Przejściówka antenowa
Back to Przewody i zasilanie#1 daszekmdn
Drażnią mnie wszelkie strony, gdzie można kupić takie rzeczy, bo co mi po literkach, cyferkach czy typie gniazda, jak jestem zwykłym prostym człowiekiem, który nie ma o tym pojęcia?
Chodzi mi o taką sytuację:
Z jednej strony wpinamy kabel zakończony wtyczką telewizyjną, a z drugiej strony jest wtyczka radiowa taka, która pasuje do wejścia w wieży.
Jak to się dokładnie nazywa?
#2 misiek
Przejściówka antenowa z wejścia męskiego na żeńskie.
#3 DJGraco
U nas w Świnoujściu jest taki sklep Sadcom, gdzie robią ci takie rzeczy na miejscu. Może u ciebie jest podobna rzecz, warto się rozejrzeć.
#4 pates
W jakim sensie na miejscu?
#5 daszekmdn
Przenośnia, czyli że robią gdy się tam przyjdzie.
#6 DJGraco
No dokładnie. Pan ma wtyczki, kabelki surowe, składa to wszystko na miejscu.
#7 daszekmdn
Ale faaajnie, szkoda że u nas tak nie ma.
#8 pates
OO @graco, ciekawe.
#9 DJGraco
To zapraszam do Świnoujścia :D
#10 markus1234
Dobrze, że taki wątek powstał. Mam taką sprawę. Otóż sytuacja jest taka, że zmieniłem wieżę, w której była wtyczka antenowa żeńska na taką, w której jest wtyczka antenowa męska. Oryginalna antenka pasuje do tej wieży, bo jest z wtyczką męską, ale kabel, który mam podpięty do anteny, która jest za moim oknem, już niestety nie pasuje do tej nowej wieży, bo ma żeńską końcówkę. Czy istnieje jakaś przejściówka, żeby nie demontować tej końcówki żeńskiej i montować końcówkę męską? Gdzie takie coś mógłbym dostać, bo potrzebne mi to będzie dość szybko.
#11 daszekmdn
Istnieje. W sklepie zapytaj o przejściówkę z wejścia rzeńskiego na wyjście męskie. Gdybyś nie znalazł, jeśli chcesz, odezwij się na pv, to mogę Ci kupić w sklepie, bo u nas są. Wtedy mi rzucisz blika za przejściówkę i przesyłkę, i w wolnej chwili ogarniemy.
#12 markus1234
Już sobie poradziłem nieco inaczej. Mianowicie kupiłem dzisiaj w sklepie, który jest niedaleko nas końcówkę męską do zaprawienia na kablu koncentrycznym. Tata mi ją zaprawił, i wieża elegancko działa i odbiera.