Ponowny zamach na wolność internetu
Back to Sieć i przesył danych#101 Julitka
@Nuno Poglądy poglądami, ale nie rzucaj tu takich tekstów.
Ja po prostu wierzę z całej siły, że nie pozwolą ludzie tego przepchnąć. Acta 1 też przejść miało i nie przeszło... Należy tym się łudzić, puki się da.
#102 Paulinux
dobra, ale jest już po! To już przeszło.
#103 Julitka
Ale Acta 1 chyba też swego czasu przegłosowali...
#104 matius
Już to się ludziom nie podoba i mi też nie.
#105 nuno69
Nie no wybaczcie. I tak nim napisałem ten w PIS, to przeszedłem się kilkukrotnie po pokoju, żeby mocniej tego nie napisać. CO do TORa, ja polecam kupić, złożyć się na serwer w samym Onionie.
BTW wszystkie osoby zainteresowane "FreeNet project" proszone są o kontakt do mnie.
#106 misiek
Ja też myślę, że nadzieja umiera ostatnia. Ludzie się zbuntujom i w jakiś sposób to zostanie cofnięte. Ja głęboko w to wierzę.
#107 daszekmdn
#108 mucha
napewno zostanie nie ma co panikowaćna acta 1 to samo bylo i nic nie przeszło
#109 markus1234
A kiedy będzie wiadomo czy ta ustawa przejdzie czy nie przejdzie?
#110 Julitka
Teorytycznie już "przeszła". Teraz tylko modlimy się, coby nie weszła w życie, chociaż media milczą na jej temat, więc ciężko będzie zmobilizować ludność do przewrotu.
#111 daszekmdn
Bo im to odpowiada.
#112 cinkciarzpl
Wtedy też milczeli dopuki nie było protestów. Kurde, sam byłem na jednym z nich. A teraz znowu eurobiórwy do spółki z mafią prawnoautorską grzebią przy sieci. Jak unia nam sporo dała, to wkurzają mnie takie inicjatywy tym bardziej że w Hiszpanii jak spróbowali tego samego to im nie wyszło bo google nie pokazywała ich kontentu więc spadł ruch. Czyli zrobili eksperyment, który pokazał nie to co chcieli to znaczy że trzeba go wcielić na wielką skalę. Wot, logika.
#113 patras
spoko jeszcze to coś musi przejść plenarne głosowanie 2019 r tak że jeszcze nie koniec
#114 balteam
Coza telewizja i radio, dopiero po przegłosowaniu acta 2 mówią o zagrożeniu wolności słowa, a co, wcześniej o tym nie wiedzieli dziennikarze? hhh
#115 matius
12 września europarlament niewielką większością głosów przyjął dyrektywę. Aby stała się ona obowiązującym prawem, muszą się na to zgodzić jeszcze Komisja Europejska i Rada UE. Zwolennicy dyrektywy liczą na to, że dojdzie do tego w ciągu 3–4 miesięcy. Przeciwnicy zamierzają protestować, tak jak 6 lat temu.