Oprogramowanie

Konwerter dźwięków w folderze

Started by Paulinux 12 posts last post 8 years ago

Witajcie! Nie wiedziałam jak krótko w temacie opisać taki program, mianowicie chodziło mi o program, który będzie w stanie skonwertować wszystkie zaznaczone dźwięki albo folder dźwięków do innego formatu na Windows. Oczywiście zależy mi na tym, aby program był dostępny. Znacie może takie cudo?
Happy hacking

Format Factory daje radę.

Dzięki
Happy hacking

#4 1 like

Format Factory jest fajny, choć wymaga nawigacji chierarchiicznej, przynajmniej wymagał kilka wersji temu, bo dawno go nie używałem.
Wiem, żeś obyta z terminalem jest, przeto jako alternatywę mogę także zaproponować konsolowe narzędzie ffmpeg, którego od kilku lat używam jako głównego konwertera.
Też sobie radził z konwersją audio programik Jet Audio, dostępniejszy od Format Factory, ale prawdę mówiąc ja wolę FF.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

ale on się w ogóle nie chce u mnie uruchomić tenformat factory
Happy hacking

A jakiś błąd czy tak po prostu brak reakcji?

Co do obsługi ze screenreaderem: jeśli plik lub folder wyślemy przez opcję "Wyślij do" to nie trzeba nawigacji obiektowej używać. Dalsze drzewko z parametrami jest już dostępne choć nie możemy sprawdzić co jest w nim zaznaczone. Ostatnio nauczyłem obsługi tego osoby, która raczej nie posługuje się nawet kursorem Jaws.

dobra teraz się uporałam z tym błędem
Happy hacking

Jet Audio też umie.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

dobra teraz kolejne pytanie, jak do niego pliki załadować?
Happy hacking

Format Factory? Przez element programu w menu "Wyślij Do" lub opcje w menu kontekstowym na pliku lub folderze.

#11 1 like

Albo nawigacją chierarchiczną po wybraniu formatu docelowego możemy wybrać standardowy przycisk przeglądaj.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Dzięki wam wszystkim! Udało się!
Happy hacking