... ...i okazało się, że jest skrzypkiem, Ferdynand jest jakimś... ...inżynierem czy kimś... ...i co w stylu Ferdka jest dość dziwne w ogóle, jak oni wszyscy się zachowywali w tym odcinku, to jest poezja. No i generalnie... ...no i generalnie... ...nie no, serial jest spoko. Widziałam odcinek 513 z Mamutem i myślałam, że umrę ze śmiechu. No, także...

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

Celtic1002

#3 ·

Transcription

Ucięło mi chyba wpis, nie wiedziałam dlaczego. Może to wina mojego internetu, bo chodzi jakby go ktoś coś przemówił. W każdym razie na końcu chciałam powiedzieć, że serię polecam i w ogóle jest mega. Takie moje skromne spostrzeżenie, najlepiej się ten serial ogląda przy piwie. Pozdrawiam.

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

lukasz1993258

#4 ·

Transcription

No przy Pili to się najlepiej ogląda ten serial, to jest prawda, a teraz w maju są już zdjęcia do nowych odcinków, które będą emitowane chyba od września, bo gdzieś widziałem już, że właśnie od maja to są już zdjęcia do nowych odcinków, które mają właśnie… To jest ten schab w Chwalsie takim, tak? We wrześniu. Dobra, to go zapytam, jak coś do tego nie przyjdzie.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Celtic1002

#5 ·

Transcription

Ja to się w ogóle zastanawiam, dlaczego te odcinki, jest ich w tym momencie 500 ileś, a przez tyle lat, strasznie ich jakoś mało, w sensie na rok. Jakoś tak, nie wiem, nie żeby mi to wybitnie przeszkadzało, tylko trochę mnie dziwi, że ich jest tak mało i jakoś tak, nie wiem w sumie dlaczego. Tak jak się w chwilę mnie nie dopadły.

Anna Frankowska

lukasz1993258

#6 ·

Transcription

Bo te nowe odcinki są kręcone na przykład, no teraz są sezony i w każdym z tych sezonów, każdy z tych sezonów ma chyba 14 odcinków czy 10 odcinków, coś takiego i chyba dlatego tak wygląda. Teraz 27 maja będzie odcinek 516, to będzie ostatni odcinek przed przerwą wakacyjną i po prostu tak będzie. Ja sobie oglądam przez Iple, mam taką wtyczkę, która nazywa się Iple Downloader i przez nią pobieram, a akurat tak się składa, że w sobotę będzie emitowany odcinek 515, a on już jest teraz możliwy do, możliwość jest go do obejrzenia w tym momencie, bo zawsze jest tak, że na przykład wczoraj leciał odcinek 513, tak 513 i to już dzisiaj można 514 odcinek obejrzeć na Iple, który będzie emitowany w przyszłą sobotę.

lukasz1993258

#7 ·

Transcription

Proszę Państwa, teraz Wam pokażę bardzo fajny remix, który mi się podoba. Mam nadzieję, że Ci, którzy lubią ten serial, też ten remix się spodoba. Może niektórzy to znają, ale pewnie są tacy, którzy mogliby tego nie słyszeć. Proszę Państwa, jedziemy! Panie Ferczku! Tak! Nie, Panie Basiu! Tak! Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Panu Świąt zawsze chce mnie. Muzyka Muzyka To się w ogóle do niczego kurna na noc nie nadaj do melodii, żadnej kurna nie ma. Wasze słowa są jakieś wazeliniarskie. Kto u was jest tekściarzem? Boczek. Chyba pisałeś pan to po pijaku. Proszę państwa fajny remix. Jak coś zaraz jeszcze znajdę to jeszcze tutaj wrzucę.

lukasz1993258

#8 ·

Transcription

Ja przepraszam, ale nie jestem w stanie Wam pokazać tego, właściwie jeszcze dwóch nowych wpisów, bo widzę, że są problemy i niestety, nie wiem co się dzieje, ale raz można dać, a raz po prostu Enter, nie działa. Ciekawe czy teraz ruszy. No właśnie teraz niby zakończyło nagrywanie, bo dźwięk się zakończyło nagrywanie, a nadal dalej nagrywa w związku z powyższym.

lukasz1993258

#9 ·

Transcription

Ja jeszcze raz to nagram, bo coś mi wyrwało i urwało mi wpis, więc są niezłe wpadki teraz.

wojtas

#10 ·

Transcription

Myślę, że to nie jest wina wpadek, tylko to jest jakiś czas określony do nagrania.

lukasz1993258

#11 ·

Transcription

Nie ma czasu określonego powyżej 10 minut. Ja tu po prostu widzę, że coś się dzieje dziwnego, bo teraz na przykład, już pominę fakt, że jak dam dodaj nowy wpis, to po prostu są pewne problemy, ale to nie na ten wątek, bo ten wątek jest zupełnie o czymś innym. Ja za chwilę to poruszę w innym wątku głosowym, ale to zaraz poruszę. A tutaj zachęcam do udzielania się na konkretny temat, którego ten wątek dotyczy.

wojtas

#12 ·

Transcription

Również to zauważyłem. Ostatnio nie mogłem wysłać wpisu. Ciekawe czy się teraz uda.

zywek

#13 ·

Transcription

Powiem wam tak, kiedyś te odcinki kiepskich były według mnie lepsze, teraz to wszystko takie strasznie prymitywne jest, jeszcze dopóki Waldek nie wyleciał, to pierwszy raz to było generalnie nawet, było generalnie lepiej, tak, teraz, zaraz zauważam, obejrzałem do 420 odcinku chyba, czy coś, teraz już więcej nie mam siły to oglądać, takie dziwne są te odcinki, już nie mają z czego afer robić, a podobno od następnego sezonu w końcu upaść dziocham, a nie wiem, czy w końcu nie wiem, czy to prawda, czy nieprawda, już.

lukasz1993258

#14 ·

Transcription

Z tego co słyszałem to Ryszarda Butysa, który gra Mariana Paściocha, to nie może w ogóle od tego sezonu, który teraz był, to już go w ogóle nie ma. Więc nie wiadomo od czego, czy zrezygnował, czy to z powodu choroby. Ten aktor, który go grał, może tak powiem, trochę uśpiał. Nikt nie będzie grał wiecznie do domu, a on grał od 1999 roku, więc tak będzie.

daszekmdn

#15 ·

Transcription

Nie ma co ukrywać się, według kiepskich się już po prostu spieprzył. No to jest generalnie taki tasiemiec, którego nie wiadomo po co ciągnął.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#16 ·

Transcription

raczej z powodu dużej oglądalności tylko to mi się nasuwa na myśl

zywek

#17 ·

Transcription

To nie wiedziałem, że nie gra już od tego sezonu. Myślałem, że jeszcze w tym sezonie grał, znaczy w tym co był teraz. Wiem, że miał odejść, bo chciał się zająć swoim zdrowiem, bo ponoć krucho było.

lukasz1993258

#18 ·

Transcription

Dwa dni temu wyczytałem gdzieś, że od nowego sezonu, czyli od września tego roku ma grać z powrotem, a w tamtym sezonie faktycznie go nie było, ponieważ chciał też zająć się swoim zdrowiem, które ponoć już mu troszkę zaczyna szwankować. No w sumie nic dziwnego, bo on już ma 85 lat na karku. No ale zobaczymy czy powróci, czy jednak nie powróci. KONIEC!

lukasz1993258

#19 ·

Transcription

Co do powrotu Ryszarda Kotysa, to teraz już nie wiem, bo inne media mówią, że ma powrócić, inne media mówią, że już ma w ogóle nie powrócić, a więc zobaczymy, nowy sezon będzie od przyszłej środy, więc zobaczymy czy powróci, czy nie powróci. Pozdrawiam.

denis333

#20 ·

Transcription

Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha.

1 / 10 Next