Forum

Windows 11

Systemy (Windows)

pates

#521 ·

A czemu ma mi się nie chcieć tego sprawdzać? Ty sobie sprawdzasz czy tam sprawdzałeś modele kaset, to ja mogę ram.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

daszekmdn

#522 ·

A czy ja mówię, że masz nie sprawdzać? Po prostu dziwi mnie, że komuś chce się stawiać Windowsa dla jednej rzeczy :D.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Ryba

#523 ·

Edited
ja mam lenowo 16gb ram i dla mnie na spokojnie, wystarcza, 8 to za mało będzię zacinał ja wole komputer stacjonarny i tu nic się nie zacina jak laptop, nieraz są takie mikro opóźnienia

daszekmdn

#524 ·

3 likes
I nie masz sprawdzania pisowni...

pates

#525 ·

Ale czemu dla jednej? No używałem tego macbooka w roli komputera przenośnego z naciskiem na zapasowy zoom, firefox, jakieś lekkie gry tak, grałem na tym itd. I jednak procki 5 geny już ssą wydajnościowo na tle podobnych, tanich obecnie konstrukcji pokroju komputerków z procesorem n 100 n 150 które da się tanio dostać.

misiek

#526 ·

Mój post to już tak dla zasady został usunięty? Miałem w prawdzie pytanie, ale wyjebane, zapytam kogo trzeba prywatnie.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

pates

#527 ·

O jakim poście mowa?

zywek

#528 ·

2 likes
@misiek tak, na pewno specjalnie czekają na Twój post żeby go usunąć.

Adasadula

#529 ·

Żadnego postu nie było :O

-- (misiek):
Mój post to już tak dla zasady został usunięty? Miałem w prawdzie pytanie, ale wyjebane, zapytam kogo trzeba prywatnie.
--

Numernabis

#530 ·

Daszku nie czepiaj się nie mając informacj dlaczego posty Ryby tak wyglądają.
Nic tu nie da sprawdzanie pisowni.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

daszekmdn

#531 ·

1 likes
Trudno się nie czepiać, gdy nie można czasem kompletnie zrozumieć co miał na myśli.

Ryba

#532 ·

Mój wpis poprawiony.

Numernabis

#533 ·

1 likes
Można się nie czepiać, można napisać na priv i dowiedzieć się w czym rzecz.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

misiek

#534 ·

To wyparował czy nogi dostał?
-- (Adasadula):
Żadnego postu nie było :O

-- (misiek):
--

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

balteam

#535 ·

Może był błąd czy coś. Jeśli nie był to jakiś bardzo agresywny, to dlaczego ktoś by miał kasować? Nawet jak by skasował, to przecież dać bana czy ostrzeżenie to nie wysiłek, więc tym bardziej wątpię, że ktoś celowo go skasował.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

DJGraco

#536 ·

Edited 2 likes
Na prawdę, nie ma sensu robić kolejnej gównoburzy o nic. Można było napisać wiadomość prywatną do admina/moda.
Ja rozumiem że niektórzy są nastawieni negatywnie wobec tego portalu/moderacji ale no bez przesady.

misiek

#537 ·

Na prawdę to wysłałem i był.

pates

#538 ·

Wróćmy do tematu W 11 i ogólnie. Jak dla mnie stety lub nie używanie W 10 w obecnych czasach zaczyna mijać się z celem, to jest trochę to samo co było z W 7 czy W xp. Co raz więcej softu przestanie być po prostu wspierane na ten system, bo taka jest stety lub nie kolej rzeczy. Trzymanie kompatybilności ze wszystkim nie jest opłacalne, i ja to niestety rozumiem. Ten system jednak ma już 11 lat. Nie twierdzę, że 11 jest hiperzajebista i jedyna słuszna. Nie, jest od tego dość daleko, ale da się ją udziesiątkowić, wyrzucić śmieci, to co nam zbędne, stosunkowo prosto jak ktoś troszkę więcej w komputerach. No i jednak nowe procesory zwłaszcza Intela, ale AMD też i w 10, to jest już głupota z uwagi na podział rdzeni na E cores i P cores, Intel ma jeszcze LPE cores bo czemu by nie, a 10 nie umie sobie tego kompletnie alokować. Jak 11 ma z tym problemy, to 10 jest totalnie w tyle, bo to nie wychodziło za jego czasów po prostu.

daszekmdn

#539 ·

A co Ci nie działa na Win 10? Wsparcie poszerzyli, więc gdzie problem?

pates

#540 ·

Przede wszystkim jak pisałem wyżej przydzielanie E cores i P cores do aplikacji, którego nie naprawisz Codexem bo to sprawa samego jądra i sterowników systemu. Jeśli masz starszy laptop spoko, tutaj bez problemu, tak przed 2023 rokiem.