Smart watch - czy to ma sens i do czego go wykorzystać?
Back to android#161 zywek
Przypominam, żę galaxy wearable nie daje się zainstalować na niczym innym, niż samsungu, a przecież jest wymagane.
#162 Numernabis
Zywku, ten zegarek działa praktycznie z każdym telefonem androidowym.
Informacje o współpracy z Asusem mam od osoby posiadającej SmartWatch5, a wcześniej 4 i telefon Asus tyle, że wersja model 8 i wszystko działa.
Poniżej link do recenzji gdzie autorka opisuje, że połączyła go z Xiaomi i Huawei, do połączenia nie jest niezbędny Samsung Wearable, wystarczy Samsung Health
https://www.tabletowo.pl/samsung-galaxy-watch-4-classic-recenzja-42mm-46mm/
#163 Numernabis
Jak w poście powyższym, ma taki sam model Asusa ta moja znajoma i ten SmartWatch współpracuje z tym modelem.
-- (lwica):
Zn fone 8.
Pytanie też jak to wygląda cenowo, bo chyba nigdzie nie napisałeś.
--
#164 Pitef
Na xiaomi instalowałem appkę do tego, i miałem kontrolę.
#165 pates
Jedynie nie ma health monitora
#166 AndyElusive
Galaxy Wearable spokojnie można instalować na każdym Andku, jedynie jak pisano wcześniej nie ma możliwości instalacji Samsung Health monitor także z EKG i pomiaru Ciśnienia Tętniczego nie skorzystamy ale jak ktoś poszuka w necie to na to też jest podobno obejście ale trzeba się nakombinować.
Posiadam doświadczenie z tym zegarkiem bo go łączyłem ze swojim poprzednim Asusem Zenfon 6, a teraz już na Samsungu jeszcze lepiej mi wszystko śmiga.
Jedyny mankament to zamulająca synteza jak i ta od Gogla tak i od Samsunga także polecam instalację Espeak jest mniej zasobożerny i zarazem rezponsywniejszy.
Jeśli komuś przeszkadza robotyczna mowa może sobie zainstalować Anie od Acapeli ale to wiąże się z większym złużyciem baterii, jest dość rezponsywnie lepiej niż z syntezą Samsunga i Gogla tylko przycinki widnieją przy bardziej wymagających procesach dodatkowych jednak z tego głośniczka w zegarku brzmi najbardziej wyraziście Aneczka.
Asysten też już działa heh po roku go dodali w którejś aktualizacji także można korzystać nawet dyktowanie smsów działa ale trzeba na fonie korzystać z apki wiadomości od Gogle.
Co do ceny można szukać alternatyw jednak puki co pośród zegarków taki Samsung to odpowiednik Jabcoków a reszta Smart zegarków nie bardzo dogania bo przy współpracy Samsunga i Gogle reszta firm nie korzystała na start z nowszej wersji Wer OS bo najwidoczniej skoro Samsung się wzioł za zegarkowy system od Gogla i go adaptował na swoje urządzenia to zażądał wyłączności na jakiś czas.
Ja czekam na powrót pierścienia bo w wersji 5 jest tylko wirtualny krawędziowy a podobno zapowiedzi są już że w następnych wersjach też nie będzie fizycznego pierścienia.
Zapowiedzi mogą się zmienić ale kto wie.
Koło Czasu obraca się, a Wieki nadchodzą i mijają pozostawiając wspomnienia, które stają się legendą. Legenda staje się mitem, a nawet mit jest już dawno zapomniany, kiedy znowu nadchodzi Wiek, który go zrodził."
#167 Numernabis
A jak się instaluje w zegarku? Też przez sklep play?
Co do wersji to właśnie ze względu na pierścień kupiłem czwórkę.
#168 AndyElusive
Nie, ani Espeak ani Acapella przez sklep Ci nie pujdą trzeba po ADB. lub apką Easy Fire Tools akurat tym drugim zainstalowałem Ankę.
RH Voice prubowałęm zainstalować ale nic z tego nie wyszło a szkoda.
Koło Czasu obraca się, a Wieki nadchodzą i mijają pozostawiając wspomnienia, które stają się legendą. Legenda staje się mitem, a nawet mit jest już dawno zapomniany, kiedy znowu nadchodzi Wiek, który go zrodził."
#169 Numernabis
Dzięki