Comiesięczny konkurs na najlepszego bloga
Back to Archiwum Eltena#81 Julitka
No właśnie o tym mówiłam. I jak ocenić wpis pod względem jakości? To, co nie będzie podobać się mi, równie dobrze może się spodobać 95% społeczeństwa.
-- (MarOlk):
Z trzeciej strony to też wymaga czasu i zaangażowania, znaczy się ocenianie wpisów pod względem jakości. A skoro brakuje czasu na organizowanie comiesięcznych konkursów to... może być różnie.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#82 balteam
A moim zdaniem zstawić to tak jak napisałem, wyobraźcie sobie, że są punkty pzyznawane za ilość komentarzy i komentujących oraz ilość wpisów, teoretycznie generuje to spam.
Jednak z drugiej strony pytanie czy komuś będzie chciało sięrobić multikonta i samemu siękomentować dla kilku dni premium?
Nie powinny być po prostu mega wyśrubowane standardy, z 2 poziomy, może 3 np. na liczbę komentujących bloga i tyle.
Jeśli będzie z tego się robić spam, jak pisałem, można zmieniać reguły.
#83 tomecki
To może jeszcze inaczej. Co prawda to znowu robota dla Dawida, ale jednorazowa. Zrobić możliwość głosowania na bloga z poziomu np. tego bloga. Nie odbywałoby się to w trybie normalnej ankiety tylko czegoś osobnego. Co miesiąc licznik by się resetował, a system automatycznie zliczałby głosy. Oczywiście głosować mogliby wyłącznie zarejestrowani użytkownicy i być może jeśli dochodziłoby do kombinowania np. niezbanowani na oficjalnych grupach.
#84 Julitka
O, to nie byłoby znów takie głupie pod warunkiem, że nie możnaby głosować na siebie i że głosowałoby się na wpis, a nie na bloga.
-- (tomecki):
To może jeszcze inaczej. Co prawda to znowu robota dla Dawida, ale jednorazowa. Zrobić możliwość głosowania na bloga z poziomu np. tego bloga. Nie odbywałoby się to w trybie normalnej ankiety tylko czegoś osobnego. Co miesiąc licznik by się resetował, a system automatycznie zliczałby głosy. Oczywiście głosować mogliby wyłącznie zarejestrowani użytkownicy i być może jeśli dochodziłoby do kombinowania np. niezbanowani na oficjalnych grupach.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#85 balteam
Tylko kto by głosował?
Mi szczerze mówiąc by się nie hciało. Jak by skrót był jak do lajków, to może, ale wtedy część i tak nie znała by skrótu.
ANkieta to jak by trochę co innego.
#86 daszekmdn
Zasadniczą wadą wszystkiego co dzieje się z Eltenem jest to, że nie ma narzędzi dla osób z zewnątrz mogących odciążyć dewelopera. Pomyślał bym na początek o tym, a nie o konkursie.
#87 Julitka
Co proponujesz?
-- (daszekmdn):
Zasadniczą wadą wszystkiego co dzieje się z Eltenem jest to, że nie ma narzędzi dla osób z zewnątrz mogących odciążyć dewelopera. Pomyślał bym na początek o tym, a nie o konkursie.
--
#88 Paulinux
Zakładam, że stworzenie ich :P
#89 Julitka
Ale jakie narzędzia proponuje.
-- (Paulinux):
Zakładam, że stworzenie ich :P
--
#90 daszekmdn
Wszystkie, które są potrzebne. Nie jestem w radzie starszych więc nie wiem co obecnie możecie, a czego nie, ale chociażby łatwy dostęp do bazy danych z możliwością odpowiedniego filtrowania. Oczywiście wyłącznie do jej fragmentów z uwagi na bezpieczeństwo pewnych wrażliwych danych ale na pewno do wszystkich publicznych rzeczy tj. informacji o blogach forach etc.
#91 zywek
Jak nie macie administratora bazy to go wreszcie ztrudnijcie za darmo.
#92 Julitka
Chyba udam, że tego nie przeczytałam.
-- (zywek):
Jak nie macie administratora bazy to go wreszcie ztrudnijcie za darmo.
--
#93 zywek
Ja o tym tłukłem przez 6 lat, aż mi się znudziło, więc już skończyłem.