EltenLink

Działy forum zaczynają być zbyt ogólne

Back to Wątki archiwalne

#61 denis333

I bardzo dobrze. Po za tym te wszystkie grupy to moim zdaniem taka troszkę izolacja od reszty. A i tak według niektórych Elten jest Gettem, co jest moim zdaniem bardzo niesprawiedliwą opinią. Ale to nie na ten wątek.
Najbardziej się boję tego, że z większością grup będzie tak jak z tymi na klango. Ludzie się pobawią, ucieszą z nowego nabytku, a potem zostawią, i będziemy mieli śmietnik w postaci mnustwa nieaktywnych grup. A tak przecież było na kp właśnie.

2018-06-01 09:34

#62 pajper

Wiem żywku, nie powiedziałem, że ma ingerować w grupy, bo nie taka idea grup.
Powiedziałem, że coś trzeba wymyślić.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2018-06-01 09:34

#63 tomecki

Czemu niesprawiedliwą? A izolacja hm... to już zależy od tematyki. jeśli grupa będzie o czymś konkretnym np. transport, Android, Dźwięk, imprezy, 18+ to raczej pomoże moderatorom obecnego forum, bo zwyczajnie wszystko będzie cośkolwiek uporządkowane. Co do dublów, jeśli sytuacja będzie nak na Whatsapp to będzie jedna, może dwie grupy z każdego tematu, an których jest większość, a zbuntowani niech se robią co chcą. Ostatecznie od czegoś ta demokracja jest.

2018-06-01 10:00

#64 denis333

Po pierwsze dla tego, że na niektóre tematy lepiej po prostu rozmawiać bezpośrednio z niewidomymi, po za tym nigdy nie warto generalizować. Niektórzy zwyczajnie lepiej odnajdują się w swoim własnym środowisku, i nikomu nic do tego.

2018-06-01 10:01

#65 pajper

Nie można zakładać, że ukształtuje się tu model What's Appowy, choć oczywiście i wykluczyć nie można.
W ogóle trudno przewidzieć efekty. Ja osobiście uważam za najbardziej prawdopodobny efekt... brak efektu.
Podejrzewam, że w momencie wprowadzenia grup - niezależnie teraz czy za rok - efekt będzie taki, że... powstaną grupy.
Wątpię, by zmieniły wiele, pewnie spadnie aktywność, ale nie wiem czy znacznie. Nie spodziewam się przypływu użytkowników, no może dwie czy trzy osoby, bo sceptycy sceptykami pozostaną i tak moim zdaniem.
Natomiast boję się ryzykować i wolę zaczekać szczególnie, że na razie to się robi nowy silnik i nawet nie mam jak wdrażać czegokolwiek na taką skalę bez przerwania prac.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2018-06-01 10:03

#66 tomecki

Silnik jest, niewątpliwie argumentem, nie mniej za grupami osobiście jestem bardzo.

2018-06-01 13:54

#67 Lowca_Androidow

Ja osobiście jestem przeciwny grupom, pisałem już o tym. Ja jestem za podziałem forum na podfora, to bardziej według mnie wpłynie na przejrzystość i czytelność forum.

Mam jednak pomysła hehe
Jeśli zapadnie decyzja o grupach, to może utworzyć jeden dział w którym można tworzyć grupy, tylko w tym jednym dziale i tam ci co chcą zakładają grupy, reszta forum pozostaje bez zmian. Ci co chcą uczestniczyć w grupach zaglądają do działugrup.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-06-01 14:09

#68 zywek

Jak do działu grup?

2018-06-01 14:19

#69 Lowca_Androidow

żeby nie tworzyć gurp po całym forum we wszystkich działach, ael w jednym miejscu - dział z przeznaczeniem dla grup.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-06-01 14:29

#70 zywek

No przecież w menu społeczność będzie coś takiego jak grupy i tam będą grupy a nie grupy na forum

2018-06-01 14:34

#71 tomecki

Dokładnie, chociaż też się zastanawiałem czy nie lepeij na forum, ale dostałem kilka sensownych argumentów, że nie byłby to dobry pomysł. Nie mniej za jedyny sensowny argument uważam wypowiedź Dawida, który mówi, że najpierw silnik, potem grupy i ok, bo silnik ważniejszy. Nie zmienia to faktu, że uważam, ze grupy to dobry pomysł i jeszce raz powtórze mój argument. W przypadku forum dźwiękowego przydałoby się wprowadzenie forum mieszanego, bo dyskutując np. o mikrofonach część rzeczy można pisać, jednak mikrowony warto prezentować najlepiej w formie audio. Pytałem z ciekawości paru osób w grupach na Whatsapp czy jeśli powstałoby coś, co ma dobrze ogarnięte grupy i dało się korzystać mobilnie czy przeszłyby na to i kilka stwierdziło, że czemu nie. Mamy więc potencjalnych nowych użytowników.

2018-06-01 14:55

#72 Lowca_Androidow

Potencjalnych - dobrze powiedziane.
Ja tam nie widzę nic szczególnego w grupach i widzę więcej wad niż pożytku. Elten to nie komunikator leczforum społecznościowe.
Ale to jest moje zdanie.

2018-06-01 15:57

#73 balteam

@łowca, Grupy to jakby dodatkowa funkcja, forum z czasem będzie dzielone na więcej podfor jak ludzi się namnorzy, tak sądzę przynajmniej.
Grupy będą w osobnej zakładce jak w klango, jedno z drugim nie koliduje na dłuższą metę.
No i mimo tylu wpisów, dużo ludzi na forum się nie wypowiada, puki co.
Ale fakt, że już mi się połowy nie chce czytać.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2018-06-01 17:47

#74 Lowca_Androidow

Dzięki

2018-06-01 18:03

#75 hryniek

Narzekacie:n AKurat zgadzam się w całej rozciąglości z Dawidem.
Grupy prywatne? Tak, niech każdy robi co chce, od tego one są, grupy nieaktrywne... Rzeczywiście... Ktoś mógby to monitorować i w razie czego dzialać np. po jakimś roku braku znacznej, lub ustalonej aktywności. Np. NIe nowych członków tylko wpisów.
Po trzecie... Jeżeli chodzi o informatykę... Powoli będzie się wydzielać kolejne podziały, swoją drogą smuci mnie, że... Na stworzony przeze mnie wontek o uwagach tylko dwie osoby się wypowiedzialy w tym jeden moderator i to nawet nie forum za ktore odpowiadam o czymś to świadczy. Tak wsięc.... obawiam się, że mam w tym momencie względnie wolną rękę jeżeli chodzi o to co zostanie ustalone.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-06-01 22:19

#76 tomecki

I tu Łowca poruszył ciekawy temat, tj. czym jest lub ma być Elten? bo w tej chwili może być niemal wszystkim. Społecznościówką, zestawem przydatnych narzędzi, aplikacją typu nie znasz kompa, zacznij od Eltena, forum dla niewidomych, nawet zestawem gierek. Pytanie więc brzmi, czym to ma być de facto? Aha, jeszcze może być multikomunikatorem, konkurencją dla Whatsappa, Winampa, VLC no i kontynuacją Klango. Czym więc być powinien? A w ogóle do kogo to pytanie winno być adresowane? Do Dawida, chciałoby się powiedzieć, boż on jest głównym naczelnym i wszystkimi innymi w programie, ale tu się pojawia znowu inna kwestia. Czy elten to narzędzie, które przyda się przede wszystkim jemu, a wypuszcza je, bo może komuś innemu również? a może ma to być przede wszystkim jak największe zgromadzenie niewidomych razem do kupy wziętych? a może chce napisać coś, co się jak największej liczbie niewidomych przyda? spokojnie wszelkie dyskusje można odroczyć do uzyskania odpowiedzi na te pytania.

2018-06-02 02:15