Nauczanie wyższe

Nauczanie zdalne

Started by Paulinux 2 posts last post 5 years ago

#1 1 like

Hej,
Szkoda że nie ma ogólnomasówkowego forum, ale niech będzie tutaj w takim razie.
Jak odbieracie zmiany dostępnościowe nauki w trybie zdalnym? Na lepsze, na gorsze? U mnie czasem tak, czasem tak. Na samym początku w sumie było najgorzej, bo wszystko było rozwalone po różnych platformach i mój komputer też nie należał do najznośniejszych, ale teraz jest w sumie całkiem spoko :)
Happy hacking

Na ostatnim semestrze studiów magisterskich a studiowałem filologię germańską zdalne nauczanie było dla mnie nie lada wyzwaniem. Wtedy jeszcze teams był słabo dostępny, potrafił się przycinać, Jeden przedmiot mieliśmy na platformie moodle, na której były umieszczane materiały w większości niedostępne (pliki graficzne). Tak więc wtedy było to dla mnie wyzwanie, ale mimo to się udało jakoś dobrnąć do końca. Teraz jednak sam jestem pozwolę zażartować skazany na używanie ms teamsa, bo uczę osoby niewidome zapisu nutowego w brajlu a mam trójkę uczniów. Teraz jest trochę lepiej. Teams się odrobinę polepszył, ale mimo to jest ciężko, gdyż wiedza tych uczniów jeżeli chodzi o obsługę komputera jest taka sobie.