EltenLink

Niewidomi a uzależnienie od komputera

Back to Środowisko niewidomych

#81 markus1234

Jak jest ładna pogoda, to wychodzę na dwór, i tak głównie spędzam czas. Ale w większości przeważa komputer.

2025-06-04 20:33

#82 Monte

Odkąd mam zajęcia z asystentem i gram na gitarze, to granie też zajmuje mi czas i wtedy nie siedzę przy kompie. I częściej wyjeżdżam z domu.

Give me a sign.
2025-06-04 21:49

#83 DJGraco

Dokładnie, tutaj jest kwestja jakie mamy zajęcie w danym czasie.
Jak jestem sam, nudzę się, to w zasadzie większość czasu komputer. Mam tu mnóstwo rzeczy, to w zasadzie troszkę takie moje okno na świat. Jest moim za razem centrum multimedialnym jak i coś trzeba to nauki. Chociaż jak mam się czegoś uczyć to notatki wolę sobie przenieść na linijkę brajlowską odciętą od czegokolwiek i tak czytać, bardziej utrwalająmi się wtedy informacje.
Co do zajęć pozakomputerowych to np, słuchanie/skanowanie radia. Jak jest ładna pogoda mogę wyjść na dwór i czas spędzić przy radiu. Czasem se odpalę z transmiterka jakąś muzyczkę i mi też tak przygrywa.
Jeśli chodzi o dobre towarzystwo to faktycznie mam tak, że kiedy jestem w bardzo dobrym towarzystwie (gronie mi bliskich osób lub po prostu dobrych kolegów/koleżanek) po prostu zapominam o otaczającym mnie świecie i potrafię odstawić komputery i telefony na bok.

2025-06-05 09:43