Jak spisują/spisywały się Wasze biura wsparcia dla niepełnosprytnych? Co oferują, jak to realizują? No i oczywiście jacy ludzie tam pracują? Dostajecie/waliście od nich realne wsparcie? Potrzebowaliście w ogóle takiego wsparcia do szczęścia?
Jak dla mnie funkcjonują bardzo dobrze, są w stanie naprawdę dużo zapewnić i pomóc, przez nich udało mi się załatwić transport na uczelnie z akademika, wyporzyczyli mi linikę brailowską, a także komputer, gdy mój zmarł, a sesja się zbliżała.
Bardzo chciałabym zatrudnić się w którymś BONie i zobaczyć jak to funkcjonuje od środka i może parę rzeczy poprawić? W sumie teraz też ułatwiam życie studentom, bo zrobiliśmy bibliotekę cyfrową dla AGH obejmującą też materiały ścisłe - matma pisana w latex i skrypt, który konwertował to na Mathml i podręczniki w HTML z innych przedmiotów, i dla innych uczelni również. BON na UJ na kierunku, który studiowałam to był jakis żart - tylko 300 stron na rok do adaptacji, więc nie wiem czy studiowaliśmy na tym samym UJ. :D
ENFP
This site uses cookies to enhance your experience.