Aplikacje mobilne
Back to inne#121 pates
no ok, wyłączę to ale jaka appka pozwoli mi na podtrzymanie jakiejś innej appki?
#122 balteam
Pewnie żadna, bo ją miui też ubije, wyłącz dla każdej oszczędzanie energii i powinno być ok, ramu przecież masz i nie zajmujesz dużo.
Jak będziesz mieć dalej problem to pisz, ale potestuj.
#123 gumeczka3
no a niema czegoś takiego jak wyłączenie optymalizacji? dla danej apki?
#124 pates
nie o to chodzi. Ramu może nie zajmować, ale jak zamykam wszystkie appki to tamta też wylatuje, o to chodzi. W lg było takie coś jak przypinanie appek
#125 gumeczka3
ja mam androida 6.0 i mam coś takiego jak optymalizacja aplikacji i można daną apkę wyłączyć żeby jej nie optymalizowało
#126 balteam
a tak z ciekawości poco zamykasz wszystkie aplikacje? Ja może to z 3 razy w życiu zrobiłem.
#127 pates
szybciej np a pojedynczo się chyba nieda
#128 balteam
Bardziej chodzi mi poco w ogule cokolwiek zamykasz;P Ja po prostu wychodzę z apki hołmem i mi nie przeszkadza, że sobie jest otwarta.
Może w miui da się ustawić, że jak przytrzymasz przycisk wróć to apkęzamykasz, ale nw, może tego nie być.
#129 pates
jakoś wolę zamykać
#130 balteam
No to najprościej odzwyczaj się od tego, jeśli nie masz żadnego powodu. Serio teraz telefony ramu mają dużo i na ogół nie jest nam on jakoś szczegulnie potrzebny.
#131 nuno69
DLa mnie interfejs MIUI z wersji na wersje stał się coraz dziwniejszy, tam się jakoś da, chyba pisze "zablokuj aplikację taką i taką" i to nie pozwoli jej ubić.
#132 pates
pogrzebię w panelu sterowania jeszcze i zobaczymy. Miui ma dobre funkcje np tryb pełnoekranowy, klonowanie aplikacji itp, ale są też rzeczy beznadziejne np launcher
#133 pates
rozwiązane, w miui jest wygodny przycisk blokój zamknięcie, ale dostęp do niego jest utródniony na początek