Coś prostego do nagrywania z radia internetowego do mp3.
Back to Oprogramowanie#1 misiek
Jak w temacie. Ktoś coś poleci?
#2 daszekmdn
Odtwarzacz XM play.
#3 denis333 Banned
Ja używam tapin radio i nie narzekam.
Program może i płatny, ale można sobie co do joty wszystko ustawić.
#4 misiek
Jak rozumiem ma opcję nagrywania?
#5 denis333 Banned
Ma, i to jest mocno rozbudowane, bo możesz sobie zaplanować wszytko co do minuty, możesz nagrywać z podziałem bądź bez. W zleżności od tego,czy stacja pokazuje tytuły w rds.
#6 Paulinux
RadioSure. Teżz można z podziałem nagrywać.
#7 denis333 Banned
Niby można. Aczkolwiek program od kilku dobrych lat nie jest już rozwijany.
#8 Paulinux
Ale baza stacji ma codzienne aktualizacje
#9 misiek
Dziękuję wszystkim.
#10 nuno69
Pewnego dnia ta baza pieprznie.
#11 cinkciarzpl
foobar 2000 i wirtualny kabel XD
#12 denis333 Banned
Też można, ale kolega chciał proste. :P
#13 daszekmdn
Dla mnie najlepszy XM play mimo wszystko.
Tapin radio miałem, to straciłem wszystkie nagrania bo zapomniałem skopiować ten folder zlokalizowany w dziwnym miejscu.
Ustawienia tam są zepsute, przynajmniej dla mnie, bo np musiałem w 2 miejscach zaznaczyć, że chcę nagrywać wszystko do jednego pliku bez dzielenia co piosenkę.
Łatwiejszy XM play. Ustawisz sobie skrót i gotowe, dodatkowo nie re-enkoduje plików tylko zapisuje w dokładnie takim formacie, w jakim radio wysyła strumień i co najważniejsze jest darmowy.
#14 przemol
Ja polecam stream what you hear. Nagrywałem raz wiadomości z jednego radia i się elegancko zgrało.
#15 DJGraco
Ja używam wgeta i jest elegancko
#16 szarka
Dla posiadaczy odtwarzacza Viktor. W tym urządzeniu możemy bardzo prosto nagrać odtwarzaną właśnie internetową stację radiową do formatu mp3, przez wciśnięcie przycisku do nagrywania. Informacji o tym nie znajdziemy w instrukcji Viktora.
#17 daszekmdn
To samo można zrobić w Orionie.
#18 misiek
Na Windowsa bombelki, na Windowsa.
#19 DJGraco
Ale ja używam wgeta w windowsie właśnie
#20 nuno69
Noo wget to trochę sztuka dla sztuki. Nie widzę zalet tego rozwiązania, no moze poza tym że nie trzeba mieć dodatkowych rzeczy zainstalowanych w systemie