Owszem. Czas reakcji sporo, sporo szybszy
Edited
Zastanawiam się nad jeszcze jednym. Może to tylko okrzyk nadziei, ale czy jest szansa, że MS ostatecznie porzuci architekturę X86.
Pamiętam, że rozważano to dość intensywnie przed premierą Windowsa 10, a fakt, że dostaliśmy obraz X64, a nie dual-arch, daje nadzieje.
Oczywiście to żaden dowód.
Pamiętam, że rozważano to dość intensywnie przed premierą Windowsa 10, a fakt, że dostaliśmy obraz X64, a nie dual-arch, daje nadzieje.
Oczywiście to żaden dowód.
Wiem, właśnie o tym piszę. To może być zwykły przypadek, ale może oznaczać, że MS wreszcie porzuci tę architekturę.
To i ja dołączyłem do testujących.
NVDA działa, Elten także. Krótką prezentację dziś lub jutro zrobię na blogu.
NVDA działa, Elten także. Krótką prezentację dziś lub jutro zrobię na blogu.
Edited
Znając ms wszystko i tak spieprzą i będzie tylko gorzej.
Ale sam jestem ciekaw jak ten rzekomy win11 ma wyglądać.
Nie podoba mi się myśl o porzuceniu wsparcia dla architektury 32 bit.
Ale sam jestem ciekaw jak ten rzekomy win11 ma wyglądać.
Nie podoba mi się myśl o porzuceniu wsparcia dla architektury 32 bit.
2 likes
Heh, a Win 10 miał być tym ostatnim i idziemy ścieszką Apple. Od cały Microsoft, jedno mówią, drugie robią.
Są również dostępne nowe dźwięki zdarzeń.
W najbliższym czasie udostępnie paczkę z dźwiękami windowsa 11
W najbliższym czasie udostępnie paczkę z dźwiękami windowsa 11
Analiza XDA na to wskazuje, ale oficjalnego oświadczenia na razie brak. W sumie oficjalnego oświadczenia o Win11 też brak. :D
Z tą architekturą 86 nie jestem zwolennikiem takiego posunięcia, owszem, ale niezupełnie, chodzi o to, żeby jednak pozostała wirtualizacja programów 32 bitowych, sporo jest takich już nierozwijanych, ale funkcjonalnych, ot choćby mp3DirectCut, jak dla mnie bardzo przydatny sofcik 32 bitowy i przy całkowitym zarzuceniu architektury 32 bitowej programik stanie się bezużyteczny, a to tylko jeden z wielu przykładów.
Obsługa programów 32-bit, czyli wow6432, musi pozostać i pozostaje. Wiele, bardzo wiele programów używa 32-bitowych komponentów.
Chodzi mi jedynie o porzucenie 32-bitowej wersji systemu.
Chodzi mi jedynie o porzucenie 32-bitowej wersji systemu.
1 likes
Właśnie dowiedziałem się, że mój komputer z procesorem Intel Core I9, 128 GB RAM, ETC, nie spełnia minimalnych wymagań systemowych. O kurwa ale uże wymagania!
1 likes
Haha, to nic, mnie wczoraj wyskoczył komunikat, że aplikacja nie może zostać uruchomiona, bo wymaga systemu Windows 7 lub nowszego.
A, genialny bug
gdy zmieniasz głosy w Narratorze, to Zirra mówi głosem Dawida, Dawid Marka a Mark zirry.
gdy zmieniasz głosy w Narratorze, to Zirra mówi głosem Dawida, Dawid Marka a Mark zirry.
Historia schowka jest niedostępna z NVDA, uśpienie przez GUI nie działa, przez powershell działa, agent Eltena mówi przez Sapi, lista wirtualnych pulpitów jest fajniejsza, siatka uruchomionych programów pod win+tab też jest fajniejsza, generalnie wyciek jest na pół stłumaczony, w wyborze zgodności nie ma Win10, trzeba samemu ustawić kodowanie na polskie, Defender jest bardziej powiadomieniogenny, ale chyba sam nic nie usuwa. To tyle z takiego szybkiego przeglądu nowości.