Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?
Back to Screenreadery i syntezatory mowy#461 DJGraco
No działa puki nie odinstalujesz. Bo wtedy się rozwala sapi.
#462 wredny
tak zwany infovox też już nie działa
#463 exterminator
Żadna wersja ani na sapi 5 oficjalnie dostępnych już nie działa.
#464 camila
Na wspominki mnie wzieło. Robi się jeszcze coś takiego, że rozpierdala się sapi5 po deinstalacji niektórych syntezatorów? Czy można takie sapi5 potem naprawić? Bo wtedy się nie dało (Win XP) itp. I wtedy zostawało tylko stawianie od nowa.
#465 zvonimirek222
To co rozwala sapi, jedynie zasługuje na przeinstalkę systemu.
#466 DJGraco
Nie no, jest jakiś plicczek, który to naprawia, ino nazwy teraz zapomniałem.
#467 Adasadula
sapi5.coś, mam to, podrzucę jak znajdę
#468 camila
Nie zawsze. Wtedy też było :D ale nie działało po infovoxach.
#469 Adasadula
Jak chodzi o sapi5.msi, to tak, nie działa zawsze niestety. Jeśli to sapi 4 to shapi.exe pomaga, ale to chyba tylko S4
-- (camila):
Nie zawsze. Wtedy też było :D ale nie działało po infovoxach.
--
#470 JM
chyba wybredny jestem, ale odkąd pojawił się RHVoice to w ogule nie korzystam z sapi 5, zbyt mało responsywne - mimo że mam tam SMP którego bardzo lubię
#471 Adasadula
A ja wybredny nie jestem, bo używam espeaka od początku NVDA, z dawnymi małymi przerwami na Agatę :P.
-- (JM):
chyba wybredny jestem, ale odkąd pojawił się RHVoice to w ogule nie korzystam z sapi 5, zbyt mało responsywne - mimo że mam tam SMP którego bardzo lubię
--
#472 wredny
sapi 5 forever nawet se ostatnio Agatę strzeliłem a co , ciekawe czy istnieje coś takiego jak Agata 64 bitowa>
#473 DJGraco
Raczej nie istnieje, na pewno nie została taka skompilowana.
W czasach gdy ten głos powstawał nie było 64-bitowych systemów a nawet jak były to były maaaałopopularne albo w ogóle nie rozpowszechnione.
#474 camila
Nie, choc ja tam Agaty uzywalam ostatnio za czasow real speak soro direct i Agaty 8 khz, nawet spoko respons miala.
#475 wredny
dzięki
-- (DJGraco):
Raczej nie istnieje, na pewno nie została taka skompilowana.
W czasach gdy ten głos powstawał nie było 64-bitowych systemów a nawet jak były to były maaaałopopularne albo w ogóle nie rozpowszechnione.
--
#476 markus1234
Trochę się pozmieniało u mnie, jeśli chodzi o syntezatory mowy, więc napiszę. Na komputerze nadal espeak wariant maks, na Samsungu Galaxy S6 od niedzieli używam syntezatora od Google, na iPhonie SE 2016 nadal Krzysztof z Vocalizera, a na Samsungu Galaxy A70 używam Ivony mai i bardzo dobrze na tym nowym telefonie ona działa.
#477 JM
jestem ciekawy jak to zrobiłeś, że Ivona ci ruszyła. Jeszcze zależy w sumie jaki to android
-- (markus1234):
Trochę się pozmieniało u mnie, jeśli chodzi o syntezatory mowy, więc napiszę. Na komputerze nadal espeak wariant maks, na Samsungu Galaxy S6 od niedzieli używam syntezatora od Google, na iPhonie SE 2016 nadal Krzysztof z Vocalizera, a na Samsungu Galaxy A70 używam Ivony mai i bardzo dobrze na tym nowym telefonie ona działa.
--
#478 JM
No nie wiem, akurat Agata w wersji sapi nie za szybko działa, aczkolwiek kiedyśtam używałem bo w sumie lubię ten głos. BTW. czy Agata RHVoice wciąż działa jeszcze? Pamiętam że kiedyś było takie cuś
-- (wredny):
sapi 5 forever nawet se ostatnio Agatę strzeliłem a co , ciekawe czy istnieje coś takiego jak Agata 64 bitowa>
--
#479 markus1234
To jest android 11. Po przeniesieniu danych z Samsunga Galaxy S6, przełączyłem syntezator z Samsungowego na Ivonę i ku mojemu zdumieniu usłyszałem mowę Ivony Mai. Byłem trochę zdziwiony, że to działa, ale dobrze, że działa. Spodziewałem się jakiegoś błędu, albo niekompatybilności z nowym androidem.
#480 camila
Słuchajcie...
Czy pamięta ktoś ten eksperyment społeczny z dziecięcymi głosami od Infovox / Ivox? Działały tylko na Mac OS czy na WINOWS był port też? Jestem zainteresowana głównie niemiecką syntezą bo to nemalże jakośćreferencyjna akcentu z podręcznika do logopedii i fonetyki, hochdeutsch w czystej formie ;)