EltenLink

Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?

Back to Screenreadery i syntezatory mowy

#61 pajper

Akurat ten błąd można naprawić addon side, jakby się uprzeć.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2018-08-28 21:15

#62 zvonimirek222

nie do konca, bo wx python4 nie jest dobrze udokumentowany, a także sam próbowałem ten błąd naprawiać.
jest to bardziej złożone.
--Cytat (pajper):
Akurat ten błąd można naprawić addon side, jakby się uprzeć.

--Koniec cytatu

Student studentowi wszystko
2018-08-28 21:30

#63 DJGraco

Zvonimir, a czy bedzie mi działać wtyczka vocalizer expressive 2.2 driver?

Bo to już jest nowa.

2018-09-02 22:44

#64 zvonimirek222

ż eeeeeee? jaka nowa?
--Cytat (DJGraco):
Zvonimir, a czy bedzie mi działać wtyczka vocalizer expressive 2.2 driver?

Bo to już jest nowa.

--Koniec cytatu

Student studentowi wszystko
2018-09-03 17:27

#65 wredny

nie mam ulubionego syntezatora ale mam świra ,fijoła,kota na punkcie syntezy najczęściej używam jacka i ewy od ivony pod eltena podpięty jest krzysztof od nuance zocha też jest . kiedyś było loquendo ale działało toto koszmarnie woooolno niechciało toto współpracować z niczym po za balabolką nawet ivonareader potrafiło toto zablokować .
agniecha też jest choć IVONA SOWTWARE już jej nie rozwija .
stara agata scansoft drażni mnie literowaniem i kwiatkami w stylu DYSK LOKALNY 500 , JOJANNA
do angielżczyzny brian i amy z ivony no i na koniec wiśenka na torcie głosy acapela niestety nie ogólnosystemowe ania lucy i peeter .
android Acapela , nuance ios jedynie domyślne.

Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.
2019-06-14 10:25

#66 wredny

rosyjskie teksty microsoft irina sapi 5 lub głosy one core dawniej mobilne windows 10

Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.
2019-06-14 10:32

#67 monstricek

Broń boże. Irina ma problemy z akcentami i głos ma taki, że słuchać nie można.

2019-06-14 10:33

#68 EugeniuszPompiusz

Syntalk, syntalk, syntalk ponad wszystko.

Jak się nie da, speak 2 lub Apollo.
Dla różnojęzycznych eloquence lub Apollo również.
Na Iphone z konieczności zosia, na andro z konieczności ESpeak.

Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
2019-06-14 11:14

#69 wredny

no cóż każda potwora znajdzie swego amatora.

2019-06-14 11:30

#70 sanklip

Noo.
A u mnie espeak, z wariantem f2.

Kiedyś Agata,
readboard,
syntalk pod sapi4,
a jeszcze na samym początku Orpheus.

Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".
2019-06-14 18:11

#71 Syntezator

U mnie na Windowsie króluje Espeak, takoż na Androidzie, a na ustrojstwach z jabłkiem w logu Krzysiek. Odkąd tylko go. wprowadzili z radością zastąpiłem nim Zośkę, która zaczęła mi się przykszyć. Wcześniej używałem Syntalka najpierw 1.5, potem 1.6, był też dłuższy romans z Orpheusem w Supernovej, a na samym początku mojej zabawy z komputerami Agatka 8KHZ, ta co w Dualu była. W pewnym momencie bardzo spodobał mi się Spiker od Ivo Software, którego używałem najpierw w wersji demo, która nie wypowiadała litery u, a zamiast niej było o, a jak udostępnili za free wersję 3.02 to z nią trochę pracowałem. Poza tym jednak nigdy dłużej nie pracowałem z syntezatorami ludzkobrzmiącymi , używając ich tylko do czytania książek, ale i to coraz częściej robię Espeakiem. Do książek używałem właśnie Agatki, Jacka tudzież Ewy, ewentualnie Krzyśka jak jeszcze był tworzony przez Loquendo.

2019-06-14 18:56

#72 dariusz.1991 Archived

Popieram Eugeniuszu. Syntalk, syntalk i jeszcze raz syntalk. Do tekstów angielskich jest idealny.

2019-06-15 12:11

#73 magmar

Dariusz zgadzam się. Syntalk jest najlepszy ever. Dlaczego? Bo nie przekłamuje, te człekopodobne syntezatory robią wiele błędów czytają np. łinda zamiast winda.

Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
2019-06-15 12:27

#74 wredny

Sory syntalk nie w moim przypadku

2019-06-15 12:41

#75 magmar

Sorry (przez dwa r):) ja CIę nie namawiam pisze, co sądzę ot, co.

Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
2019-06-15 13:39

#76 wredny

UPS SORRY ale podkręcony syntalk ustawiony na wysoki ton jest dla mnie nie zrozumiały

2019-06-15 15:00

#77 DJGraco

Jak ktoś się przyzwyczai to zrozumiały, choć ja sam go nie używam na taakiej prędkości, z resztą czego używam napisałem w pierwszym poście tego wątku

2019-06-15 15:03

#78 nuno69

Nie no da się go zrozumieć, ale te jego piszczenie tak strasznie mnie świdruje/.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2019-06-15 19:08

#79 Paulinux

Mnie też, wada tego syntezatora jest taka, że z prędkością zwiększa się wysokość głosu i nie jest to zdrowe dla naszego słuchu, bo to po prostu piszczy, przynajmniej według mnie

Happy hacking
2019-06-15 19:15

#80 wredny

nie mam syntalka kiedyś,Pan Tomasz Tworek prezentował jakiegoś RPG używając tego syntezatora och espeak przy tym to cudo.

2019-06-16 09:23