Porządne firmy przewodów
Back to Przewody i zasilanie#1 Julitka
Kochani,
Potrzebuję w najbliższym czasie kupić sobie przewód Micro USB/USB C.
Podobnie jak przy innych tego typu zakupach, przy tym też mam problem z wyborem firmy - są różne Uniteki itp itd, a ja nie wiem, którą firmę wybrać, by nie był to chłam.
Sytuacja o tyle skomplikowana, że chodzi wszak o USB C, więc musi nie jeno ładować, ale i dane przesyłać, a nie zawsze jest to opisane w instrukcyji.
Co Wy na to?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#2 misiek
Belkin, jeszcze się nie zawiodłem na ich kablach.
#3 Julitka
Czy mają przewody z nylonem na wierzchu?
No wiecie, o co chodzi, taka twarda, solidna osłonka...
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#4 nuno69
SilverMonkey
#5 misiek
Tak. Polecę ci jeszcze inne firmy, jak dowiem się nazwy ich.
-- (Julitka):
Czy mają przewody z nylonem na wierzchu?
No wiecie, o co chodzi, taka twarda, solidna osłonka...
--
#6 denis333
Ten nylon to zdradliwe gówno. Wystarczy zmiana temperatury, jedna część nagle sama z siebie pęknie i już po kablu. Nie raz się zawiodłem na słuchawkach z nylonowym oplotem.
#7 Julitka
Nie potrzebuję słuchawek, nawet typowych przewodów do kompa z nylonem, ale u mnie przewody typowo ładujące, takie do ładowarek 230, nie mogą być bez. :)
#8 denis333
No nie wiem. Możesz spróbować. Ja się swego czasu zraziłem, więc od tamtej pory nie przepłacam pieniędzy.
#9 Julitka
@Denis Już spróbowałam. :)
#10 misiek
Nylon nylonowi nie równy. Swego czasu miałem kabel do Iphone za raptem 15 zł właśnie z oplotem nylonowym, ale gruby i sztywny jak drut. I właśnie stało się z nim to co opisujesz. Od dwóch lat mam kabelek nylonowy Belkina, który pomimo tego że jest giętki i nie obciąża telefonu przy ładowaniu to do tej pory nic się z nim nie stało.
-- (denis333):
Ten nylon to zdradliwe gówno. Wystarczy zmiana temperatury, jedna część nagle sama z siebie pęknie i już po kablu. Nie raz się zawiodłem na słuchawkach z nylonowym oplotem.
--