1 likes
To jeszcze przydałoby się info jak zapłacić. Pewnie to w jakiejś wiadomości przyjdzie, ale wolę dopytać.
Przepraszam Was, to ja byłam transportowana na SOR i spowodowałam to opóźnienie.
-- (pajper):
Bardzo przepraszam za powstałe opóźnienia. Pojawiła się u mnie bardzo nagła sytuacja z Sorem w roli głównej, nie chcę wchodzić w szczegóły, nie mnie dotyczyła, byłem tam z kimś.
Finał szczęśliwy, ale wyłączyła mnie wczoraj do późnej nocy z życia. Za kilka godzin ogarnę temat licytacji.
--
-- (pajper):
Bardzo przepraszam za powstałe opóźnienia. Pojawiła się u mnie bardzo nagła sytuacja z Sorem w roli głównej, nie chcę wchodzić w szczegóły, nie mnie dotyczyła, byłem tam z kimś.
Finał szczęśliwy, ale wyłączyła mnie wczoraj do późnej nocy z życia. Za kilka godzin ogarnę temat licytacji.
--
6 likes
Spokojnie. Są zdażenia i Zdażenia. Jednych unikniesz, drugich, nie. A jeśli do akcji wkracza czyjeś zdrowie/życie, no to nie ma tematu. Takie jest moje zdanie.
7 likes
Na licytację trafiło 5 aukcji, a jeszcze kilka czeka w kolejce. :)
Co do płatności, po licytacji będą wszystkie informacje podane.
Co do płatności, po licytacji będą wszystkie informacje podane.
2 likes
Nawiążę do dyskusji o podporach, bo dosłownie na dniach w pewnym zakresie rozwiązaliśmy ten problem.
Nasza pracownia 3d zwana powszechnie pokojem... :) wzbogaciła się o MMU2S. Ta drukarka pozwala na drukowanie z nawet pięciu materiałów jednocześnie.
Dzięki temu możemy wykorzystać dedykowane do podpór materiały rozpuszczalne w wodzie. Wykonujemy druk, a następnie wkładamy go do wody i obserwujemy rozpuszczanie podpór.
Technologia ta ma jednak dwie wady. Pierwszą jest ogromne zwiększenie czasu druku, w przypadku Ciri 3-krotne.
Drugą jest koszt materiału rozpuszczalnego w wodzie. Stosowany przez nas w testach PVOH ma koszt 400 zł za szpulę 0,5 kg. Tym czasem sama Ciri zużyła 30 gramów tego materiału. Oznacza to, że koszt materiału na podpory wyniósł 24 zł.
Nasza pracownia 3d zwana powszechnie pokojem... :) wzbogaciła się o MMU2S. Ta drukarka pozwala na drukowanie z nawet pięciu materiałów jednocześnie.
Dzięki temu możemy wykorzystać dedykowane do podpór materiały rozpuszczalne w wodzie. Wykonujemy druk, a następnie wkładamy go do wody i obserwujemy rozpuszczanie podpór.
Technologia ta ma jednak dwie wady. Pierwszą jest ogromne zwiększenie czasu druku, w przypadku Ciri 3-krotne.
Drugą jest koszt materiału rozpuszczalnego w wodzie. Stosowany przez nas w testach PVOH ma koszt 400 zł za szpulę 0,5 kg. Tym czasem sama Ciri zużyła 30 gramów tego materiału. Oznacza to, że koszt materiału na podpory wyniósł 24 zł.
Dawid, a czy to pozwala na np tworzenie, powiedzmy Vader z plastiku jako szkielet, ubranie z gumy i drewniana maska? Takie tylko pytanie, czy dobrze wszystko rozumiem.
5 likes
I tak to splatają się losy Ciri i aż trzydziestu gramów dobrego towaru ;)
W aukcjach pojawiły się od Patesa nakładki na klawiaturę mechaniczną, ale niezbyt mam jak nawet zastanowić się czy takie chcę, bo nie wiadomo, do jakiego układu są te nakładki. @Pates, może się wypowiesz?
3 likes
I całe pincet plus pójdzie na licytację, coś pięknego :)
@Paulinux standard oczywiście, zwykłe standardowe.
@Postukujący bywa. Ale jak coś, to więcej już nie daję. Jak ktoś przebije to tródno.
@Postukujący bywa. Ale jak coś, to więcej już nie daję. Jak ktoś przebije to tródno.
@Paulinux tak jeszcze mi się przypomniało, ani razu nie miałem jeszcze przypadku, w którym by nakładki nie pasowały na switcha. Chyba, że muwimy o optomechaniku, ale właśnie, tutaj mowa o mechaniku.
1 likes
Czyli masz niestandardową klawiaturę,
-- (Paulinux):
Mi chodzi o układ. W sensie ja mam np. klawę z dwoma backslashami i co wtedy?
--
-- (Paulinux):
Mi chodzi o układ. W sensie ja mam np. klawę z dwoma backslashami i co wtedy?
--
3 likes
Zwycięzcy wczorajszych aukcji:
| Michael C. Mellor, "Louis Braille – dotyk geniuszu", audiobook na płycie CD | EugeniuszPompiusz |
| Andrzej Bartyński, "Uczta motyla", wersja brajlowska | Tygrysica |
| Zestaw kabli | Zuza |
| Pakiet sponsorski na okres 5 lat | Zuza |
| Saphira | pates |
Dziękuję i gratuluję!
| Michael C. Mellor, "Louis Braille – dotyk geniuszu", audiobook na płycie CD | EugeniuszPompiusz |
| Andrzej Bartyński, "Uczta motyla", wersja brajlowska | Tygrysica |
| Zestaw kabli | Zuza |
| Pakiet sponsorski na okres 5 lat | Zuza |
| Saphira | pates |
Dziękuję i gratuluję!
510 @Balteam.
@Paulinux chyba są tam 2, albo i 3 backslashe, ale to jest i tak niestandardowy układ. Czasami nie masz też dużego entera?
@Paulinux chyba są tam 2, albo i 3 backslashe, ale to jest i tak niestandardowy układ. Czasami nie masz też dużego entera?