EltenLink

Głośniki bluetooth

Back to Audio

#381 pates

Łowca, zobacz tego bolda s

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-09-07 21:26

#382 Lowca_Androidow

Wygląda ciekawie.
Nie wiem jak brzmienie, przy okazji sprawdzę, ale ten mały soniaczek ma x-bass, a to naprawdę robi dobrą robotę.
Wymiary bardzo zbliżone, sony nieco wyższy o 1 cm, ale lżejszy o 40 gramy. no i sony o 4 godziny dłużej gra.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Edited 2021-09-07 21:40

#383 pawlink

Znalazłem jeszcze coś takiego jak Tronsmart Element Force+. Miał może ktoś bliższą styczność z tymi głośnikami (i ogólnie Tronsmart) - jak wyglądają i grają? Pisałeś wcześniej @Pates coś o innym modelu, tronsmart t6 max, ale mnie on odstraszył, bo był dużo droższy i w jakiejś recenzji była mowa o płytce dotykowej do sterowania. Ale ten jest za 270 zł, o rodzaju sterowania na razie nie wiem, ma w sumie dużo bajerów jak asystent i NFC, które nie są mi chyba specjalnie potrzebne, ale pewnie mogą się przydać, no ale ma też obsługę kart pamięci o czym pisałem wcześniej i 3 tryby ustawień dźwięku. To wydaje mi się dość istotne. Ja wiem, że to są generalnie wszystko głośniki imprezowe i w plener, ja na tym odtwarzać będę pewnie różne rzeczy, ale jak np. będę chciał puścić jakieś nagrania tylko z głosem lektora, jak audiobook, czy coś do nauki języka, albo muzykę fortepianową, to fajnie by było mieć możliwość wyłączenia jakichś ulepszaczy (które w disco, czy techno może i się sprawdzą), ale w tego typu nagraniach będą więcej przeszkadzać, niż pomagać.
Oto link do aukcji na Allegro z tym głośnikiem:
https://allegro.pl/oferta/tronsmart-element-force-glosnik-bluetooth-40w-nfc-10848580630?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_RTV+i+AGD&ev_adgr=Sprz%C4%99t+audio,+satelitarny+oraz+s%C5%82uchawki&ev_campaign_id=1454209333&gclid=Cj0KCQjwm9yJBhDTARIsABKIcGZhLFqPVImHhYFAZyy8_6HN6M-fdbtm7yRuWd4wum4ShXkd51vtrUkaAnFAEALw_wcB

2021-09-08 01:33

#384 pates

@Łowca dźwięk bardzo ztonowany, ani dudniący, ani syczący, ładnie wyseparowane tony wysokie, niskie i średnie. Po za tym ipx7 i ładne dźwięki, taka kostka.
@Pawlink tronsmart ma generalnie dobre brzmienia, ale bardziej basowe mimo wszystko. To nie tak, że bas dudni, ale jest poprostu ich najmocniejszą stroną. Force to klocek, ale raczej dobry klocek. Wg mnie możesz brać.

2021-09-08 12:53

#385 misiek

To jak to jest? Bo starszy Sony xb2 był napewno w stereo, ale to nie był bączek. Czyli wychodzi na to, że xb12 nie jest żadnym następcą? I w xb2 z tymi basami to tak średnio było, ale Flip3 wcale nie był lepszy pod tym względem.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-09-08 17:02

#386 pates

Xb12 to jest od xb10

2021-09-08 20:02

#387 misiek

Aha ok.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-09-09 02:48

#388 pates

Było jeszcze coś takiego jak xb01, ale chyba coś nie pykło im, bo 02 ani 03 nie widać

2021-09-09 12:37

#389 misiek

To nie była taka kostka monofoniczna?

2021-09-09 17:00

#390 pates

Tak, takie małe coś

2021-09-09 17:42

#391 misiek

No to ten bączek Łowcy raczej gra lepiej.

2021-09-10 00:07

#392 pates

No i kosztuje 2,5x drożej mniej więcej.

2021-09-10 00:09