Do ilu cali kompaktowy telefon jest kompaktowym?
Back to android#101 misiek
Wiadomo, że wieża to to nie jest, jednak takie rozmieszczenie głośników jak miała n73 to najlepsze z możliwych.
-- (johnson):
Może tak, ale w poziomie wolę w czymś większym typub bluetooth albo tablet. Niestety w kompaktach fajnej przestrzeni się nie uzyska.
--
#102 AndyElusive
Siemson.
Zebrało się wszystkim na wspominki widze to i ja coś dożuce od siebie.
Miałem Nokie N73 Music Edition i nie powiem na początku jak dla mnie extra.
Rozmieszczenie głośników jedyne rozsądne na tak mały telefon a grać to grać taki telefon grał nieźle oprucz basiku wiadomo.
Najpierw padła mi bateria po wymianie jakoś dociągneła do końca bo puźniej siadł głośnik do rozmów to musiałem rozmawiać na głośno-muwiącym zestawie.
Oprogramowanie siadło i to zadecydowało że nie dało się dalej korzystać no i kiedyś ukruszył mi się kabel w stykach i został kawałek więc nie miałem szans na wgranie ponownie softu od nowa.
Co dziwne Joistick jakoś dzialał do końca i to całkiem dobrze.
Nokia E65 też była spox sliderek ładnie chodził smsy jak i na N73 ME tak i na E65 pisało się dobrze.
E65 miała tylko małą baterie no i niekiedy był problem z gniazdem sim czasem karty nie czytało kolega właśnie z tego powodu musiał zmienić fona na innego.
Co do kompaktowego współczesnego fona to znam tylko jednego pretendenta.
Unihertz, Jelly 2 Pro.
Jeśli się nie myle to TCL też wypuścił coś z Androidem z małymi gabarytami ale nie pamiętam modelu.
Teraz producenci nie produkują kompaktowych urządzeń raczej a malutkie fony wymagają zmian w lini produkcyjnej taka prawda i raczej w mniejszej ilości sztuk się sprzedadzą także uważam że co 2 lub 3 lata jakaś firma powinna produkować sprzęt o mniejszych rozmiarach to akurat wystarczy by jakiś postęp był w podzespołach i by ppoprzedni się nie rozsypał.
Sam posiadam Asus Zenfon 6 czyli bagatela patelnie 6,4 cala ale powodami zakupu był budżet oraz to że sprzęt posiadał przycisk fizyczny po boku urządzenia ale odbierać połączenia można, spora bateria oraz flagowy procesor na czas jego premiery ostatecznie przemuwiły do mnie i nie żałuje nawet po roku użytkowania a przesiadłem się z kompaktowego w miare modelu Samsunga a mianowicie A3 2017.
Pozdrawiam serdecznie i gratuluje wytrwałości w czytaniu mojego nieco przydługawego wpisu.
Koło Czasu obraca się, a Wieki nadchodzą i mijają pozostawiając wspomnienia, które stają się legendą. Legenda staje się mitem, a nawet mit jest już dawno zapomniany, kiedy znowu nadchodzi Wiek, który go zrodził."
#103 darek1991 Archived
Unihertz, Jelly 2 Pro istnieje? dwa tygodnie patrzyłem i doczytałem się, że pomysł upadł.
#104 misiek
N73 me to był jakiś żart, swego czasu dostawałem do naprawy mnustwo tych modeli, bo soft się sypał i robił cuda na kiju, a do tego nie wiedzieć czemu Talks wyciszał dzwonki, przez co przy połączeniu były tylko wibracje. Wyciszenie Talks po przez klawisz Talks i ołóweczek załatwiało sprawę, ale wiadomo to nie rozwiązanie. Standardowa n73 nie miała takich jazd.
-- (AndyElusive):
Siemson.
Zebrało się wszystkim na wspominki widze to i ja coś dożuce od siebie.
Miałem Nokie N73 Music Edition i nie powiem na początku jak dla mnie extra.
Rozmieszczenie głośników jedyne rozsądne na tak mały telefon a grać to grać taki telefon grał nieźle oprucz basiku wiadomo.
Najpierw padła mi bateria po wymianie jakoś dociągneła do końca bo puźniej siadł głośnik do rozmów to musiałem rozmawiać na głośno-muwiącym zestawie.
Oprogramowanie siadło i to zadecydowało że nie dało się dalej korzystać no i kiedyś ukruszył mi się kabel w stykach i został kawałek więc nie miałem szans na wgranie ponownie softu od nowa.
Co dziwne Joistick jakoś dzialał do końca i to całkiem dobrze.
Nokia E65 też była spox sliderek ładnie chodził smsy jak i na N73 ME tak i na E65 pisało się dobrze.
E65 miała tylko małą baterie no i niekiedy był problem z gniazdem sim czasem karty nie czytało kolega właśnie z tego powodu musiał zmienić fona na innego.
Co do kompaktowego współczesnego fona to znam tylko jednego pretendenta.
Unihertz, Jelly 2 Pro.
Jeśli się nie myle to TCL też wypuścił coś z Androidem z małymi gabarytami ale nie pamiętam modelu.
Teraz producenci nie produkują kompaktowych urządzeń raczej a malutkie fony wymagają zmian w lini produkcyjnej taka prawda i raczej w mniejszej ilości sztuk się sprzedadzą także uważam że co 2 lub 3 lata jakaś firma powinna produkować sprzęt o mniejszych rozmiarach to akurat wystarczy by jakiś postęp był w podzespołach i by ppoprzedni się nie rozsypał.
Sam posiadam Asus Zenfon 6 czyli bagatela patelnie 6,4 cala ale powodami zakupu był budżet oraz to że sprzęt posiadał przycisk fizyczny po boku urządzenia ale odbierać połączenia można, spora bateria oraz flagowy procesor na czas jego premiery ostatecznie przemuwiły do mnie i nie żałuje nawet po roku użytkowania a przesiadłem się z kompaktowego w miare modelu Samsunga a mianowicie A3 2017.
Pozdrawiam serdecznie i gratuluje wytrwałości w czytaniu mojego nieco przydługawego wpisu.
--
#105 darek1991 Archived
Kurczę. Obdzwoniłem sporo komisów w Warszawie i nie mają tego cuda na stanie. Chciałem rozgadać telefon i sprawdzić, czy da się jedną ręką ogarnąć pisanie.
#106 misiek
Pytanie, czy ktokolwiek w Polsce to ma, a ty dzwonisz po komisach.
-- (darek1991):
Kurczę. Obdzwoniłem sporo komisów w Warszawie i nie mają tego cuda na stanie. Chciałem rozgadać telefon i sprawdzić, czy da się jedną ręką ogarnąć pisanie.
--
#107 darek1991 Archived
Czasami ludzie mają na stanie różne rzeczy, poza tym sprawdzić nie zaszkodzi. Straciłem tylko 20 minut.
#108 darek1991 Archived
Dobra, Poddaję się. W poniedziałek kupuję blindshella i wracam do normalności.
#109 pates
Tylko się nie zdziw, jak ci przestanie działać coś do końca roku.
#110 misiek
Całkiem zapomniałem, przecież nowa Motorola Razer też jest kompaktowa.
#111 darek1991 Archived
Ale rok wolności to i tak sporo.
#112 pates
No jak masz chęci i możliwość wydać 1500 zł na rok, to jak tam chcesz.
#113 darek1991 Archived
A żebyś wiedział, że chcę
#114 daszekmdn
Nie wiem gdzie to wrzucić. Da się? I to lepsiejszego niż te całe Smart wisiony i inne?
https://www.tabletowo.pl/559532-najmniejszy-smartfon-na-swiecie-ekran-3-cale/
#115 AXM04
3 cale to już przesada. Rozumiem 5 / 4,5, ale nie 3. Przecie to się w jednej dłoni zamknąć da. xD
-- (daszekmdn):
Nie wiem gdzie to wrzucić. Da się? I to lepsiejszego niż te całe Smart wisiony i inne?
--
#116 balteam
Daszek, 2 lata temu to ten post by miał jakiś sens, teraz wyszedł andek 13, procek już wtedy był stary.
#117 pates
Taka ciekawostka, se x 10 mini jest mniej więcej wielkości paczki fajek, nawet troszkę mniejszy.
#118 misiek
Nie pogardził bym takim fonem z dobrymi bebechami.
-- (AXM04):
3 cale to już przesada. Rozumiem 5 / 4,5, ale nie 3. Przecie to się w jednej dłoni zamknąć da. xD
-- (daszekmdn):
--
--
#119 misiek
Se x10 mini ma 13 lat.
-- (pates):
Taka ciekawostka, se x 10 mini jest mniej więcej wielkości paczki fajek, nawet troszkę mniejszy.
--
#120 magmar
Kompaktowe są iphony 12 i 13 mini, dobre bebechy świetna bateria.
I to są flagowce, a nie jakieś telefony firmy typu krzak.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"