Ogólne i niemieszczące się do innych działów

Archiwum Klango

Started by pajper 380 posts last post 4 years ago Page 14 of 19

Banned

Ale istniała i biznesowe relacje zwłaszcza gdy są przeciwieństwa zostają. Niestety.

@Julitka: w punkt, chciałem podobnie napisać jak TY w tym pierwszym poście dzisiaj. Ludzie nic nie oddadzą, nawet gdy wiedzą, że się tym już nigdy nie zajmą, bo ludzie to.... I nie chcę kończyć, ale zakończenie samo ciśnie się na usta, a jeszcze będą starali się wykończyć, chociaż nie mają w tym większego celu.
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW

Witam czy wiadomo co dalej z archiwum będzie?, bo jestem zainteresowany, pozdrawiam.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

ja tak samo a nic nie wiemy
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

W pełni też tak myślę, jak poprzednik Odnośnie działalności konkurencji. Faktem może być to, że klango przez długi czas już nie było rozwijane, a elten nadal się rozwija, i oby jak najdłóżej. Myślę sobie, że dużo słuszności jest w tym co pisała m.in Julitka, odn. zniechęcania, ale wydaje mi się, może nie słusznie, że po czynach będzie się poznawało owoce. Jeżeli coś nadal się rozwija, a coś innego od dawna nie, to chyba lepiej widziane będzie to co się rozwija, niż to co stoi w miejscu? Bo przecież od samego stania, można jedynie kożenie zapuścić.
Serdecznie pozdrawiam,
Pies
--Cytat (denis333):
Każda jedna konkurencja będzie na minus względem innego podmiotu,r obiącego dokładnie to samo lub podobnie z lepszym skutkiem, niż obecnie oni. ;)

--Koniec cytatu
LINE

dokładnie, w pełni się z tobą zgadzam

Na prośbę firmy Simplito, portal archive.org usunął całe archiwum portalu Klango ze swoich zbiorów.
W tej sytuacji ta lokalizacja archiwum okazuje się niepraktyczna.
Wygląda na to, że jedyną sensowną możliwością naprawdę jest udostępnianie tych treści prywatnie, bo firma Simplito prowadzi niezrozumiałą dla mnie politykę prawdziwego zacierania wszelkich publicznych śladów po Klango.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

nieno to jest masakra, wtakim razie, jeśli będziesz wstanie a raczej mieć możliwość udostempnienia tego archiwum, to nawet możesz mi dać znać czy w wiadomości czy inaczej, bo jak pisałem, chciałbym to mieć.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

skoro firma simplito tak wspaniale zaciera ślady istnienia klango, to niech jeszcze zażądają usónięcia tyflopodcastu o klango z 2011 roku.

Nie ma opcji. :)

ja także poproszę tak jak łukasz mnie też możesz wysłać taką wiadomość z archiwum w linku czy jakoś tak

Ja też bym poprosił o link do archiwum. Pozdrawiam.

Ja też bym poprosil.

Hm
hyba czegoś nie kumam. a może trzeba by wszyscy trochę spamu poczynili w stylu ja też poproszę, ja też poproszę, na forum. Koledzy hm. sory jak pominąłem jakąś koleżanke, czy nie prościej byłoby napisanie do dawida w sprawie udostępnienia akp na prv czy może to jest jakieś jaranie się, że wstawia się jakiś post, w wątku, ktury nic tak naprawdę nie wnosi do wątku?
LINE

ja napisze w tedy, kiedy dawid podejmie jakąś decyzje

Równie dobrze można napisać do Dawida i wtedy Dawid odpisze ci na prv
LINE

ale połowa to właśnie jest ja poproszę ludzie ogarnijcie się

ja poprosze. :D :D :D
po co mi sygnatura?

Po długich rozważaniach, gdzie i jak, zdecydowałem się archiwum tymczasowo umieścić na serwerze Eltena.
Każda sensowna chmura nie dałaby rady ze względu na ruch, na przykład dla Dropboxa ograniczenie to 200GB dziennie, przy rozmiarze archiwum o to nietrudno.
Nie wiem do kiedy archiwum tu pozostanie, na razie miejsce jest, ale traktujcie ten link jako tymczasowy i pobierzcie możliwie szybko.

Archiwum ma 14,3GB, zapisałem je w formie plików html.
Uruchamiacie oczywiście plik index.html .
Kompresja wykonana w formacie rar5.
Rozmiar pliku to 14,3GB.
Archiwum zawiera wszystkie fora językowe: migawka na 20 maja 18:00, polskie i angielskie forum na 24 maja 11:30.

Link:
https://elten-net.eu/karchive
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

dzięki dawidzie