Nie chodzi o wygląd, ale o funkcjonalność XP i poruszanie się po nim przy pomocy klawiatury, jego dostępność opcji i ustawień.
dokładnie, gdyby był rozwijany to siedział bym właśnie na xp, tu nietylko chodzi o jego dobrą logikę ale był to system cholernie stabilny i dopracowany pod każdym szczegółem.
XP miał większe możliwości personalizacyjne, a z każdym nowym systemem jest coraz mniej możliwości personalizacyjnych dla usera, no chyba, że ktoś zna na tyle rejestr żeby dokonywać zmian poprzez klucze rejestru.
był pracowałem na tym systemie 7 lat na dwóch sprzętach, nie licząc szkoły i nie pamiętam by ten system się zawiesil kiedy kolwiek.
Gdzie siudemka czy nawet 8.1 potrafiły się powiesić.
Gdzie siudemka czy nawet 8.1 potrafiły się powiesić.
Wszyscy, którzy tu pierdzicie, znaczy twierdzicie że xp jest stabilny? Choć najmniejsza zmiana w rejestrze, to i bootloopy się działy, a nie wspominając próbę testowania czegoś, co nazywa się virgo4, o ile ktoś pamięta i wie co to takiego.
Więc, wszyscy twierdzący podobne bzdury raczej popatrzcie z technicznego punktu widzenia, zanim coś takiego walniecie.
Więc, wszyscy twierdzący podobne bzdury raczej popatrzcie z technicznego punktu widzenia, zanim coś takiego walniecie.
a mnie obchodzi stabilność z perspektywy prostego zwykłego użytkownika, niekażdy musi być technicznym i wiedzieć o co ci chodzi albo co to jest rejestr.
XP miałmożliwość przeszukiwania plikow pod katem tekstu. Rejestru jak nie umiesz edytowacto i teraz mozesz zjebac, a Virgo to zewnetrzny program
Przy Xp to reset kompa minimum raz dziennie bez względu na to jaki to komp. I format minimum raz w roku, a do tego system dziurawy jak ser szwajcarski. Nigdy i niczego nie imały się tak wirusy jak Xp.
2 likes
Wirusy imają się głównie nieumiejętnych użytkowników.
Wątek o Win11, nie XP.
Wątek o Win11, nie XP.
co ty pieprzysz misiek, ja miałem xp na dwuch szkolnych komputerach za równo w masówce a potem w dombrowie górniczej też były kompy z xp na sp2 gdzie ja nawet w iformatycznej pracowni aktualizowałem do service packa 3 i ja jakoś nie pamiętam by sie odjebywały takie imby.
Na viście to owszem, mieliśmy w klasie tablice multimedialną, do której był komputer z vistą.
No i vista się wieszała, jak pani chciała coś robić, to sam potrafił się zrestartować podczas trwania lekcji, bo musiał se aktualizacje dociągnąć.
A w xp miałeś piękne powiadomienie, że się update zrobił i mogłeś zresetować kompa, kiedy chciałeś.
Mówię to z perspektywy dzieciaka, który zaczoł od millenium, a potem wkoczył na xp i xp to był system, który działał poprostu miodnie.
Na viście to owszem, mieliśmy w klasie tablice multimedialną, do której był komputer z vistą.
No i vista się wieszała, jak pani chciała coś robić, to sam potrafił się zrestartować podczas trwania lekcji, bo musiał se aktualizacje dociągnąć.
A w xp miałeś piękne powiadomienie, że się update zrobił i mogłeś zresetować kompa, kiedy chciałeś.
Mówię to z perspektywy dzieciaka, który zaczoł od millenium, a potem wkoczył na xp i xp to był system, który działał poprostu miodnie.
Ciekawe, że od Win 7 jak ręką odiął.
-- (daszekmdn):
Wątek o Win11, nie XP.
--
-- (daszekmdn):
Wątek o Win11, nie XP.
--
Ja właśnie WIn7 zepsułem wiele razy przez między innymi scrackowane WE od Dawida hehehehe. Win XP nigdy nie zjebałęm. Może jak weszło Win7 to stałeś się mądtzejszy
2 likes
Nie ma czegoś takiego jak offtop, bo wszystko się ze sobą wiąże. To tak jakby ktoś zaczął się pytać gdzie jest boot.ini i wyjaśnialibyśmy mu że już nie ma bo to zaszłość z Windowsa 9X. Nadgorliwość jest grszaod faszyzmu, czy jakośtak.
Edited
I znowu brak mi niezmiernie tego o co ktoś tam ostatnio prosił Dawida, czyli o reakcję haha. Jakby Ci pieprznęli ostrzeżeniem na jakimkolwiek innym forum, byłbyś potulny jak baranek, a przez to że znasz adminów tutejszego, pozwalasz sobie na jakieś głupie utarczki słowne. Z założenia jak się nie zgadzasz z zasadami danej społeczności i nie chcesz ich respektować, to prawem dżungli nie powinno Cię w nich być, a zasadami tej społeczności jest regulamin. A zresztą, już mnie to nie obchodzi i chwała Axmowi za to.