Foobar 2000
Back to Oprogramowanie#81 DJGraco
Ni ma
#82 DJGraco
Hej,
czy zna ktoś link do foobar 2000 na githup?
Ja nie jestem w stanie znaleźć, to znaczy znalazłem coś, ale nie jestem pewien czy to oficjalny githup
#83 nuno69
F2K nie jest otwarty (na szczęście)
#84 DJGraco
A dobra, bo freeware mi sie z opensource pomieszało.
#85 KaelaMensha2000
Ktoś może mi podpowie:
1. Jak sprawdzić jaki skrót jest do wyciszania i podgłaśniania foobara?
2. Jak zrobić taki skrót?
#86 nuno69
CTRL+P > Keyboard shortcuts > Add new > an liście wybierasz ostatnią pozycję > potem w drzewie playback > volume > down raz tab, skrót jaki chcesz i tak w koło
#87 KaelaMensha2000
Bardzo dziękuję.
Coś mi się dziwnego zrobiło po aktualizacji foobara, że pliki konwertowane przez balabolkę słychać ciszej, mimo, że foobar jest ustawiony najgłośniej jak się da. Co ciekawe te same pliki w innym programie brzmią normalnie.
Macie jakiś pomysł co się dzieje?
#88 denis333 Banned
Sprawdź poziom głośności foobara w mixerze głośności.
Z poziomu obszaru powiadomień znajdź przycisk mogący się nazywać: Speakers: poziom głośności w procentach, albo głośniki: poziom głośności w procentach.. (nazwa zależy od karty dźwiękowej). Naciśnij menu kontekstowe, i wybierz pozycję otwórz mixer głośności.
Znajdź tabulatorem foobar2000, i ustaw sówak na rządaną wartość.
#89 KaelaMensha2000
Już to wcześniej sprawdziłam, foobar jest ustawiony na najwyższą głośność.
#90 DJGraco
Tak btw można szybciej. Winkey+r i sndvol
Takie tam na przyszłość
-- (denis333):
Sprawdź poziom głośności foobara w mixerze głośności.
Z poziomu obszaru powiadomień znajdź przycisk mogący się nazywać: Speakers: poziom głośności w procentach, albo głośniki: poziom głośności w procentach.. (nazwa zależy od karty dźwiękowej). Naciśnij menu kontekstowe, i wybierz pozycję otwórz mixer głośności.
Znajdź tabulatorem foobar2000, i ustaw sówak na rządaną wartość.
--
#91 denis333 Banned
O kurde. Rzeczywiście. A ja zawiedziony faktem, że sndvol32.exe znany z xp nie działa przestałem używać tej eleganckiej frazy w odpowiednim oknie. :D
#92 KaelaMensha2000
Wiecie co, z tym foobarem to jest tak, że pliki nagrywane tzn. audycje z tyflopodcastu lub pliki nagrywane balabolką słychać ciszej, a muzykę normalnie.
Zastanawiam się z czego to wynika, ma ktoś jakiś pomysł?
#93 adelcia
witajcie,
a ja mam następujące pytańko.
czy mogę foobar2000 ustawić tak, żeby mi w nim działało win+m?
#94 adelcia
hejwam,
a ja się chcę zapytać o coś takiego.
jeżeli dodam do foobara pliky z jakiegoś folderku, lub nawet dwóch, mogę się w jakiś spósob dowiedzieć, ile razem trwa to wszystko, co tam dodałam?
dziękuję,
#95 balteam
Ehm, nie zadawaj tego samego pytania w dwóch wątkach.
#96 Lowca_Androidow
A dlaczego są dwa takie same wątki?
Myślę, że to zdecydowanie większy problem niż zadanie pytania w dwóch wątkach o tej samej tematyce.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#97 adelcia
w jednym może mi nikt nie odpowedzieć i w drugim teś nie więc czemu bym nie mogłam?
-- (balteam):
Ehm, nie zadawaj tego samego pytania w dwóch wątkach.
--
#98 cinkciarzpl
Adelcia, na pasku stanu zdaje się
#99 adelcia
pasek stanu? to jest to jak sie w vnda wciska nvda i t?
-- (cinkciarzpl):
Adelcia, na pasku stanu zdaje się
--
#100 cinkciarzpl
nie, to jest pasek stanu. Trzeba użyć nawigacji obiektowej.