Przperaszam że zwątpiłem w twoje umiejętności. iSerio. Nie chcialem cię urazić. Natomiast jeśli chodzi o winre nadal podtrzymuję to co napisałem. Wywalić windozę formatem, i zobaczyć co się wyświetla po wsadzeniu pendrivea. Inaczej nic się z tym nie zrobi.
Znaczy mówię o trybie AI w Be my eyes, a do wolontariusza nie ma sensu dzwonić, bo więcej mi zejdzie na ustawienie kamery w telefonie, niż z realnym człowiekiem obok, plus jeszcze internet taki, że nawet na whatsappie video się tnie jak dzwonię do siostry cos ogarnąć.
Za którymś razem w końcu magicznie ruszyło. Nie wiem czemu, nie mam pojęcia jak. Po prostu pendrive się wczytał. Wydaje mi się, że może to być zasługa wejścia. Wpiąłem go w inne. W tamtym niby wszystko działa, ale w tym pendrive z bólem się w końcu załadował. Jakby coś przeskoczyło albo W11 odpuściło samo z siebie. Niewytłumaczalne dla mnie, ale idzie. Przygotowywanie plików do instalacji.
Może bardzo wyrobione USB?? Jak ja pamiętam to ten lapek był w takim dość, zahartowanym stanie. Bynajmniej nie mówię tego złośliwie czy coś, sprzęt jest do użytku.
To nie ten lapek ;). No i coś popieprzyłem w instalatorze, bo zachował starego windowsa w windows.old. Eehhh, tak to jest jak człowiek na pół śpi bo się przebudził by dokończyć, a klikałem, że ma instalować od zera, a i tak zrobił po swojemu. Jutro z rana machnę reinstall jeszcze raz, bo już wiem jak i dam mu clean na partycję. Pierwszy raz w życiu takie v xpas
Thinkpad X250. Jak bym nie był 2 minuty po drzemce, to bym też nie miał Windows.old bo bym zrobił clean z poziomu diskparta w instalatorze :D. Zwyczajnie nie kontaktowałem na tyle na ile trzeba.
Woa panie, no to tam możesz faktycznie mieć problemy ale to z innego powodu. Wg instalacja na tym win 11 to jest tak trochę średni pomysł, bym powiedział, cytując klasyka tak średnio, bym powiedział. Przede wszystkim ograniczeniem jest tutaj procesor dwórdzeniowy, nie było wersji 4 rdzeniowych, a jednak te 2 rdzenie teraz, w tych czasach to jest mało i to czuć, mocno czuć. Nie mówię o zaawansowanych zadaniach. Plus jak już chcesz starego thinkpada 12 calowego to x230 polecam, to była potęga epoki tak na prawdę, a nowsze 12 calowce to x280, a285 są całkiem przyjemne i stosunkowo tanie, ewentualnie Fujitsu robiło takie małe laptopki, HP elitebooki porzuciło 12 calowe w 6 generacji a szkoda, bo było to sensowne, więc głównie Fujitsu i Lenovo chociaż ci drudzy odeszli od tego w X390, nie było X3290 Thinkpada niestety, Fuji chyba do 10 generacji. Ogólnie teraz rynek 12 calowców jest raczej cienki, z drugiej strony 13 calowce są teraz na prawdę małe, nawet dzisiejsze 14 są bardziej jak dawne 13, a obecne 16 są ciut mniejsze od klasyzcznych 15,6 mam wrażęnie.
To jest trochę takie używanie Lg Winesmart w 2026 roku może ktoś i by zainstalował okrojonego Androida 14, czy 16 na nim, no ale, no działało by to bardzo, bardzo, bardzo słabo.
Denis, Twój sposób z Win.Re działa! Właśnie Windows instaluje się jeszcze raz. Problemem jest tu chyba kolejność bootowania, bo wcześniej czego bym nie robił, to wstawał Windows. Nawet po reinstalacji i przed tą obecną tak się działo. Poskutkowało clean na dysku i od razu zbootował się instalator. @Pates no właśnie, miałem tu W11 i nie banglał zbytnio, to też zmieniam na LTSC.
Fajnie, że mogłem pomóc :) U mnie kiedyś też tak było i po kilku dniach kombinatorstwa zrobiłem coś, o czym powinienem pomyśleć od początku. Czyli clean i pndraka w pysk... Znaczy się do portu.
A co do szybkości. Mi starcza. Gdyby nie brak kompatybilności, to 11 mogła by sobie tam stać ale ma dziwne jazdy. To nie jest laptop do pracy z audio, do robienia dużych rzeczy. Typowo wyjazdowy. Duży, masywny, z porządną klawiaturą i modemem LTE, przez co nie muszę po za nim nic zabierać
Ja ostatnio na wyjazdy gdzie bał bym się brać maca wyczaiłem sobie surface na 10 genie za 300 zł. Niby 8 gb w dzisiejszych czasach to mało, ale n wyjazd sprawdzi się idealnie do prostych rzeczy.
No! Plany zasilania, appearance, indexy ogarnięte. Rano instalacja bredni. Mogę w końcu iść spać. A tobie @Denis wiszę browara za WinRe. Po updatkach sterowników z WinUpdate Modem bangla, wi-fi bangla, więc można żyć.