EltenLink

Porządne firmy przewodów

Back to Przewody i zasilanie

#1 Julitka

Kochani,
Potrzebuję w najbliższym czasie kupić sobie przewód Micro USB/USB C.
Podobnie jak przy innych tego typu zakupach, przy tym też mam problem z wyborem firmy - są różne Uniteki itp itd, a ja nie wiem, którą firmę wybrać, by nie był to chłam.
Sytuacja o tyle skomplikowana, że chodzi wszak o USB C, więc musi nie jeno ładować, ale i dane przesyłać, a nie zawsze jest to opisane w instrukcyji.
Co Wy na to?

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-02-12 14:26

#2 misiek

Belkin, jeszcze się nie zawiodłem na ich kablach.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-02-12 20:02

#3 Julitka

Czy mają przewody z nylonem na wierzchu?
No wiecie, o co chodzi, taka twarda, solidna osłonka...

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-02-12 20:03

#4 nuno69

SilverMonkey

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-02-12 21:50

#5 misiek

Tak. Polecę ci jeszcze inne firmy, jak dowiem się nazwy ich.
-- (Julitka):
Czy mają przewody z nylonem na wierzchu?
No wiecie, o co chodzi, taka twarda, solidna osłonka...

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-02-13 03:31

#6 denis333

Ten nylon to zdradliwe gówno. Wystarczy zmiana temperatury, jedna część nagle sama z siebie pęknie i już po kablu. Nie raz się zawiodłem na słuchawkach z nylonowym oplotem.

2021-02-13 09:34

#7 Julitka

Nie potrzebuję słuchawek, nawet typowych przewodów do kompa z nylonem, ale u mnie przewody typowo ładujące, takie do ładowarek 230, nie mogą być bez. :)

2021-02-13 13:18

#8 denis333

No nie wiem. Możesz spróbować. Ja się swego czasu zraziłem, więc od tamtej pory nie przepłacam pieniędzy.

2021-02-13 13:25

#9 Julitka

@Denis Już spróbowałam. :)

2021-02-13 13:28

#10 misiek

Nylon nylonowi nie równy. Swego czasu miałem kabel do Iphone za raptem 15 zł właśnie z oplotem nylonowym, ale gruby i sztywny jak drut. I właśnie stało się z nim to co opisujesz. Od dwóch lat mam kabelek nylonowy Belkina, który pomimo tego że jest giętki i nie obciąża telefonu przy ładowaniu to do tej pory nic się z nim nie stało.
-- (denis333):
Ten nylon to zdradliwe gówno. Wystarczy zmiana temperatury, jedna część nagle sama z siebie pęknie i już po kablu. Nie raz się zawiodłem na słuchawkach z nylonowym oplotem.

--

2021-02-13 21:19