Do wszystkich, którzy uważają, że archiwum klango powinno być upublicznione. Nie burzcie się. Pajper prosił o opinie na ten temat, więc niech każdy się wypowie wg własnego sumienia.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
Nie mojim tylko moim. Polecam popracować nad "ortografiom". Dla tych co mają interpunkcje wyłączoną to "ortografiom" jest w cudzysłowie. Ale co do archiwum, ja uważam że ono powinno być upublicznione, bo Simplito nie ma podstawy prawnej do tego żeby rościć sobie prawa do tych postów czy co tam w nim jest. Mi osobiście jakoś bardzo nie zależy, ale patrzę po prostu chłodnym okiem.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
@Hryniek i inni Gadaczka miała prawo wyrazić swoje zdanie i właśnie to zrobiła. Jeszcze niedawno ja byłam rękami i nogami za udostępnieniem tego, teraz sama się waham. I nie dlatego, żebym miała skrupuły, ale wolałabym, by Dawid nie miał przez to kłopotów.
Pates, na ankietę jest za późno, bo najlepiej byłoby umieścić ją na Klango, żeby Klangowicze mieli do niej dostęp. Nie wszyscy Klangowicze są na Eltenie.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
@Gadaczka i tutaj właśnie jest problem. Na Klango ankiety nie działały, a w każdym razie ich pisanie z resztą mało który Klango'ns patrzył na ankiety w ostatnim czasie.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
DjDenis333 jest, co rozwlekać, bo Pajper prosił o opinie.
Oficjalnie na klango mnie nie było,, Na eltenie i owszem jestem, jednak myślę że co było publiczne, jest publiczne, i takowym powinno pozostać. Jest wielu którzy tu przylecieli z tamtąd, i co to komu przeszkadza , że będzie udostępnione to co i tak było dostępne dla: 1 wtajemniczonych w kp, 2 niewtajemniczonych ale znających kogoś wtajemniczonego, 3 mającego wyobrażenie cokolwiek więkrze od podstawowego o budowie aplikacji.. Poza tym popieram kogoś z przedmówców, który twierdził, że jeżeli ktoś nie jest zainteresowany, to nie będzie pobierał, bo na co mu to? Nic nie wyniesie z tego. Poza tym wydaje mi się, że historia, jest ciągiem i nawet jeżeli coś się kończy , to blask świetności tego czegoś promieniuje na inne rzeczy. Serdecznie pozdrawiam Pies
Decyzja i tak należy do Pajpera, a naszym zadaniem jest przedstawienie argumentów za i przeciw.
No więc tak. Jeśli chodzi o kwestie prawne, prawo stoi niemal na pewno po naszej stronie. Ja sam powołałem się w mailu do firmy Simplito na konkretne artykuły konkretnych ustaw, w odpowiedzi dostałem trochę moralitetów i bełkotu. Jeśli chodzi o moralność.. Ja uważam, jak pisał hryniek, że co publicznym było, publicznym być winno. I w tym świetle także archiwum udostępnienie uważam za słuszne. Wyjątkiem byłaby sytuacja, gdyby Klangowicze naprawdę byli przeciwko, ale... nie znam takich, którzy by byli, a z wieloma kontaktu nie było. Gadaczko, w ostatnim czasie ankiety się posypały. A z resztą ostatnie dni Klango, a nawet ostatnie lata, to była aktywność garstki ludzi, z których kazdy prócz dwójki jest na Eltenie. Z tymi, co odeszli, ja nie mam kontaktu, firma Simplito także. Nie chciałbym jednak decydować się na udostępnienie takiego archiwum, gdyby miało sprowokować to firmę Simplito do zniechęcania do Eltena, ten program ma i tak już sporo złej reklamy, a wierzę, że opinii Simplito wycelowanych m.in. w moją osobę wielu by posłuchało. Inna sprawa, że to już przeszło dwa tygodnie bez rozstrzygnięcia. Chciałbym wykonać za radą midziego archiwizację na archive.org , ale... Póki co postaram się to gdzieś wrzucić i przekazać zainteresowanym, jeszcze do mnie nie piszcie. A co do publikacji oficjalnej. Powinno się, ale nie wiem, jakie będą długofalowe skutki.
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
No to jest włąśnie ten problem. Ludzie nie mają włąsnego zdania, ktoś wyrazi inne i zaraz stado owiec popiera. Wiem, jestem brutalnie w tym momencie szczery i nie dziwię się w tym momencie Dawidowi, że chce zachować ostrożność. ALe rzeczywiście jakby SImplito stwierdziło p krótce, że ELten jest zły to tak by było i już.
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
NO więc. Jeśli będzie udostępnone, to ja powtarzam, że jestem zainteresowana. A tak w ogóle, zastanawiam się, czemu ci z Simplito nie podali jakichś rozsądnych argumentów, ale nie mnie to rozstrzygać.
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
A no właśnie. Na to wychodzi. Ogólnie nie potrafią logicznie uzasadnić swojego stanowiska. Prawo jest po naszej stronie, bo to i tak jest publiczne. I publicznym zostać powinno. I takie jest moje zdanie.
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
This site uses cookies to enhance your experience.