daszekmdn — Post 161 of 180
Witajcie. Chciałabym odświeżyć wątek, bo widzę, że tutaj się niewiele działo jakoś ostatnio. Chciałabym powiedzieć o moich nowych nabytkach, co mniej takich bardzo nowych, ale na gwiazdkę dostałam dwa lata temu. Rejestrator Olympus LST-4. Dziękuję Moatiemu D25 za wszelkie odpowiadanie mi na moje pytania związane z tym urządzeniem. Dostałam z drugiej ręki Zuma H1, z którego jestem całkiem zadowolona. Jedyną wadą tegoż jest to dużą dość, że nie gada, no i nie potrafię w tym ustrojstwie ustalić daty i godziny, co jest dla mnie bardzo irytujące. I może Wy wiecie, jak by móc ustalić datę i godzinę, bo prawdopodobnie mój telefon jest w stanie mi pomóc to wszystko szczytać jako tako. Aczkolwiek widzę, że się gubi. Oba telefony się gubią. iPhone'em ekran sprawa. Przeczytywałam aplikację Sync Assistant Home, natomiast w Androidzie bawiłam się Lookoutem. Widzę, że troszeczkę się gubi appka, aczkolwiek coś tam jestem w stanie nie uszczytać, więc jakbym ktoś powiedział krok po kroku. Którym przycisk mam nacisnąć, żeby wejść w to menu? I którym przyciskiem przestawić pozycję? Byłabym. Dziękuję. Bardzo wdzięczna. Także bardzo dziękuję i trzymajcie się ciepłutko.
Dzień dobry, witam bardzo serdecznie, mam takie pytanie, zamierzam sobie zamówić ZOOM H1E i tam w tym ZOOM jest taka opcja low cut, ja się nie znam na dźwięku i w związku z tym mam pytanie, czym jest ten film, co to jest ta funkcja low cut, jak ona działa i prosiłbym o jakąś prezentację tego low cut, bo mnie to bardzo interesuje czy na przykład jakbym puścił muzykę z głośników, to czy by się ta funkcja jakoś przydała głośniki mam z subwooferem 2.1 i o co chodzi z tym filtrem low cut i jak by się to na muzyce sprawdziło, czekam na odpowiedzi
Odpowiadając na pytanie numer nabisa zoom którego ja posiadam i najpewniej wszystkie inne zoomy z tej serii gadającej są oparte na samplach widać to było szczególnie kiedy pojawiła się wersja firmware 2.0 i doszło sporo nowych funkcji i osobno trzeba było zaktualizować też krzyknik ekranu czy jak to nazwać no w każdym razie głosowe komunikaty bo w innym przypadku odkszytywane były błędne opcje nie te które były na liście część była też nie odkszytywana w ogóle więc na 99,9% jest to samplowane inna ciekawostka a propos zooma w wersji 2.0 pojawiła się możliwość nagrywania do mp3 nikt tutaj o tym nie wspomniał więc stwierdziłem że zrobię ja to wtedy w tym momencie i nieźle to nagrywa natomiast jest bardzo cicho to trzeba przyznać więc nie wiem komu potrzebne takie ciche nagranie chyba że sobie podbije po prostu w odtwarzaczu mi to tam nie przeszkadza bo ja sobie po prostu podbijam nawet mi się nie chce tego obrabiać no bo wave te 24 bitowe floaty jeśli dobrze pamiętam a nie czekajcie 32 bitowe chyba zoom ma chyba 32 bit float no to te 32 bitowe floaty są trudne w obróbce bo jak chcemy to później zbić to 16 bitowego wave flaka mp3 to trochę się trzeba namęczyć o tym kiedyś już mówiłem bodajże na blogu gdzieś jak to obrobić więc dobrze że ta funkcja mp3 jest bo później można ją łatwo odsłuchać nie zajmuje gigabajtów i tyle